27 Οκτ 2019

Το ΕΠΟΣ του 40 δεν ήταν Ουδετερόθρησκο, κα Κεραμέως

Από τις δυνατότερες φωτογραφίες του έπους του 40.
Συγκεφαλαιώνει τους Αιώνες.
Η σπαρτιάτισσα μάνα, ο λεβέντης γιος, ο πόλεμος, η θυσία και όλα αυτά
μέσα στο βίωμα της θρησκευτικής πίστης. Αφαιρέστε την πίστη από την παραπάνω εικόνα. Δεν μένει τίποτα!

Με Αρ. Πρωτ. 166994/Δ2 και με ημερομηνία 24/10/2019 εστάλη το έγγραφο που περιείχε το μήνυμα προς όλες τις σχολικές μονάδες της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου κας Νίκης Κεραμέως.
θα επιθυμούσαμε να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις.
Σύμφωνα με το διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς την 28η Οκτωβρίου 1940 οι λόγοι της ελληνικής αντίστασης στον Άξονα αποδίδονται στην απόφασή μας:
-να αρνηθούμε να παραδώσουμε την γη μας,
-να αναδειχθούμε αντάξιοι των προγόνων μας,
-να αγωνιστούμε για την πατρίδα μας, τις γυναίκες μας, τα παιδιά μας, τις ιερές μας παραδόσεις,
-να αγωνιστούμε για την ελευθερίαν και την τιμή μας.
Οι λόγοι του "ΟΧΙ" δεν ήταν φιλοσοφικοί και γενικόλογοι, δηλαδή "να  αντιταχθούμε στις δυνάμεις του μίσους και της βίας". Τέτοια είναι η φρασεολογία των Αριστερών. Ποιος πόλεμος δεν έχει μίσος και βία; Εδώ θεωρούμε ότι υποκρύπτεται το παραμύθι της Αριστεράς ότι ο Ελληνικός λαός πολέμησε τους Φασίστες και τους Ναζί. Όχι! Ο ελληνικός λαός πολέμησε Ιταλούς, Γερμανούς, Βούλγαρους εκ των οποίων κάποιοι ήσαν φασίστες, κάποιοι ναζί και πολλοί άλλοι αδιάφοροι για αυτά. Αντικειμενικός στόχος των επιτιθέμενων ήταν να υποβάλλουν σε πλιάτσικο τον τόπο μας και να μας καταστήσουν δούλους.
Είναι σαν να υποστηρίζουμε ότι εμείς οι Έλληνες πολεμήσαμε το 1821 τους Ισλαμιστές, και στην Μικρασιατική εκστρατεία τους στρατιώτες του Κεμάλ. Όχι! Και στη μια και στην άλλη περίπτωση Τούρκους πολεμήσαμε.
Έχει δίκιο η κα Υπουργός όταν αναφέρει ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε την ικανότητα να συσπειρωνόμαστε γύρω από έναν κοινό στόχο, όταν οι θεμελιώδεις αξίες μας κινδυνεύουν. Πράγματι τέτοιες αξίες, που έχουμε ως Έθνος είναι η γη μας, η Πίστη μας, η Ιστορία μας, η Ελευθερία μας, οι παραδόσεις μας. Αυτές μας κινητοποιούν να αντιδράσουμε σε μία εξωτερική απειλή. Η αυταπάρνηση, ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη είναι αρετές κοινωνικού χαρακτήρα, όχι εθνικού χαρακτήρα και προφανώς ασκούνται μεταξύ των Ελλήνων. Το Έπος του 40 το επιτέλεσαν αρετές εθνικού χαρακτήρα.
Συμφωνούμε ότι την αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας και τη γνωριμία με την ιστορική μας ταυτότητα οφείλει ένα σύγχρονο σχολείο να αναπτύξει στους μαθητές. Όμως στο μακροσκελές μήνυμα της κας Υπουργού δεν αναφέρεται λέξη για τον Θεό καθώς και τίποτε για τον κρίσιμο ρόλο της θρησκευτικής Πίστης στην εποποιία του 40. Λες και οι Έλληνες στο σύνολό τους είναι άθεοι μαρξιστές και η ιστορική αλήθεια του Έπους του 40 αναφέρεται σε έθνος αρνητών του Θεού ή έστω ανθρώπων αδιάφορων θρησκευτικά.
Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς ομιλεί στο διάγγελμά του για ιερές παραδόσεις. Στο ημερολόγιό του ομιλεί συχνά για τον Θεό
Ο υποστράτηγος Χαράλαμπος Κατσιμήτρος, διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου που δέχτηκε όλο το βάρος της Ιταλικής επίθεσης, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου εκδίδει ημερήσια διαταγή που μεταξύ των άλλων αναφέρει:  "Ο Θεός ας βοηθήσει τον Τίμιον υπέρ Πατρίδος αγώνα μας και ας ευλογήσει τα όπλα μας διότι θα αγωνισθώμεν υπέρ βωμών και εστιών και υπέρ της ελευθερίας μας."
Είναι κοινή διαπίστωση για πολλούς Έλληνες της γενιάς του 40 ότι "εκείνες τις μέρες περπάτησε ο Θεός ανάμεσά μας". 
Δεν είναι δυνατόν να μελετηθεί και να βγουν ασφαλή  συμπεράσματα του Έπους του 40 χωρίς να ληφθεί σοβαρά η ισχυρή Πίστη του ευσεβούς λαού μας, στον Ιησού Χριστό.
Στην ερώτηση πως θα ήταν το Έπος του σαράντα χωρίς την Πίστη στον Θεό, η απάντηση είναι η εξής: "Απλώς, δεν θα υφίστατο".
Το 1940 λέμε ότι μόνοι μας πολεμήσαμε τον εχθρό. Δεν είναι αληθές. Μαζί μας ήταν ο Θεός.
Σήμερα, στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου ίσως κληθούμε για μία άλλη φορά να  αντιμετωπίσουμε τον εχθρό. Και αυτή την φορά, όπως βεβαιώνει ο πρώην Υπουργός Άμυνας κος Ευάγγελος Αποστολάκης θα είμαστε μόνοι μας. Αν αποδιώξουμε τον Θεό από την ζωή μας πράγματι τότε θα είμαστε τραγικά ολομόναχοι και τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com