3 Μαΐ 2020

Μηνυτήρια αναφορά, για τους Μουσουλμάνους της Θράκης και την μεροληπτική μεταχείριση υπέρ τους και εις βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών

Χάρης Κατσιβαρδάς | Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς LL.M & Βούλα ...
Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Αθηνών, κατέθεσε ο Δικηγόρος Αθηνών, Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς, ( κατ’ άρθρο 42 του Κ.Π.Δ, του άρθρου 1,2,5 του Ν. 4194/2013 καθώς και της παραγράφου 2  του άρθρου 120 του Συντάγματος), εξ αφορμής του πρωτοσέλιδου της Αθηναϊκής εφημερίδας "Εστία"  με τίτλο "Ραμαζάνι στην Θράκη με νταούλια, ζουρνάδες και παράνομες βεβαιώσεις, Απηγόρευσαν τον Επιτάφιο, αλλά επιτρέπονται Ισλαμικά έθιμα-ο ρόλος του Βουλευτού Ιλχάν", η οποία αναφερόταν, σχετικώς με την ανοχή της κυβέρνησης, κατά την έναρξη της θρησκευτικής εορτής των Μουσουλμάνων "Ραμαζάνι"  και την εφαρμογή ¨δύο μέτρων και δύο σταθμών, υπέρ τους (ήτοι των Μουσουλμάνων εν προκειμένω), κατά παράβαση του άρθρου, 3, 13, του Συντάγματος καθώς και των άρθρων 9 και 14 της ΕΣ.Δ.Α.
Η μηνυτήρια αναφορά, επικεντρώνεται ιδίως στο αδίκημα του άρθρου 183 του Π.Κ, περί διέγερσης σε ανυπακοή, διότι οι πιστοί του Ισλάμ παροτρύνονταν να κατασκευάσουν παράνομες βεβαιώσεις κατά παράβαση της υφιστάμενης νομοθεσίας περί περιορισμού της κυκλοφορίας προς αποσόβηση διαδόσεως του ιού, προκειμένου να προσέλθουν εις τα Τζαμιά, ενώ εις την πράξη λίγες ημέρες πριν, όποιος Ορθόδοξος κληρικός, τηρώντας ακόμη και τις αποστάσεις, άνοιγε τους Ιερούς Ναούς, ή μεταλάμβανε μεμονωμένα πιστούς, εδιώκετο απηνώς, τόσο διοικητικά όσο και ποινικά και διεπομπεύετο εις τα Μ.Μ.Ε.
Για τους ως άνω λόγους εξ αιτήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέως να διενεργήσει δεόντως, κατ’ άρθρο 43 και 243 του Κ.Π.Δ, προκαταρκτική εξέταση ίνα διερευνηθεί ενδελεχώς η επίμαχος υπόθεσις.
Το διαλαμβανόμενο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς ακολουθεί πλήρως :
Προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών                                       
                                    Μηνυτήρια Αναφορά
Του Χαράλαμπου β. Κατσιβαρδά, Δικηγόρου Αθηνών, κατοίκου  Αθηνών, Πανεπιστημίου αριθμός  59 Αθήνα.
                                                    Κατά
Παντός Υπέχοντος Ποινική Ευθύνη, συναιτίου ή  συμμετόχου.
                                           ************
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,
Τον Παρελθόν Σάββατο, 25-04-2020, υπέπεσε εις την αντίληψή μου ένα δημοσίευμα της ημερησίας εφημερίδας «Εστία» με πηχυαίο τίτλο, εις το πρωτοσέλιδο Σχετικό 1, (σελ 1 και 4) :
«Ραμαζάνι στην Θράκη με νταούλια, ζουρνάδες και παράνομες βεβαιώσεις,
Απηγόρευσαν τον Επιτάφιο, αλλά επιτρέπονται Ισλαμικά έθιμα-ο ρόλος του Βουλευτού Ιλχάν»
 το οποίο, πέραν της φερόμενης διακριτικής μεταχειρίσεως των πιστών του Ισλάμ, διαρκούσης της Θρησκευτικής εορτής, όθεν συνάγεται ευχερώς εκ του ως άνω τίτλου αλλά και συνακολούθως εκ του περιεχομένου του ενταύθα παρατιθέμενου επίμαχου δημοσιεύματος, δηλονότι ως προς τους Χριστιανούς Ορθοδόξους, απαγορεύτηκε πάσα δραστηριότητα, ως προς το δικαίωμα του Θρησκεύειν (ατομική προσευχή, τυμπανοκρουσίες, μεγάφωνα μεταδόσεως της Θείας Ευχαριστίας, η Θεία Μετάληψις, Λιτανεία του Επιταφίου, Αφή του «Ακτίστου» Αγίου Φωτός), κατά παράβαση του άρθρου 4 παρ. 1 και 2[1] του Συντάγματος, του άρθρου 3 παρ. 1 εδάφιο α[2] εν συνδυασμό με το άρθρο 13 παρ. 1[3] της Συνταγματικής εννόμου τάξεως καθώς και των άρθρων 9 [4]και 14[5] της Ε.Σ.Δ.Α, όπως και το προοίμιο του Συντάγματος[6] πλην όμως εγώ δεν θα επικεντρωθώ σε αυτό αλλά στο εξής περιεχόμενο του δημοσιεύματος τούτου ως εξής :
«….Στον Δήμο Αρριανών Ροδόπης ενεφανίσθηκε ο σύμβουλος Ερντέμ Χουσείν, επί κεφαλής της αντιπολιτεύσεως να δίδει οδηγίες. Παραθέτουμε την ανάρτησή του, η οποία καταφανώς παραβιάζει τις διατάξεις της Ελληνικής Πολιτείας. Λέγει ο κ. Χουσείν :
«Καταρχήν ας είναι ευλογημένος ο μήνας του Ραμαζιανού του Ισλαμικού Κόσμου και της Μειονότητάς μας. Όπως γυρίζετε, συνεχίζεται στην Ελλάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας. Για αυτόν τον λόγο, για να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα οι νέοι μας που θα βαράνε το νταούλι στο ιφτάρ και στο σαχούρ, θα πρέπει κάθε βράδυ να συμπληρώνουν το παρακάτω έγγραφο και να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους.
Σημείωση : «Το νταούλι θα παίζεται κανονικά κάθε βράδυ στο ιφτάρ και στο σαχούρ, όπως συνέβαινε τα παλιά χρόνια» . Παραθέτουμε το έγγραφο του, στο οποίο γίνεται αναφορά σε μετακίνηση για «τέλεση θρησκευτικών καθηκόντων». Αλήθεια σε ποιάν από τις έξη κατηγορίες μετακινήσεως που μας έχει επιτρέψει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας γίνεται αναφορά σε «Θρησκευτικά καθήκοντα»
Εις επίρρωσιν του ως άνω δημοσιεύματος επικαλούμαι και προσάγω ηλεκτρονικώς την διεύθυνση : https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/ramazani-2020-proklisi-stin-rodopi-me-aftoschedies-vevaioseis-eikones-ntropis/?fbclid=IwAR3YtZ0jXKscIeYwu3bIMnOdG0CyqYEdN1b_apeypYbt0dDqr0N2DoesKQU, η οποία αντιστοιχεί εις την ενημερωτική ιστοσελίδα με τίτλο «Ορθόδοξο βήμα».
Επιπροσθέτως προς έτι περαιτέρω διευκόλυνσή σας, το προσκομίζω δεόντως και εις έντυπη μορφή (Σχετικό 2) προκειμένου, να καταδείξω το περιεχόμενο του δημοσιεύματος ως προς την αυτοσχέδια βεβαίωση προς εκτέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων, υπέρ των πιστών του Ισλάμ, κατά παράβαση της οικείας Υπουργικής αποφάσεως περί ρητώς οριζομένων περιοριστικών περιπτώσεων κυκλοφορίας των πολιτών, όπως ειδικότερα ορίζουν οι εξής υπουργικές αποφάσεις :αριθμός Δ1α/Γ.Π οικ20036/22.3.2020 (Β 986) (Σχετικό 3), η υπ. αριθ. 20797/26.3.2020 (Β 1040) συμπληρωματικής της πρώτης (Σχετικό 3α) και η υπ. αριθ.28824/4.4.2020 ( Β 1168) (Σχετικό 3β).
Ως εκ τούτου λοιπόν καθίσταται πρόδηλο όπως προκύπτει αιτιωδώς εκ του ως άνω παρατειθεμένου πλέγματος διατάξεων, ότι ο Έλληνας πολίτης, δύναται να κυκλοφορήσει εφόσον είναι εφοδιασμένος με την ειδική βεβαίωση, (Α τύπου) περί κυκλοφορίας (Σχετικό 4)  και (Β τύπου) περί κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών, (Σχετικό 4α) συμφώνως με τις διεξοδικές και ενδελεχείς οδηγίες της Γενικής Γραμματείας  Πολιτικής Προστασίας-Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχειρίσεως Κρίσεων https://forma.gov.gr/.
Οι παραβάτες δε, δυνάμει του άρθρου 104 του Κώδικος Οδικής κυκλοφορίας, υπόκεινται σε διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ, το οποίο επιτείνεται ανά περίπτωση, εάν πρόκειται για τροχήλατο όχημα κτλ (..)
Επομένως με βάσει τα ως άνω συνάγεται ότι κ. Χουσείν με βάσει πάντοτε των ως άνω δημοσιευμάτων, προέτρεπε δημοσίως τους Πιστούς, να κατασκευάσουν ένα, εκ του μη όντος, έγγραφο-βεβαίωση, καταστρατηγώντας την υφιστάμενη κοινή υπουργική απόφαση, περί απαγόρευσης κυκλοφορίας προς άσκηση ατομικής προσευχής ή θρησκευτικού καθήκοντος, ισχύουσα ανά την Επικράτεια έναντι όλων, (κατά το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος) ανεξαρτήτως θρησκεύματος (κατά το άρθρο 13 παρ. 1 εδάφιο β του Συντάγματος), διεγείροντας τους (εννοών τους Πιστούς του Ισλάμ διαρκούσης της Θρησκευτικής των εορτής «Ραμαζάνι») τοιουτοτρόπως να εκδηλώσουν απείθεια προς την απαρέγκλιτη τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας.
Η ως άνω αξιόποινη πράξη καθίσταται προδήλως ασυμβίβαστη με το άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικος σύμφωνα με το οποίο, ο εν λόγω κύριος, εν γνώσει της υπάρξεως παγκόσμιας υγειονομικής κρίσεως, αλλά και ειδικότερον, της επικρατούσας καταστάσεως εις την Ελλάδα, δοθέντος ότι, εφαρμόσθηκαν «δρακόντεια» μέτρα ιδίως κατά των Ορθοδόξων Χριστιανών, όπως φρουρήσεις των Ιερών Ναών, υπό αστυνομικές δυνάμεις, κατά την διάρκεια της Μ. Παρασκευής και Μ. Σαββάτου με επιβολή ιδιαζόντως επαχθών διοικητικών προστίμων, συλλήψεις εις τα πλαίσια του αυτοφώρου και άσκηση ποινικών διώξεων, εις βάρος των «παραβατών» των μέτρων, ήτοι των Κληρικών, με άμεση κινητοποίηση και καθολική επιφυλακή, ιδίως κατά τας ημέρας του Ορθόδοξου Πάσχα, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με εντολή της Κυβερνήσεως.
Ως εκ τούτου σύμφωνα με την νομοτυπική μορφή της διατάξεως του εν ισχύ του άρθρου 183 του Ποινικού Κώδικας προβλέπεται ρητώς το εξής :
 «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτους ή με χρηματική ποινή»
Κατά συνέπεια φρονώ, με βάσει τα ως άνω στοιχεία ότι συγκροτείται η ειδική υπόσταση του αδικήματος τόσο ως προς την υποκειμενική όσο και ως προς την αντικειμενική του έκφανση.
 Επειδή συντάσσω την παρούσα, μηνυτήρια αναφορά μου ενώπιον Σας, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 40 του Κ.Π.Δ, καθότι έλαβε γνώση την πιθανή τέλεση αξιόποινης πράξης, εν συνδυασμώ με το άρθρο 1, 2 και 5 του Ν. 4194/2013 (Κώδικας περί Δικηγόρων) τουτέστιν ως Δημόσιος λειτουργός, συλλειτουργός της Δικαιοσύνης και υπερασπιστής του Συντάγματος καθώς και των Ευρωπαϊκών και Διεθνών συμβάσεων, αλλά και ως απλός πολίτης έχω καθήκον και ηθικό χρέος να σας αναγγείλω, ότι υπέπεσαν τα ως άνω εις την αντίληψή μου και δοθέντος ότι οφείλω έτι περαιτέρω να σέβομαι το Σύνταγμα τους νόμους που συμφωνούν με αυτό καθώς επίσης να εκδηλώνω αφοσίωση εις Πατρίδα και την Δημοκρατία κατά την παράγραφο 2 της ακροτελεύτιας διατάξεως του άρθρου 120 του Συντάγματος,
                                    Για τους λόγους αυτούς
Και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου
Ζητώ όπως ενεργήσετε τις δέουσες ενέργειες κατ΄ άρθρο 43 και 243 του Κ.Π.Δ, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες τελέσεως του ως άνω αδικήματος καθώς και εάν εμπλέκονται τυχόν τρίτα άτομα, βάσει των ως άνω δημοσιευμάτων, ως συμμέτοχοι ή συναίτιοι εις το ως άνω περιγραφόμενο αδίκημα ή όπως διαλευκανθεί η πιθανή τέλεση έτερων ποινικών κολασίμων πράξεων.
Επικαλούμαι και προσαγάγω, τα εξής αριθμημένα έγγραφα, εν είδει αποδεικτικών στοιχείων και ως βάση της παρούσης μηνυτήριας αναφοράς, κατά αύξοντα αριθμό ενώπιον Σας, παρά πόδα  της υποβληθείσης μηνύσεως (Σχετικό 1, Σχετικό 2, Σχετικό 3, Σχετικό 3α, Σχετικό 3β, Σχετικό 4, Σχετικό 4α).
Ζητώ κεκυρωμένο αντίγραφο με απόδειξη βεβαίωσης καταχωρήσεως, της παρούσης μηνυτήριας αναφοράς.
Εν κατακλείδι,
        Διατελώ, επί τούτοις, μετά πλειστάκις τιμής
              Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς
                 Δικηγόρος Παρ’  Αρείω Πάγω



[1] Σύνταγμα των Ελλήνων :  Άρθρο 4  :
παρ. 1 : Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
παρ. 2 :Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
[2] Σύνταγμα των Ελλήνων : άρθρο 3 παρ. 1 εδάφιο α : «Επικρατούσα Θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού…»
[3] Σύνταγμα των Ελλήνων : άρθρο 13 παρ. 1 :  « Η ελευθερία της Θρησκευτικής συνειδήσεως είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός».
[4] Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του ανθρώπου άρθρο 9 παράγραφοι :
1. Παν πρόσωπον δικαιούται εις την ελευθερίαν σκέψεως, συνειδήσεως και θρησκείας, το δικαίωμα τούτο επάγεται την ελευθερίαν αλλαγής θρησκείας ή πεποιθήσεων, ως και την ελευθερίαν εκδηλώσεως της θρησκείας ή των πεποιθήσεων μεμονωμένως, ή συλλογικώς δημοσία ή κατ' ιδίαν, δια της λατρείας, της παιδείας, και της ασκήσεως των θρησκευτικών καθηκόντων και τελετουργιών.
2. Η ελευθερία εκδηλώσεως της θρησκείας ή των πεποιθήσεων δεν επιτρέπεται να αποτελέση αντικείμενον ετέρων περιορισμών πέραν των προβλεπομένων υπό του νόμου και αποτελούντων αναγκαία μέτρα, εν δημοκρατική κοινωνία δια την δημοσίαν ασφάλειαν, την προάσπισιν της δημοσίας τάξεως, υγείας και ηθικής, ή την προάσπισιν των δικαιωμάτων και ελευθεριών των άλλων
[5] Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του ανθρώπου άρθρο 14 παράγραφος 1 :
Η χρήσις των αναγνωριζομένων εν τη παρούση Συμβάσει δικαιωμάτων και ελευθεριών δέον να εξασφαλισθή ασχέτως διακρίσεως φύλου, φυλής, χρώματος, γλώσσης, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, εθνικής ή κοινωνικής προελεύσεως, συμμετοχής εις εθνικήν μειονότητα, περιουσίας, γεννήσεως ή άλλης καταστάσεως.
[6] Προοίμιο Σύνταγμα της Ελλάδας ( 1822, 1823, 1827, 1833, 1864, 1911, 1952, 1975, 1986, 2001,2008,2019)
«Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος»
Τούτο δε εξάλλου τεκμαίρεται και από τα πρωτόλια κείμενα των τριών Συνταγμάτων της Ελλάδας, ήτοι της Επιδαύρου, του Άστρους και της Τροιζήνας, εκ των οποίων αποδεικνύεται εμπράκτως η βαθιά ριζωμένη  θρησκευτική πίστη προς την Ορθοδοξία, εις ψυχή των εξεγερθέντων Ελλήνων.
Είναι πρόδηλον, ότι η προμετωπίς του Συντάγματος, ενδημεί και σήμερον αναλλοίωτος εις το νεοπαγές ψηφισθέν Σύνταγμα , γεγονός το οποίο υπομημνίσκει ευθαρσώς και συνδηλοί την αδήριτο ανάγκη διατηρήσεως  της, διότι η ζώσα Ορθόδοξη παράδοσίς μας καθίσταται, εκ των ών ούκ άνευ, αρρήκτως συνυφασμένη με την ταυτότητα του Ελληνικού λαού.
Η ρητή επίκλησης «εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος», τυποποιείται το πρώτον , εις το Προσωρινό πολίτευμα της Επιδαύριου εν έτει 1822 δια της φράσεως «Εν ονόματι της Αγίας και Αδιαιρέτου Τριάδος», εν ταυτώ δε υποαγορεύεται από την φρόνιμη παραγγελία «Εκ θεού τε άρχεσθαι, και εις θεόν αναπάυεσθαι».
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ



1 σχόλιο:

Maria V. είπε...

Ως οι Άγιοι Ιωσηφ κ Νικόδημος κ οι Άγιες Μυροφορες, "τολμησαν" να πράξουν αυτό π τους υπαγόρευε η βιωματική κ όχι συναισθηματική τους αγάπη, νομίζω έπραξε κ αυτός ο έχων τόλμη, άξιος δικηγορος. Και ναι,Η απραξια κ η δειλία δίνουν τη θέση τους στην ειρηνική ομολογία!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com