14 Φεβ 2020

Στο Αμμάν αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας για την Πανορθόδοξο Σύνοδο

Στο Αμμάν αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας
Στο Αμμάν αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Ρουμανίας που πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον Αρχιμ. Βενέδικτο Βεσά, Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βάντ, Φελεάκ καί Κλούζ. Η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου στο Μητροπολιτικό Ναό του Κλούζ.
Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος τονίζεται αναφέρεται μεταξύ άλλων και η αποστολή Επισκόπων στο Αμμάν της Ιορδανίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Πανορθόδοξο Σύνοδο που είχε προτείνει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ό,τι «η συνάντηση αυτή δεν έχει χαρακτήρα Σύναξης προκαθημένων που θα επιλύσει το ζήτημα της αποκατάστασης της ευχαριστιακής κοινωνίας μεταξύ ορισμένων Εκκλησιών. Γι’ αυτό δεν θα συνετάσχει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ, αλλά αντιπροσωπεία Επισκόπων», ενώ αιτιολογεί την απόφασή της αυτή με το σκεπτικό πως «όλες οι αυτοκέφαλες Εκκλησίες ώστε να διατηρήσουν την ενότητα στους κόλπους της Ορθοδοξίας, σύμφωνα με την Αγία Γραφή και τους Ιερούς Κανόνες».
Αναφορικά με τη χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας η Ιερά Σύνοδος ανέφερε ό,τι: «αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την κατανόηση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου της Μόσχας καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων Εκκλησιών».
Φωτογραφία: basilica.ro

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com