6 Ιουν 2018

Συνάντηση του Τζέφρι Πάιατ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Αποτέλεσμα εικόνας για συναντηση πατριαρχη pyatt
«Πάντοτε είναι τιμή να συναντιέμαι με την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και να του εκφράζω την υποστήριξη των ΗΠΑ για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του Πατριαρχείου αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ των εθνών», δήλωσε με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, μετά την επίσκεψή του στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, σήμερα το μεσημέρι.




Always an honor to see His All Holiness Patriarch Bartholomew I and to express U.S. support for the Patriarchate's continuing efforts to preserve the environment and build bridges between nations.

Ωστόσο, ως φαίνεται, τα θερμά του αισθήματα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Αμερικανός πρέσβης τα είχε εκφράσει και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε μονές του Αγίου Όρους.
Σε ανάρτησή του από τη Μονή Βατοπεδίου, ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο και συγκεκριμένα τη στήριξη των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ειδικότερα, έγραψε: «Είχε την τιμή να γνωρίσω τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο στο Βατοπέδι. Είχαμε μια σημαντική συζήτηση σχετικά με την Ορθοδοξία παγκοσμίως και τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο».
Συντάκτης Βιβή Παπαστεφάνου- ert.gr,05/06/2018

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως οι συνθήκες πλέον ωρίμασαν (ή μάλλον, σάπισαν), και ο καιρός είναι εγγύς που το Θηρίον της Ευσεβείας - ο Ιησουίτης Πάπας της Ρώμης-, προσκεκλημένος και συνοδευόμενος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, θα πατήσει το πόδι του στο τελευταίο άπαρτο κάστρο της Ορθοδοξίας μας, το Άγιον Όρος, και θα το μολύνει με την μυαρή του παρουσία. Νομίζω πως είναι πλέον φανερό ότι η επίσκεψη του θα γίνει στην Ι.Μ.Βατοπεδίου.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com