8 Οκτ 2018

Σκόπια - Πρόκληση! Ζητούν το όνομα «Μακεδονία» στη σχισματική “Εκκλησία” και στη χώρα τους

Πρόκληση! Ζητούν το όνομα «Μακεδονία» στη σχισματική Εκκλησία και στη χώρα τους
Ταυτισμένοι με Ιβανόφ και VMRO, προκαλούν ζητώντας το όνομα «Μακεδονία» στη  σχισματική Εκκλησία, αλλά και στη χώρα τους

Μπαϊράκι» σηκώνει και η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων μετά το αποτυχημένο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ανθίσταται σε οποιαδήποτε αλλαγή στο όνομα «Μακεδονία», τη στιγμή που υποτίθεται πως υπήρξε συνεννόηση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο έτσι ώστε η αποσχισθείσα από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας να επανέλθει στην εκκλησιαστική κοινότητα υπό τον τίτλο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας. Ηταν κάτι μάλιστα που ανέφερε στα θετικά της Συμφωνίας των Πρεσπών η ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών.
Στη γραμμή λοιπόν που χάραξαν οι «σκληροί» των Σκοπίων και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δηλώνουν πως το δημοψήφισμα είναι άκυρο, η συμφωνία είναι επιζήμια για τη χώρα και δεν μπορούν να γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές προσχώρησε η σχισματική Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος Στέφανος, τονίζοντας πως «το όνομα της Εκκλησίας και της χώρας πρέπει να μείνουν αμετάβλητα».
Συγκεκριμένα, το «Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της ΠΓΔΜ» επιβεβαίωσε εκ νέου κατά τις ετήσιες εργασίες τη θέση του ότι ούτε η χώρα ούτε η Εκκλησία πρέπει να αλλάξουν όνομα. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ΜΙΑ, οι ιεράρχες υιοθέτησαν ένα ψήφισμα στο οποίο επιβεβαιώνουν τη θέση της Εκκλησίας όπως διατυπώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2017, που προβλέπει «την αμετάβλητη συνταγματική θέση της μακεδονικής γλώσσας, τη διαφύλαξη του ενιαίου χαρακτήρα της Μακεδονίας και την προστασία της εθνικής ταυτότητας».
Μία εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών τα μέλη του συμβουλίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου επίσκοπο Τιμόθεο, εξέφρασαν έκκληση για εθνική ενότητα, ενώ ζήτησαν από όλους τους πολιτικούς παράγοντες «να υιοθετήσουν στάση ευθύνης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, γεμάτη με προκλήσεις, συνιστώντας να χρησιμοποιήσουν όλα τα δυνατά μέσα για να διατηρηθεί η εθνική και πνευματική ταυτότητα του μακεδονικού λαού, όπως και οτιδήποτε είναι μακεδονικό».
Απόσπασμα άρθρου από dimokratianews 08.10.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com