9 Ιαν 2021

«Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης»

«Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης»

Ιεροδιακόνου Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής Ραφαήλ Μισιαούλη

Mε μεγάλη θλίψη ανεγνώσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων, 6 Iανουαρίου 2021, πως ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος με τον πολιό Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο τέλεσαν τον Αγιασμό των υδάτων στη θάλασσα του Αιγίου, με την παρουσία πιστών και κατόπιν εισαγγελικής εντολής επενέβη το Λιμενικό και επέβαλε πρόστιμο (1500 ευρώ) τόσο στον Μητροπολίτη Ιερώνυμο όσο και στους 2 κολυμβητές (300 ευρώ στον καθένα) που έπεσαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο λόγος που επιβλήθηκε το πρόστιμο ήταν διότι παρενέβησαν τις σχετικές διατάξεις για την προστασία κατά του κορωνοϊού.

«Σήμερον των υδάτων αγιάζεται η φύσις». Η Εκκλησία δίνει αυτή την εντολή και προτροπή προς το πλήρωμά της κληρικούς και λαϊκούς. Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος υπήκουσε στην εντολή της Εκκλησίας «σήμερον των υδάτων αγιάζεται η φύσις».

Με την Βάπτισή του ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός καθαγίασε τα ύδατα του Ιορδάνου ποταμού και συνέτριψε τον δράκοντα και το κράτος του διαβόλου. H δύναμις του Αγιασμού είναι ολέθρια για τον διάβολο. Μέσα στην ιστορία της Εκκλησίας μας έχουμε ζήσει πλείστα θαύματα διά του Αγιασμού, έχουν καταγραφεί προσωπικές μαρτυρίες που έζησαν θαύματα μέσω του Αγιασμού. Ο Αγιασμός αυτός έχει πολύ σπουδαία συμβολική σημασία. Η Εκκλησία αγιάζει με αυτήν την πράξη όλο τον φυσικό κόσμο και μας υπενθυμίζει ότι ο κόσμος δεν είναι φύση, αλλά κτίση, δηλαδή δημιουργία του Θεού.

Φαίνεται, κύριοι άρχοντες, για να δίδετε τέτοιες εντολές στην Αστυνομία και στην προκειμένη περίπτωση το Λιμεναρχείο κατόπιν εισαγγελικής εντολής, δεν έχετε ίχνος χριστιανικής ζωής, δεν έχετε δυνατά και στερεά θεμέλια, βάση στην χριστιανική πίστη. Την αιτία της έξαρσης των κρουσμάτων να την αναζητήσετε αλλού, όχι στις Εκκλησίες, γιατί οι Εκκλησίες τηρούν απαρασάλευτα τα μέτρα και τις υποδείξεις που τους θέσατε εδώ και 10 μήνες που άρχισε αυτή όλη η κατάσταση. Με το χέρι στο Ευαγγέλιο ομολογούμε ότι στόχος σας είναι η Ορθοδοξία, οι Εκκλησίες. Χιλιάδες άνθρωποι που είναι εντελώς καλά στην υγεία τους αυτοκτονούν κάθε χρόνο γεμάτοι μελαγχολία και κατάθλιψη, και αρκετοί κυρίως την περίοδο των 10 μηνών, άσχετα το ότι δεν τις βγάζετε προς τα έξω. Βιώνουμε ένα νέο διωγμό της Ορθοδόξου ημών πίστεως. Ζούμε συνειδητά τη ζωή της Εκκλησίας. Βιώνουμε το στίχο από το Ψαλτήριο «Γεύσασθε και ίδετε ότι χρηστός ο Κύριος. Μακάριος ανήρ, ός ελπίζει επ΄ Αυτόν»! (Ψαλμός 33ος).

Δυστυχώς για άλλη μια φορά επέδειξαν το αληθινό πρόσωπό οι κυβερνώντες της Ελλάδας, μέσω των εισαγγελικών εντολών. Οφείλω να πω πως ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται οι Κυβερνώντες δηλώνει την αντιεκκλησιαστική τους εμπάθεια, την οποία παταγωδώς προσπαθούν να νομιμοποιήσουν, τον παραλογισμό και τα εξωφρενικά μέτρα που λαμβάνουν για την Εκκλησία και τον άνθρωπο. Καταλύσατε το δημοκρατικό πολίτευμα.

Ως εδώ και μη παρέκει. Αρκετά βρήκατε δρόμο ανοικτό και εισήλθατε στα χωράφια της Εκκλησίας. Επιθυμείτε να την ταπεινώσετε, να την εξευτελίσετε και νομίζετε ότι κάνετε και κατόρθωμα. Δεν αντιληφθήκατε ότι όσο πολεμείτε την Εκκλησία, Αυτή δοξάζεται, υπερνικά και δεν πτοείται, όπως λέει ο Ιερός Χρυσόστομος.

Aρκετό σκανδαλισμό προξενήσατε στην Οικουμενική Ορθοδοξία με την πράξη σας αυτή. Προκαλέσατε αναστάτωση τόσο στην τοπική κοινωνία του Αιγίου όσο και σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Συγκεφαλαιώνοντας, θεωρούμε αδικαιολόγητη και άδικη την επιβολή προστίμου στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και δηλώνουμε την άμεση συμπαράσταση μας προς το σεπτό πρόσωπό του. Τιμή, δόξα και στέφανος αποτελεί η πράξη του ανήμερα της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων. Διαβεβαιώνουμε ότι δεν μπορούμε συνειδησιακά να αποδεχόμαστε τέτοιου είδους πράξεις, πράξεις ντροπής, γι’ αυτό και οφείλουμε να στηρίζουμε τους Ιεράρχες που κοσμούν την Ορθοδοξία με τέτοιου είδους παραδείγματα ομολογιακά, παραδείγματα που αποτελούν μίμηση για εμάς τους νεότερους κληρικούς.

Ευελπιστούμε και ευχόμαστε ότι, εάν έχουν έστω και ένα ίχνος μετάνοιας, ταπείνωσης, θα καταφύγουν στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερώνυμο και στους 2 πιστούς που τους επέβαλαν και αυτούς πρόστιμο το Λιμεναρχείο και θα άρουν το πρόστιμο. Εάν δεν το πράξουν αυτό, ευχόμαστε τα χρήματα αυτά να τα δώσουν έστω για εισφορά στις Εκκλησίες του Αιγίου ή στο Φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων.

Καλό φωτισμό!

orthodoxianewsagency

2 σχόλια:

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Ευλογείτε, Σεβασμιώτατε μητροπολίτα Καλαβρύτων π. Ιερώνυμε και Σεβασμιώτατε πρώην Καλαβρύτων π. Αμβρόσιε και καλή και ευλογημένη χρονιά!
Ο πιστός λαός του Θεού είναι μαζί σας και η φωνή του λαού είναι οργή Θεού.
Κάτω τα χέρια σας οι Κυβερνώντες και οι δήθεν Αντιπολιτευόμενοι (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Μερα25) από την αγία μας Εκκλησία!

Kalemis είπε...

Άξιοι ιεράρχες!!! Τέτοιους θέλουμε!!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com