16 Δεκ 2018

Aνατρέπεται η παγκοσμιοποίηση. Σε πορεία παρακμής ο ΟΗΕ ύστερα από την αμφισβήτηση του Συμφώνου Μετανάστευσης από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες


Εγκρίθηκε το παγκόσμιο σύμφωνο για τη μετανάστευση

Σε πορεία παρακμής και κατάργησής με τη σημερινή του μορφή, όπως έγινε με την Κοινωνία των Εθνών, οδεύει ο ΟΗΕ, ύστερα από την αμφισβήτηση του Συμφώνου Μετανάστευσης από τις ΗΠΑ, τη χώρα που ελέγχει στην πράξη τον διεθνή αυτό οργανισμό, όπου η διαφθορά πολλών επικεφαλής αξιωματούχων του, αποτελεί μια δυσάρεστη αν και καλά αποσιωπούμενη πραγματικότητα. Το Σύμφωνο μετανάστευσης που ευλογούν …
Το Παγκόσμιο Σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ  (UN global compact for migration), ψηφίστηκε στη σύνοδο του Μαρακές στο Μαρόκο από 164 χώρες, πολλές από τις οποίες εξέφρασαν επιφυλάξεις για την ψήφο τους αυτή. Είκοσι εννέα χώρες αρνήθηκαν να το υπογράψουν και πολλές από τις συνολικά 250 χώρες που υπάρχουν στον κόσμο απείχαν απο την όλη διαδικασία.

Το κείμενο αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο μιας τελικής ψηφοφορίας επικύρωσης στις 19 Δεκεμβρίου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Η παρακμή του ΟΗΕ
Ο ΟΗΕ που στη σημερινή του μορφή έχει περιπέσει σε παρακμιακή κατάσταση αντίστοιχη με αυτήν της Κοινωνίας των Εθνών, με επικεφαλής πολλούς διεφθαρμένους αξιωματούχους,βγαίνει ιδιαίτερα λαβωμένος από την όλη διαδικασία. Εκτός από τις πολλές χώρες που αμφισβητούν τις πρωτοβουλίες του, έχει απέναντί του τη σημαντικότερη χώρα του κόσμου τις ΗΠΑ, η σημερινή ηγεσία της οποίας κατήγγειλε το σύμφωνο γιατί…”προωθεί την παγκόσμια διακυβέρνηση σε βάρος των εθνών κρατών”!
Η Ρωσική αντιπροσωπεία υπέγραψε το σύμφωνο, καταθέτοντας δήλωση ότι θα το εφαρμόσει κατά περίπτωση. Οι κυβερνήσεις της Κίνας, της Ινδίας, του Πακιστάν, των Φιλιππινών,της Ινδονησίας,της Νιγηρίας,της Αιθιοπίας,το μεξικό,η Αργεντινή, η Τουρκία το υπέγραψαν, αφού έτσι κι’ αλλιώς ο τεράστιος πληθυσμιακός τους όγκος, δεν επιτρέπει ανησυχίες για εθνολογικές αλλοιώσεις των χωρών τους.
Όλες οι Μουσουλμανικές χώρες το υπέγραψαν ενθουσιωδώς, ενώ το ίδιο έκανε και το Ισραήλ ! Η νέα κυβέρνηση της Βραζιλίας δήλωσε ότι θα άρει την υπογραφή της χώρας μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση στις αρχές του χρόνου. Απόλυτα αρνητικές προς το σύμφωνο, εξ’ όσων έχει γίνει γνωστό μέχρι σήμερα, είναι, η Αυστραλία, Ελβετία, Ουγγαρία, Πολωνία, Αυστρία, Σλοβενία, Τσεχία, Βουλγαρία, Κροατία,Εσθονία ( ; ), Λετονία, Σλοβακία, Χιλή, ενώ σε πολλές άλλες χώρες, όπως στο Βέλγιο λχ. υπάρχει έντονη εσωτερική αναταραχή για το ίδιο θέμα.
Παρ’ όλες τις εσωτερικές αντιδράσεις και μέσα στην ίδια την Γερμανία, το Βερολίνο πρωτοστάτησε στην προώθηση του συμφώνου, με την Αγγέλα Μέρκελ να κάνει μια παθιασμένη ομιλία υποστήριξης του συμφώνου.
Υπερασπιστική ομιλία, αν και περισσότερο τεχνοκρατικού χαρακτήρα, έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας,με δεδομένο ότι, στο πρόγραμμα του κόμματός του όπως και στην πράξη, τα δικαιώματα των μεταναστών αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.
 Τις εργασίες της  Διάσκεψης άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος χαρακτήρισε το Παγκόσμιο Σύμφωνο «πλατφόρμα συνεργασίας για τη μετανάστευση και όχι συνθήκη» – δηλαδή χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα – και κάλεσε τις περίπου 150  χώρες που συμμετέχουν στη Διάσκεψη «να εργαστούν από κοινού για ένα ασφαλές, με λιγότερο φόβο και περισσότερη ευημερία μέλλον τόσο για τις δικές μας κοινωνίες όσο και για τους μετανάστες ανά τον κόσμο, δηλαδή για όλους μας».
Βασικές αρχές-συνέπεις
Στους 23 βασικούς στόχους του συμφώνου, αναφέρονται τα ακόλουθα :
(1) Συλλέξτε και χρησιμοποιήστε ακριβή και αναλυτικά στοιχεία ως βάση για την τεκμηρίωση πολιτικών
(2) Ελαχιστοποιήστε τους αρνητικές κατευθύνσεις ς και τους διαρθρωτικούς παράγοντες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν χώρα προέλευσης
(3) Παροχή ακριβών και έγκαιρων πληροφοριών σε όλα τα στάδια της μετανάστευσης(
4) Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι μετανάστες έχουν απόδειξη νομικής ταυτότητας και επαρκή τεκμηρίωση
(5) Βελτίωση της διαθεσιμότητας και της ευελιξίας των οδών για τη νόμιμη μετανάστευση
(6) Διευκόλυνση δίκαιων και ηθικών προσλήψεων και συνθηκών διασφάλισης που εξασφαλίζουν αξιοπρεπή εργασία
(7) Αντιμετώπιση και μείωση των τρωτών σημείων στη μετανάστευση
(8) Εξοικονομήστε ζωές και καθιερώστε συντονισμένες διεθνείς προσπάθειες για τους αγνοούμενους μετανάστες
(9) Ενίσχυση της υπερεθνικής αντίδρασης στο λαθρεμπόριο μεταναστών
(10) Πρόληψη, καταπολέμηση και εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων στο πλαίσιο της διεθνούς μετανάστευσης
(11) Διαχείριση των συνόρων με ολοκληρωμένο, ασφαλή και συντονισμένο τρόπο
(12) Ενίσχυση της ασφάλειας και της προβλεψιμότητας των διαδικασιών μετανάστευσης για την κατάλληλη εξέταση, αξιολόγηση και παραπομπή
(13) Να χρησιμοποιείτε την κράτηση μετανάστευσης μόνο ως έσχατο μέτρο και να εργάζεστε προς εναλλακτικές λύσεις
(14) Να ενισχυθεί η προξενική προστασία, η βοήθεια και η συνεργασία κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης κύκλος
(15) Παροχή πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες για τους μετανάστες
(16) Ενδυνάμωση των μεταναστών και των κοινωνιών για την πλήρη ενσωμάτωση και την κοινωνική συνοχή
(17) Να εξαλειφθούν όλες οι μορφές διακρίσεων και να προωθηθεί ο δημόσιος διάλογος που βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία  σε μορφές της μετανάστευσης
(18) Επενδύστε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και διευκολύνετε την αμοιβαία αναγνώριση δεξιοτήτων και ικανοτήτων
(19) Δημιουργία προϋποθέσεων για τους μετανάστες και τις διασπορές για να συμβάλουν πλήρως στην αειφόρο ανάπτυξη σε όλες τις χώρες
(20) Προώθηση ταχύτερης, ασφαλέστερης και φθηνότερης μεταφοράς εμβασμάτων και ενθάρρυνση της οικονομικής ένταξης των μεταναστών
(21) Συνεργασία για τη διευκόλυνση της ασφαλούς και αξιοπρεπούς επιστροφής και επανεισδοχής, καθώς και βιώσιμη επανένταξη
(22) Δημιουργία μηχανισμών για τη φορητότητα των δικαιωμάτων κοινωνικής ασφάλισης και των κερδών
(23) Ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και των παγκόσμιων εταιρικών σχέσεων για την ασφαλή, τακτική και κανονική μετανάστευση
Στο πολυσέλιδο πυκνογραμμένο κείμενο των 34 σελίδων στην αγγλική γλώσσα του Συμφώνου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι,“σκοπεύει να μειώσει τους κινδύνους και τα τρωτά σημεία που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες σε διάφορα στάδια της μετανάστευσης, με σεβασμό, προστασία και εκπλήρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παροχή φροντίδας και βοήθειας”. Επι πλέον, απαγορεύει τις αυθαίρετες κρατήσεις, καθώς δεν επιτρέπει τις συλλήψεις παρά ως ύστατο μέτρο.
Επίσης αναφέρεται ότι το σύμφωνο “επιδιώκει να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες που επιτρέπουν σε όλους τους μετανάστες να εμπλουτίσουν τις κοινωνίες μας μέσω των ανθρώπινων, οικονομικών και κοινωνικών δυνατοτήτων τους και να διευκολύνουν έτσι τη συμβολή τους στην αειφόρο ανάπτυξη σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο”.
Στην ουσία, το Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ. όταν και όπου εφαρμοστεί, προωθεί την κατάργηση των εθνικών συνόρων,καταργεί τα έθνη κράτη και προωθεί την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης και της Ελλάδος ειδικότερα.
Με δεδομένο ότι το σύμφωνο δεν είναι δεσμευτικό είναι εύλογο πως, οι ισχυρές χώρες θα το χρησιμοποιήσουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, ενώ οι αδύναμες θα το “λουστούν” στην ακραία του έκφανση, με συνέπεια να απολέσουν την εθνική τους ταυτότητα στο μέλλον, με προοπτική την Ισλαμοποίησή τους, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών είναι μη αφομιώσιμοι Μουσουλμάνοι.
Το δυσάρεστο είναι ότι, στην Ελλάδα που πλήττεται όσο λίγες χώρες από εισβολή Μουσουλμάνων μεταναστών, δεν έγινε καμιά σχετική συζήτηση στην Βουλή, με την αντιπολίτευση να τηρεί σιγήν ιχθύος για το όλο θέμα.
Δείτε και:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παγκοσμιοποίηση υπήρχε επί Ελληνικού κόσμου, είδος παγκοσμιοποίησης υπήρχε και επί Ρωμαικού κόσμου μα τούτο που προωθούν είναι κάτι άλλο.Υπήρχαν βάσεις κάτω από τις οποίες ήταν οργανωμένη, βασικές αξίες που τις ενστερνίζονταν οι περισσότεροι, υπήρχε πολιτισμικό υπόβαθρο που το δέχονταν όλοι, δεν υπήρχε εθνικισμός και κατακερματισμός όπως συμβαίνει σημερα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com