12 Ιαν 2019

Χρήστος Σαλταούρας,Είναι οι Φιλισταίοι Έλληνες;


ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ;
          Από διάφορους κύκλους και για διάφορους ιδεολογικούς κυρίως λόγους, διαδίδεται ο μύθος της Ελληνικής καταγωγής του αρχαίου λαού των Φιλισταίων.Οι διάφοροι υποστηρικτές της δήθεν Ελληνικής καταγωγής των Φιλισταίων ανήκουν σε διάφορους ιδεολογικούς χώρους από την Αριστερά μέχρι την άκρα Δεξιά. Στους θιασώτες τέτοιων θεωριών περιλαμβάνονται ανιστόρητοι «προοδευτικοί»,αλληλέγγυοι στον αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στους Εβραίους, καθώς και ακροδεξιοί Αντισημίτες και Νεοπαγανιστές και κάθε είδους ανιστόρητου Ελληνολάτρη. Το αφήγημα όλων αυτών έχει περίπου ως εξής : Οι Φιλισταίοι είναι Έλληνες που έφυγαν από την Κρήτη και πήγαν στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. Το όνομα ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ προέρχεται από την ονομασία ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ. Οι κακοί Εβραίοι διώκουν τους απογόνους των Ελλήνων Φιλισταίων, δηλαδή τους Παλαιστίνιους και δεν τους αναγνωρίζουν τα ιστορικά τους δικαιώματα στην περιοχή. Το Εβραϊκό κράτος διώκει τα αδέρφια μας !
            Έτσι λοιπόν δημιουργούνται διάφορες  Προπαγάνδες εξυπηρέτησης πολιτικών συμφερόντων. Πολλοί παρασυρόμενοι από τέτοιες θεωρίες και χωρίς να ερευνούν την ιστορική αλήθεια πέφτουν θύματα επιτηδείων προπαγανδιστών που θέλουν να οδηγήσουν τον λαό σε συγκεκριμένους ατραπούς και να τον εμπλέξουν ως μη όφειλε στην Αραβο-Ισραηλινή διένεξη.

Μάλιστα κάποιοι θιασώτες της Ελληνικής καταγωγής των Φιλισταίων δεν διστάζουν να κάνουν χρήση της Αγίας Γραφής με τρόπο που να εξάπτει τα Εθνικιστικά μίση !
Παράδειγμα :
Αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη, σύμφωνα με  το κείμενο των Εβδομήκοντα : « καὶ ράξει ὁ Θεὸς τοὺς ἐπανισταμένους ἐπὶ ὄρος Σιὼν ἐπ᾿ αὐτοὺς καὶ τοὺς ἐχθροὺς αὐτῶν διασκεδάσει,  Συρίαν ἀφ᾿ ἡλίου ἀνατολῶν καὶ τοὺς ῞Ελληνας ἀφ᾿ ἡλίου δυσμῶν, τοὺς κατεσθίοντας τὸν ᾿Ισραὴλ ὅλῳ τῷ στόματι. ἐπὶ πᾶσι τούτοις οὐκ ἀπεστράφη ὁ θυμός, ἀλλ᾿ ἔτι ἡ χεὶρ ὑψηλή» (Ησαΐας 9: 11-12).
Η Γραφή αναφέρεται στους εχθρούς του Ισραήλ, την Συρία ανατολικά και τους Έλληνες από την Δύση, οι οποίοι κατεσθίουν τον Ισραήλ «ὅλῳ τῷ στόματι» και για τους οποίους εχθρούς λέγεται ότι «οὐκ ἀπεστράφη ὁ θυμός, ἀλλ᾿ ἔτι ἡ χεὶρ ὑψηλή»- δεν κόπασε ο θυμός ακόμη !
Ορίστε ! Λέγουν οι διάφοροι αρνητές της Παλαιάς Διαθήκης, η Παλαιά Διαθήκη υβρίζει τους Έλληνες τους οποίους θεωρεί εχθρούς ! Άλλοι λέγουν : Το Εβραϊκό κείμενο στο εν λόγω χωρίο αναφέρεται σε «Φιλισταίους»(Φυλιστιείμ/ פְלִשְׁתִּים֙), και οι Εβδομήκοντα μεταφράζουν «Έλληνες», άρα οι Φιλισταίοι είναι Έλληνες !!!
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ δήλωσε στην Αθήνα, στις 15 Δεκεμβρίου 1981:
    «Εμείς οι Παλαιστίνιοι καταγόμαστε από την Κρήτη. Φύγαμε από την Κρήτη και πήγαμε στην Παλαιστίνη. Ξαναγυρίσαμε στην Κρήτη και ξαναφύγαμε από την Κρήτη και ξαναπήγαμε και εγκατασταθήκαμε μονίμως στην Παλαιστίνη…»
Ποία είναι λοιπόν οι αλήθεια αναφορικά με τους Φιλισταίους – Παλαιστίνιους ;
            Οι Φιλισταίοι ήταν ένας από τους αρχαίους Λαούς της Θάλασσας. Οι Φιλισταίοι ζούσαν κατά πάσα πιθανότητα στην Κρήτη και στην ευρύτερη περιοχή(νησιά Κυκλάδων), υπάρχουν βέβαια και θεωρίες προέλευσης τους από Μικρά Ασία , Αίγυπτο και Κύπρο. Οι Φιλισταίοι επιτέθηκαν ως εισβολείς στην περιοχή που σήμερα είναι γνωστή ως νοτιο-  ανατολικό Ισραήλ και νίκησαν τους ντόπιους πληθυσμούς (Ευαίους). Οι Φιλισταίοι αφού νίκησαν ίδρυσαν πέντε φιλισταϊκά κράτη- πόλεις :  Ασκάλων, Γάζα, Άζωτο, Εκρών και Γαθ. Ο Φιλισταίος Γολιάθ τον οποίο νίκησε ο Δαβίδ κατάγονταν από την Γαθ.Η περιοχή στην οποία εκτείνονταν τα κράτη –πόλεις των εισβολέων ήταν αρκετά μικρή και σε καμία περίπτωση οι Φιλισταίοι δεν είχαν καμία σχέση με όλη την περιοχή που σήμερα ονομάζουμε Παλαιστίνη. Καμία σχέση λοιπόν των Φιλισταίων με την Δυτική Όχθη του Ιορδάνου για την οποία μάχονται οι σημερινοί «Παλαιστίνιοι» που καμία σχέση δεν έχουν με τους αρχαίους Φιλισταίους. Οι Ισραηλίτες και αυτοί ως εισβολείς με εντολή του Θεού, («ἐν τῇ κατασχέσει τῶν ἐθνῶν ὧν ἔξωσεν ὁ Θεὸς» Πράξεις 7:45), ήρθαν στην περιοχή και κυριάρχησαν νικώντας και αφομοιώνοντας τους ντόπιους πληθυσμούς μαζί και τους Φιλισταίους. Μετά ήρθαν οι Έλληνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κατόπιν επίσης ως εισβολείς ήρθαν οι Ρωμαίοι. Όταν οι Ρωμαίοι συνέτριψαν την Εβραϊκή επανάσταση στην περιοχή και κατέστρεψαν την Ιερουσαλήμ και τον Ναό της, ονόμασαν ολόκληρη την περιοχή της Ιουδαίας, Σαμάρειας και Γαλιλαίας ως Παλαιστίνη. Αυτό το έκαναν γιατί ήθελαν να εξαλείψουν κάθε τι Εβραϊκό από την περιοχή και από αντιπάθεια προς τους Εβραίους έδωσαν σε ολόκληρη την περιοχή εκείνη το όνομα των παλαιών εχθρών των Ιουδαίων, δηλαδή των Φιλισταίων. Έτσι ονομάστηκε Παλαιστίνη  μια περιοχή πολύ πιο μεγάλη από την έκταση των Φιλισταϊκών κρατών! Αργότερα εισέβαλαν οι Άραβες Μουσουλμάνοι που κυριάρχησαν στην περιοχή. Οι σημερινοί «Παλαιστίνιοι» έχουν ξεκάθαρα Αραβική συνείδηση και γλώσσα ενώ οι περισσότεροι είναι οπαδοί του αντιχρίστου Ισλάμ που αναβιώνει την Αρειανική μάνητα πολεμώντας την θεότητα του Ιησού Χριστού.Στην περιοχή αυτή συγκρούονται δύο αντιχριστιανικά συστήματα : Οι Ταλμουδιστές και οι Ισλαμιστές. Τί δουλειά έχουμε εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι με αυτή την σύγκρουση ; Εμείς οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα Ιερά προσκυνήματα της Αγίας Γης που υφίστανται επίθεση των θεομάχων αντιτριαδιτών, μονοφυσιτών και άλλων αιρετικών.
Φυλιστιείμ/ פְלִשְׁתִּים֙
Οι Εβδομήκοντα στο εδάφιο Ησαΐας 9:12 μεταφράζουν την λέξη «Φυλιστιείμ/ פְלִשְׁתִּים֙» με την λέξη «῞Ελληνες» με την έννοια «Ειδωλολάτρες» και όχι με την έννοια της φυλετικής καταγωγής. Την ίδια λέξη μεταφράζουν αλλού με άλλο τρόπο, πχ: «ἀλλόφυλοι» Κριτές 15:14.
«Ελλάς» στα Εβραϊκά είναι Γιαβάν/  יָוָ֑ן  (Δανιήλ 8:21).
Οι Φιλισταίοι είναι απόγονοι του Χαμ ενώ οι Έλληνες απόγονοι του Ιάφεθ :
ΓΕΝΕΣΗ Κεφάλαιο 10 : «ΑΥΤΑΙ δὲ αἱ γενέσεις τῶν υἱῶν Νῶε, Σήμ, Χάμ, ᾿Ιάφεθ, καὶ ἐγεννήθησαν αὐτοῖς υἱοὶ μετὰ τὸν κατακλυσμόν.
  2 Υἱοὶ ᾿Ιάφεθ· Γαμὲρ καὶ Μαγὼγ καὶ Μαδοὶ καὶ ᾿Ιωύαν (Γιαβάν יָוָ֣ן) καὶ ᾿Ελισὰ καὶ Θοβὲλ καὶ Μοσόχ καὶ Θείρας. 3 καὶ υἱοὶ Γαμέρ· ᾿Ασχανὰζ καὶ Ριφὰθ καὶ Θοργαμά. 4 καὶ υἱοὶ ᾿Ιωύαν· ᾿Ελισὰ καὶ Θάρσεις, Κίτιοι, Ρόδιοι. 5 ἐκ τούτων ἀφωρίσθησαν νῆσοι τῶν ἐθνῶν ἐν τῇ γῇ αὐτῶν, ἕκαστος κατὰ γλῶσσαν ἐν ταῖς φυλαῖς αὐτῶν καὶ ἐν τοῖς ἔθνεσιν αὐτῶν.
  6 Υἱοὶ δὲ Χάμ· Χοὺς καὶ Μερσαΐν Φοὺδ καὶ Χαναάν. 7 υἱοὶ δὲ Χούς· Σαβὰ καὶ Εὐϊλὰ καὶ Σαβαθὰ καὶ Ρεγμὰ καὶ Σαβαθακά. υἱοὶ δὲ Ρεγμά· Σαβὰ καὶ Δαδάν. 8 Χοὺς δὲ ἐγέννησε τὸν Νεβρώδ. οὗτος ἤρξατο εἶναι γίγας ἐπὶ τῆς γῆς· 9 οὗτος ἦν γίγας κυνηγὸς ἐναντίον Κυρίου τοῦ Θεοῦ· διὰ τοῦτο ἐροῦσιν, ὡς Νεβρὼδ γίγας κυνηγὸς ἐναντίον Κυρίου. 10 καὶ ἐγένετο ἀρχὴ τῆς βασιλείας αὐτοῦ Βαβυλὼν καὶ ᾿Ορὲχ καὶ ᾿Αρχὰδ καὶ Χαλάννη ἐν τῇ γῇ Σεναάρ. 11 ἐκ τῆς γῆς ἐκείνης ἐξῆλθεν ᾿Ασσοὺρ καὶ ᾠκοδόμησε τὴν Νινευΐ καὶ τὴν Ροωβὼθ πόλιν καὶ τὴν Χαλὰχ 12 καὶ τὴν Δασὴ ἀνὰ μέσον Νινευΐ καὶ ἀνὰ μέσο Χαλάχ· αὕτη ἡ πόλις μεγάλη. 13 καὶ Μεσραΐν ἐγέννησε τοὺς Λουδιεὶμ καὶ τοὺς ᾿Ενεμετιεὶμ καὶ τοὺς Λαβιεὶμ καὶ τοὺς Νεφθαλιεὶμ καὶ τοὺς Πατροσωνιεὶμ 14 καὶ τοὺς Χασλωνιείμ, ὅθεν ἐξῆλθε Φυλιστιείμ, καὶ τοὺς Καφθοριείμ».
Συμπέρασμα : Οι Φιλισταίοι δεν είναι Έλληνες. Οι σύγχρονοι Παλαιστίνιοι δεν είναι ούτε Έλληνες ούτε Φιλισταίοι. Το ότι οι Φιλισταίοι ήρθαν από την Κρήτη  δεν τους κάνει Έλληνες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι άραβες δεν αποκαλούν τους παλαιστίνιους έτσι αλλά Φιληστίν.....

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που υποστηρίζουν αυτό το ψευδος (δηλ. ότι οι Φιλισταίοι ηταν Ελληνες εκ Κρήτης) είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν ότι η λέξη Καφθορ (εξ ου και Καφθοριειμ) είναι η νήσος Κρήτη. Επειδή με προβλημάτισε αυτό κι εμένα αυτό, θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη του κ. Σαλταούρα και επι αυτού.

ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Οι Καφθοριείμ είναι λαός επίσης Χαμιτικής καταγωγής, συγγενείς των Φιλισταίων. Δεν είναι Έλληνες. Η Καφθόρ δεν είναι σίγουρο ποίο μέρος είναι. Ακόμη όμως και η Κρήτη να είναι αυτό δεν αποδεικνύει Έλληνες τους Καφθοριείμ. Οι Εβδομήκοντα στα εδάφια Δευτερονόμιον 2:23 και Αμώς 9:7 αποδίδουν την Καφθόρ ως Καππαδοκία.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com