17 Απρ 2018

Αν το υπουργείο Παιδείας δεν είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης, τότε γιατί;

Αποτέλεσμα εικόνας για συμβουλιο επικρατειας
Πόλεμος μέσω ΣτΕ
Δεν έχει αρχίσει ακόμη ο Πόλεμος των Aστρων ανάμεσα στην Εκκλησία και στην κυβέρνηση και δη τον υπουργό Παιδείας. Eχω, όμως, την εντύπωση ότι τώρα αρχίζει, με τελευταίο επεισόδιο την προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο ο Κώστας Γαβρόγλου στην πραγματικότητα αφαίρεσε με το «έτσι θέλω» από τον νέο οργανισμό του υπουργείου Παιδείας (από την αποστολή της Παιδείας) την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης.

Η ανατομία μιας αφαίρεσης
Η αφαίρεση, αν και χειρουργική, δεν είναι όσο «αθώα» μοιάζει, πολλώ δε μάλλον οι επιπλοκές της. Oπως το έθεσε πηγή μου, αν το υπουργείο Παιδείας δεν είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης, τότε γιατί προσλαμβάνει καθολικούς ιεροδιδασκάλους και μάλιστα αυτούς που υποδεικνύει η Καθολική Εκκλησία; Αν αφαιρεθεί, για παράδειγμα, η επίμαχη αναφορά, τότε ποια είναι η νομιμοποιητική βάση ώστε να εξακολουθήσουν να προσλαμβάνονται από το κράτος μουσουλμάνοι ιεροδιδάσκαλοι στη Θράκη; Εκτός αν ο υπουργός αποφάσισε να κάνει «δωράκι» στην Aγκυρα την κατάργησή τους μετά την προσπάθεια για λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων... Και οι Αρμένιοι δάσκαλοι που προσλαμβάνονται από το υπουργείο για τη διδασκαλία της θρησκείας των Αρμενίων; Και οι Εβραίοι για τη διδασκαλία του Ιουδαϊσμού; Εγώ, πάλι, διερωτώμαι: Αν δεν είναι το εν λόγω υπουργείο υπεύθυνο για την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης, τότε ποιος θα καλύψει το κενό; Θα αναλάβει, για παράδειγμα, η Τουρκία τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης;
Τετελεσμένα
Καυτά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις και τα οποία υποθέτω ότι θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Εγώ να σημειώσω ότι της κίνησης Γαβρόγλου δεν προηγήθηκαν ενημέρωση και διάλογος με καμία από τις θρησκευτικές κοινότητες. Υποψιάζομαι ότι ο υπουργός ήθελε απλά να δημιουργήσει τετελεσμένα. Η συνέχεια επί του ΣτΕ θα έχει ενδιαφέρον, αν και υποψιασμένοι παρατηρητές ήδη προδικάζουν ότι η απόφαση δεν θα χαροποιήσει την κυβέρνηση.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ - Το Κονκλάβιο (17/04/18) kathimerini.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η κυβέρνηση από τη στιγμή που δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΣτΕ σημαίνει ότι ανεπισήμως πλέον καταργεί το σύνταγμα με το έτσι θέλω και επομένως δεν πρόκειται πλέον για μια δημοκρατική κυβέρνηση εφόσον δεν σέβεται το σύνταγμα που είναι το όργανο λειτουργίας του ΣτΕ και με βάση το οποίο βγάζει τις αποφάσεις του και διατηρεί τη Δημοκρατία σε λειτουργία. Ετοιμαστείτε επομένως για νέο πολίτευμα!!! πάντως όχι δημοκρατικό!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com