28 Ιουλ 2021

42.000 παιδιά έχει βαπτίσει το Πατριαρχείο Γεωργίας

 

Η 64η ομαδική βάπτιση νηπίων την οποία έχει καθιερώσει ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 25 Ιουλίου, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Τιφλίδα.

Τηρουμένων των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊου, περίπου 1.200 παιδιά βαπτίστηκαν με την ευλογία του Πατριάρχη. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2008, για να βοηθήσει στη βελτίωση της δημογραφικής κατάστασης στη Γεωργία. Μαζικές βαπτίσεις πραγματοποιούνται τέσσερις φορές το χρόνο, με τον Πατριάρχη και Ιεράρχες της Εκκλησίας να γίνονται ανάδοχοι παιδιών από οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την επίσημη αναφορά του Πατριαρχείου Γεωργίας, έχουν βαπτιστεί ύστερα από αυτή την πρωτοβουλία του Πατριάρχη περίπου 42.οοο παιδιά.

pravoslavie.ru

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το λέτε Βάπτιση; Δεν γίνεται κατάδυση, αλλά επίχυση. Δεν το βλέπετε; Διαβάστε παρακαλώ τι λέγει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για την Βάπτιση. Επίσης Βάπτιση με μπεμπιλίνο; Και μετά το μπεμπιλίνο θα πάει στα σκουπίδια; Κύριε ελέησον! Δυστυχώς το Πατριαρχείο Γεωργίας εξακολουθεί να μην τελεί σωστά το Μυστήριο της Βαπτίσεως και να το θεωρεί ως μια αγγαρεία. Ο Θεός να ελεήσει τον λαό της Γεωργίας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός ελεεί το λαό της Γεωργίας, μην ανησυχείτε Ανώνυμε 9.07
Αποδείχτηκε αυτό από τις επιδόσεις του επί του κορωνοϊού!

Ανώνυμος είπε...

Δεν σοβαρολογείς! Έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 29 Ιουλίου 2021 - 6:40 π.μ. Τότε γιατί μασκοφορούν κατά την τέλεση του Μυστηρίου της Βαπτίσεως, σε ανοικτό χώρο μάλιστα, ακόμα και οι Ιερείς τους; Ποια πιστεύουν ότι είναι η προστασία τους; Το Άγιο Πνεύμα ή οι μάσκες; Αυτό είναι μέγιστος εμπαιγμός του Μυστηρίου. Επίσης φαίνεται πεντακάθαρα ότι δεν γίνεται ορθά, ούτε καν ο τύπος της Βαπτίσεως.

Ανώνυμος είπε...

4. Μαθήματα Μέτρου από την Γεωργία

Οι επιδόσεις της Γεωργίας κατά την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανεδείχθησαν ως οι κορυφαίες στον Ορθόδοξο κόσμο, και όχι μόνον: Οι Γεωργιανοί συμμετέσχον στην Ακολουθία των Αγίων Παθών ευτάκτως, κατά δε την 39ήμερη περίοδο από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και 31 ημέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα, στην Γεωργία έλαβαν χώρα μόνον 9 θάνατοι συνολικά, ήτοι μόνον 2 θάνατοι ανά 1.000.000 κατοίκους αντιστοίχως (Πίνακας COVID-19 Ορθοδόξων Χωρών, πρώτη γραμμή, στήλες 12 και 15 αντιστοίχως). Από δε τις 15 Μαΐου 2020, οι νέοι θάνατοι από κορονοϊό στην Γεωργία ήσαν επί εβδομάδες μηδέν (0) κάθε ημέρα, μέχρι την εορτή τής Αναλήψεως (28 Μαΐου 2020)

Από την επιστημονικη μελέτη του ελληνοαμερικανού John Pappas, ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ LOCKOUT: Σε Ορθόδοξες χώρες, ο κορονοϊός ΔΕΝ μεταδόθηκε κατά την Ακολουθία των Αγίων Παθών,

Περίληψη στο : https://enromiosini.gr/arthrografia/%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CF%82-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CF%82/

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com