12 Μαρ 2024

Μπορεί ένας Ιεράρχης του Θρόνου να κυκλοφορεί όπως θέλει;

Μια παλιά ρήση έλεγε: «οι του βίου ναυαγοί, του Υψίστου λειτουργοί»! Βεβαίως, υπάρχουν οι λαμπρές εξαιρέσεις. Απλώς, αυτές οι παραφωνίες είναι ικανές για να σκανδαλίσουν και να δώσουν αφορμές στους εχθρούς της Εκκλησίας για να χλευάσουν τον ιερό κλήρο.

Οπωσδήποτε δεν ασχολούμαστε με την ιδιωτική ζωή κανενός. Και για να ακριβολογώ, δεν μπαίνουμε στην κρεβατοκάμαρα κανενός. Όμως, ο κληρικός και δη ο Επίσκοπος οφείλει να είναι προσεκτικότατος. Δεν είναι δυνατόν Ιεράρχης και μάλιστα του Θρόνου να κυκλοφορεί όπως θέλει. Οφείλει να έχει αμφίεση, αν μη τι άλλο, σοβαρή! Ο Ιεράρχης είναι «εις τύπον και τόπον Χριστού». Δεν μπορεί να περιφέρεται και μάλιστα να φωτογραφίζεται σαν να κάνει τουρισμό!Στην Πόλη είναι φυσικό να κυκλοφορούν με το κοστούμι τους και στην Ευρώπη το ίδιο. Αλλά στις άλλες εμφανίσεις τους, ανά τον κόσμο, δεν είναι ανάγκη να μας δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτα και να φωτογραφίζονται ωσάν τουρίστες. 

Ο πρώτος εξ αριστερών στην φωτό  είναι ο Μητροπολίτης Ισπανίας Βησσαρίων! Αρκετά δύσπεπτο για τα ελληνικά δεδομένα!!Και δεν είναι ο μόνος που κυκλοφορεί έτσι αλλά είναι ο πιο απρόσεκτος. Προφανώς οι επιπολαιότητες του παρελθόντος δεν τον δίδαξαν. Ασφαλώς και δεν κάνουν τα ράσα τον παπά. Αλλά εν προκειμένω η συγκεκριμένη αμφίεση  παραπέμπει σε τουρίστα! Θα μου πείτε και αν βρίσκεται ο άνθρωπος  σε διακοπές; Και απαντώ: ασφαλώς και μπορεί να είναι πιο χαλαρός στις διακοπές του αλλά να μη λησμονεί ότι  είναι Επίσκοπος της Εκκλησίας μας. Δεν είναι μάνατζερ πολυεθνικής, ούτε μέλος ακτιβιστικής οργάνωσης! Εκτός αν έχει αλλάξει κάτι και δεν το ξέρουμε! 

Και μετά μας φταίνε οι ΛΟΑΤΚΙ+… Μα τους δείχνουμε τον δρόμο! 

Πώς να τον προσφωνήσεις «Σεβασμιώτατο»,όταν περιφέρεται σαν να ετοιμάζεται ή να έχει επιστρέψει από… ταυρομαχία;

ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ

exapsalmos.gr1 Μαρτίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com