11 Απρ 2017

Μέγα άλμα εις το κενόν


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ

Μέγα άλμα εις το κενόν
Του αγιορείτου μοναχού Νικολάου
Στον ιστορικό ναό του Πρωτάτου, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα του Άξιόν Εστι, πρόσφατα εορτάσαμε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την μνήμη του οσιομάρτυρος και ομολογητού Αγίου Κοσμά του πρώτου του Αγίου Όρους, που μαρτύρησε επί λατινόφρονος (οικουμενιστού) Ιωάννου Βέκκου. Επειδή η εορτή αυτή συμπίπτει σχεδόν με την εορτή του Αποστόλου Ανδρέου, που εορτάζεται πανηγυρικά στην Βασιλεύουσα πόλη από το οικουμενικό πατριαρχείο, τα τελευταία χρόνια συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ εμείς στον ιστορικό Ναό του Πρωτάτου ψάλλουμε ύμνους στηλιτεύοντας την παπική κακοδοξία και αίρεση, ο πατριάρχης μας στην Βασιλεύουσα πόλη υποδέχεται με δοξολογικές τιμές κάθε χρόνο την παπική αντιπροσωπία του αιρεσιάρχου Πάπα, που παρέστησαν και συμπροσευχήθηκαν στην ορθόδοξη πατριαρχική θεία Λειτουργία στο Φανάρι. 

Στη σημερινή εποχή της αποστασίας οι συχνές προκλητικές παράνομες και αυθαίρετες συμπροσευχές των οικουμενιστών με τους αιρετικούς παπικούς, έχουν ως σκοπό να αμβλύνουν το φρόνημα των ορθοδόξων πιστών και τους προτρέπουν με το παράδειγμά τους να δεχθούν το σκότος της αιρέσεως του παπισμού και να αποβάλουν το φως της ορθοδόξου πίστεως. Εφ’ όσον είδαν τα αδιέξοδα των θεολογικών διαλόγων, επέλεξαν την οδό των συμπροσευχών, για να επιταχύνουν την ψευδοένωση των εκκλησιών.
Δικαίως λοιπόν ονόμασαν τον οικουμενισμό παναίρεση. Οι τόσο προχωρημένες συμπροσευχές μαρτυρούν ότι είμαστε ένα βήμα πριν την παράνομη ένωση των εκκλησιών. Μήπως πίσω απ’ αυτό το οικουμενιστικό ένδυμα προβάτου που επαγγέλλεται ο άθεος οικουμενισμός, κρύβεται ο λύκος της Ν. Εποχής; Όπως τα τελευταία χρόνια στο χώρο της πολιτείας οι σκοτεινές δυνάμεις της Ν. Εποχής του Αντιχρίστου έρριξαν τον ελληνικό λαό πρώτα στην ψεύτικη ευμάρεια και μετά στα σκληρά μνημόνια και κατόρθωσαν με τον τρόπο αυτό και κοιμωμένων των ποιμένων να περάσουν μία πλειάδα αντιχριστιανικών νομοσχεδίων, με κορυφαίο το νομοσχέδιο για την συμβίωση των Σοδομιτών, έτσι και στο χώρο της Εκκλησίας προωθώντας τον άθεο οικουμενισμό με τους πολυχρόνιους και υποκριτικούς διαλόγους μετά των προδοτικών συμπροσ­ευχών και τελευταία παίρνοντας και την βούλα της νομιμότητας από την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, ετοιμάζονται τώρα για το μεγάλο πήδημα στο κενό ο εστί μεθερμηνευόμενο να ουνιτοποιήσουν την Αγία Ορθοδοξία μας. Στο μεγάλο αυτό ζήλο και πόθο των οικουμενιστών εγώ ο αμαρτωλός έχω να πω τα εξής. Εάν χωρίς την σταυρική θυσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού επί ημερών του προφήτου Ηλιού, δεν έκλιναν γόνυ πολλές χιλιάδες ανθρώπων στον ψευδοθεό Βάαλ, μετά την σταυρική θυσία και την Αγία Πεντηκοστή και την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, αμέτρητα πλήθη πιστών φέροντας ως εγκόλπιο την ορθόδοξη χριστιανική αλήθεια δεν θα ακολουθήσουν τους πλανεμένους οικουμενιστάς ποιμένας, που θέλουν να τους οδηγήσουν στο σκοτάδι της παπικής αιρέσεως.
Πολλοί ιερομόναχοι και μοναχοί βλέποντας τα όσα παράνομα γίνονται στο χώρο της Ορθοδοξίας προβληματίζονται, εάν πρέπει στο εξής να μνημονεύουν τα ονόματα των οικουμενιστών ποιμένων στις ιερές ακολουθίες.
Στις σημερινές προκλήσεις των οικουμενιστών, κάνω έκκληση εγώ ο αγράμματος μοναχός για εγρήγορση και αγώνα και όποιες δυνάμεις έχουν εξουσία και δύναμη, που στο παρελθόν έδιναν μεγάλο αγώνα εναντίον των οικουμενιστών και σήμερα έχουν δώσει λευκή επιταγή, τηρούν σιγή ιχθύος ας την πάρουν πίσω και ας λύσουν την σιωπή τους πριν να είναι πολύ αργά.
Στη σημερινή εποχή της αποστασίας, που το ορμητικό ποτάμι του ηθικού εκπεσμού και των δογματικών αποκλίσεων ρέει με απίστευτη δύναμη γύρω μας και παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά του, ας μη το αφήσουμε να εισέλθη και στην Αγία Εκκλησία του Χριστού και διαταράξη τα δόγματα των Αγίων Πατέρων, βάζοντας ως εμπόδιο το μοναχικό μας σχήμα.

Ορθόδοξος Τύπος

1 σχόλιο:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Λέγη εν απολυτίκιον:(...) εις θεωρίαν επίβασιν την πράξιν εύρες κ.λπ.: Δηλαδή, αγαπητοί ου γίνεται όπως καταδικάζεται ο οικουμενισμός και ταυτοχρόνως να λέγηται: Εν πρώτοις μνήσθητι του χι, ψι αρχιεπισκόπου, τον ορθοτομούντα τον Λόγον της Σης Αληθείας. Ενταύθα και αμέσως, καθολική διακοπή μνημοσύνου εις όσα πρόσωπα και εις όσας συνόδους ετάχθησαν ή τάσσοντα με τα αποφασισθέντα εις το Κολυμπάριον της Κρήτης. Εις αντίθετον περίπτωσιν, έτερα λέγομεν και άλλα πράττωμεν, γενόμενοι χαλκοί ηχόντες και κύμβαλα αλλαλάζοντα. Αδελφοί, φεύγετε τους οικουμενιστάς, τους φιλοοικουμενιστάς και τους κρυφοοικουμενιστάς ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσχεύχεσθε... Καλήν Ανάστασιν!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com