24 Αυγ 2017

Βαρθολομαίος: ''Η Ζάκυνθος και τα Επτάνησα πεπλήρωνται της αρετής του Φωτός''

oikoymenikos zakinthos 3
Ζάκυνθος | Τηλέμαχος Παππάς
Παρουσία πλήθους πιστών ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 23 Αυγούστου οι εορτασμοί για την συμπλήρωση 300 ετών από την μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα νησάκια Στροφάδες στην Ζάκυνθο.

Νωρίτερα σήμερα έφτασε στην Ιερά Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και στην συνέχεια έγινε η κάθοδος του από το Καθολικό της Μονής στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου όπου τελέστηκε Δοξολογία και η περιφορά του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου εντός του Ιερού Ναού.
Στην συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, συγχοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β', Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος τίμησε με την ανώτατη τιμή της Ιεράς Μητροπόλεως, το παράσημο του Αγίου Διονυσίου τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β'.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο για την τιμητική διάκριση που του απένειμε.
''Ο Άγιος Διονύσιος όπως τότε έτσι και σήμερα από τον θρόνο της Δόξης του Κυρίου μας διδάσκει ότι η μόνη οδός η οποία οδηγεί στο θαύμα είναι η αρετή. Με αυτή την γνησία αρετή ο Άγιος Διονύσιος έρχεται και απόψε να μας αποδείξει διαχρονικώς ότι παρά τις προσπάθειες κάποιον να παρουσιάζεται η Ορθόδοξη Πίστη μας ως κάτι το οπισθοδρομικό, το μουσειακό, το οποίο έχει ξεπεραστεί ή πρέπει να ξεπεραστεί ως το φάντασμα της ανθρώπινης αφέλειας, ιδού αυτή παρουσιάζεται ζώσα μαρτυρία ζωής και αληθείας'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
''Στην δυσχερή σύγχρονη συγκυρία την οποία διερχόμαστε ως Γένος στην ευλογημένη αυτή χώρα υπολαμβάνουμε ότι η αρετή του Αγίου Διονυσίου, η γνήσια δηλαδή αγάπη και ανεξικακία του είναι η μόνη προστατευτική οδός η οποία θα μας βοηθήσει να επανακαθορίσουμε τις συνιστώσες του κοινωνικού μας βίου. Θα αποτελέσει στιβαρό πνευματικό υποστύλωμα της πορείας μας, θα επανανοηματοδοτήσει την καθημερινή μας ζωή και τις προσωπικές μας αξίες και θα μας οδηγήσει σε αναθεώρηση τον στοχεύσεών μας'' τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Βαρθολομαίος.
Κλείνοντας ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε: ''Το μήνυμα αυτό της αρετής ξαναζωντανεύει η εορταζομένη και ιστορική επέτειος. Ας την τιμήσουμε. Η Ζάκυνθος και τα Επτάνησα πεπλήρωνται της αρετής του Φωτός και της Χάριτος του Αγίου Διονυσίου''.
Από την πλευρά του και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β' ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη Ζακύνθου για την τιμητική διάκριση και τόνισε ότι: ''Η Εκκλησία του Χριστού είναι μία και δεν πρέπει να την κομματιάζουμε, αλλά ενωμένοι όλοι να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε για το κοινό καλό ώστε η όλη Ορθοδοξία να δίνει την μαρτυρία της σε όλο τον κόσμο. Έτσι ώστε να χαράσει μια σωτήρια πορεία για όλο τον κόσμο, γιατί ο κόσμος αυτή την στιγμή θέλει μια ζωντανή Ορθοδοξία, ώστε να χαράσει δρόμο σωτήριο για όλο τον κόσμο γιατί αυτό είναι και το θέλημα Του Θεού''.

oikoymenikos zakinthos 1
oikoymenikos zakinthos 1
oikoymenikos zakinthos 1

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού το βρήκε αυτό;;;

The Cave Dweller είπε...

Τα "κερασακια" τι δουλειά έχουν εκεί ?

Ανώνυμος είπε...

Που τα βρήκε; Στο κάλαμον υπό ανέμου σαλευόμενον. Για αυτό τη μια τα λέγει έτσι, την άλλη αλλιώς,όπως συμφέρει.Προ ετών είπε ότι πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να ανοίγει προς όλες της θρησκείες για να βρει τέλος "η από δώδεκα αιώνες απομόνωση της". Τώρα μιλά για "κάποιον" που προσπαθεί να "παρουσιάζεται η Ορθόδοξη Πίστη μας ως κάτι το οπισθοδρομικό, το μουσειακό, το οποίο έχει ξεπεραστεί ή πρέπει να ξεπεραστεί". Αύριο θα ακούσαμε και άλλα πάλι.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com