4 Αυγ 2020

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ''Η Εκκλησία οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων''

Σε εξέλιξη η Ιερά Σύνοδος - Θερμομετρήθηκαν Ιερώνυμος - μητροπολίτες | ΣΚΑΪ
Ο Αρχιεπίσκοπος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας
04.08.2020
Σε απάντηση ερωτήσεων δημοσιογράφων, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Η Εκκλησία μας, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας, στάθηκε, όπως ακριβώς όφειλε, με όλες Της τις δυνάμεις, στο πλευρό της υπεύθυνης Ελληνικής Κυβέρνησης και του Ελληνικού Λαού, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της εθνικής δοκιμασίας. Ενωμένοι, και πάντα στο πλαίσιο της αγαστής συμπόρευσης που, ιστορικά και διαχρονικά, χαρακτηρίζει την σχέση των δύο κορυφαίων θεσμών του Έθνους μας, πετύχαμε πολλά.
Η Ελλάδα μας έγινε επαινετό παράδειγμα σε ολόκληρη την Οικουμένη, γιατί όλοι μαζί, με αίσθηση πατριωτικού καθήκοντος, ακούσαμε τους ειδικούς και προστατεύσαμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής και υγείας, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Χωρίς άλλωστε τους ανθρώπους ούτε Πολιτεία υπάρχει, ούτε Εκκλησία. Και η αποστολή της Εκκλησίας δεν είναι άλλη από το να διακονεί τον άνθρωπο θυσιαστικά και στον απόλυτο βαθμό, με ασύνορη αγάπη για το πρόσωπό του και για την ύπαρξή του.
Σήμερα, που ο κίνδυνος της πανδημίας φαίνεται να απειλεί εκ νέου την χώρα μας, η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει. Όπως άλλωστε και ο πιστός Λαός μας, που, πειθαρχημένα και συνετά, ακολούθησε και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.Για το κοινό καλό. Για να αποτελέσει σύντομα η πανδημία, με την βοήθεια του Θεού και με την κομβική συμβολή της επιστήμης, έναν εφιάλτη που πέρασε ανεπιστρεπτί, με το μικρότερο δυνατό κόστος για την Πατρίδα μας και για τον Λαό μας". 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"και προστατεύσαμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής και υγείας, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες."
http://aktines.blogspot.com/2020/05/blog-post_620.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

"Ειδικοϋπακοή".
Η νέα μόδα στην Εκκλησία. Βλάσφημη και κακόδοξη όπως πολλές άλλες.

Θες να περάσεις τις κακόδοξες πεποιθήσεις σου στην Εκκλησία;
Πανεύκολο.
Στήνεις μια σούπερ επώνυμη επιτροπή "ειδικών" και περιμένεις τα αποτελέσματα της "σοφής" γνωμοδότησης.

Εσύ ως "ταπεινός" ιεράρχης κάνεις υπακοή στους ειδικούς, γιατί παραδέχεσαι ότι "ξέρουν καλύτερα". Ακόμα κι αν γνωμοδοτούν γι αυτά, που ως Ιεράρχης σε έχει θέσει ο Θεός να φυλάς και να υπερασπίζεσαι.

"Το λένε οι ειδικοί".
Οι ειδικοί όμως θα σε σύρουν και στην κόλαση.
Κι από εκεί ποιος ειδικός μπορεί να σε βγάλει μετά;

Efstathios Efstathios είπε...

Μας επαίνεσαν τα άλλη κράτη!!! Τα άλλα κράτη που εδώ και αιώνες φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία προς όφελος των πολιτών. Κράτη που κατασκευάζουν αυτοκινητόδρομους σε χρόνο dt. Δηλαδή που έχουν δρόμους χωρίς λακκούβες και όχι λακκούβες χωρίς δρόμους και που ελέγχουν το κόστος. Που δεν έκαναν ολυμπιακά έργα για να τα εγκαταλείψουν στους κλέφτες. Που έχουν αξιοκρατία και δεν βολεύουν στο δημόσιο. Κράτη που σέβονται τα δημοψηφίσματα κ.α.π. Μεγάλη η λίστα Άγιε Αρχιεπίσκοπε!!!

Ανώνυμος είπε...

Το υπέρτατο αγαθό είναι η πίστη στον Τριαδικό Θεό.
Ξαναδιατύπωσε την ίδια κακόδοξη θέση περί της ανθρώπινης ζωής και υγείας ως υπερτάτου αγαθού ο τραγικός αρχιεπίσκοπος.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com