10 Οκτ 2016

Ο Σόρος μας συμβουλεύει


Αποτέλεσμα εικόνας για Τζορτζ Σόρος

Ο ΣΟΡΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ
Ο Τζωρτζ Σόρος είναι πρόσωπο αρκούντως γνωστό ως όνομα και μόνο. Συζητείται κατά καιρούς, πλην όμως ελάχιστα γνωρίζουμε για το ποιόν και τις ενέργειές του. Γκιόργκυ Σβάρτς είναι το πραγματικό του όνομα. Ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια γράφει γι’ αυτόν: Είναι Ουγγρο-αμερικανός κερδοσκόπος, επενδυτής, επιχειρηματίας, ευεργέτης, και πολιτικός ακτιβιστής. Κέρδισε φήμη ως ο «άνθρωπος που κατέστρεψε την Τράπεζα της Αγγλίας», αφού κατάφερε να αποκομίσει κέρδος 1 δισ. δολαρίων κατά την κρίση του νομίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου το 1992. Είναι ο πρόεδρος του Soros Fund Management και του Ινστιτούτου Ανοιχτής Κοινωνίας. Ο πρώην διοικητής του Ομοσπονδιακού Συστήματος Αποθεμάτων της Αμερικής Πωλ Βόλκερ, στον πρόλογο του βιβλίου του Τζωρτζ Σόρος «Η Αλχημεία της Χρηματοοικονομικής» έγραψε: 

«Ο Τζωρτζ Σόρος άφησε το στίγμα του ως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος κερδοσκόπος, αρκετά σοφός ώστε να αποσύρεται από τις αγορές όσο είναι ακόμα μπροστά στο παιχνίδι. Ο κύριος όγκος των τεραστίων προσόδων του είναι πλέον αφιερωμένος στη μετάβαση και τις προσπάθειες των αναδυόμενων εθνών να γίνουν ανοιχτές κοινωνίες, ανοιχτές όχι μόνο με την έννοια της οικονομικής ελευθερίας αλλά, κυρίως, με την έννοια της ανεκτικότητας και του σεβασμού της ελεύθερης σκέψης και συμπεριφοράς».
Κάποιες παρατηρήσεις κατ’ αρχήν επί του κειμένου. Το πρωτεύον δεν είναι πού γεννιέται ούτε ποια υπηκοότητα έχει ο άνθρωπος, αλλά ποιάς εθνικότητας είναι. Και ο Σόρος είναι Εβραίος. Πόσο ηθικό είναι να συνδυάζει κανείς τα χαρακτηριστικά του κερδοσκόπου και ευεργέτη; Πόσο ευεργετικά για τους λαούς ενεργούν η χρηματοδότηση κινημάτων, που αναστατώνουν κοινωνίες, όπως στη Γεωργία και στην Ουκρανία; Πόσο ευεργετική είναι η πολυδιάσπαση, όπως αυτή στη Βαλκανική μετά την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας, η οποία οδήγησε στην ανεξαρτησία ακόμη και του Μαυροβουνίου των Σέρβων; Πόσο επωφελείς είναι για τους μικρούς λαούς οι ανοιχτές κοινωνίες, δηλαδή, στην ουσία οι διαλυμένες, με την υποταγή τους στους ψευτονόμους της «αγοράς», η οποία ελέγχεται ασφυκτικά από τον κερδοσκόπο Σόρος και τους ομοίους του, πλην αφανείς και δρώντες εκ του παρασκηνίου, τραπεζίτες; 
Ο Σόρος είναι ο επιτηρητής των συμβαινόντων στη Βαλκανική. Οι ευεργεσίες του συνίστανται στην επιχορήγηση, εκ των ληστεμένων, διαφόρων μη κυβερνητικών όχι όμως και χωρίς σκοπό οργανώσεων, οι οποίες υπηρετούν τα σχέδια των δυναστών των λαών κοπτόμενες για το κοινωνικό έργο, το οποίο δήθεν επιτελούν!
Ο Σόρος χρηματοδοτεί αφειδώς το «Ίδρυμα για την ανοικτή κοινωνία της Μακεδονίας». Στη λογική των «καλών και των κακών», την οποία ο Σόρος ακολουθεί με μεγάλη μεροληψία, οι Έλληνες μεταβλήθηκαν στους «κακούς» της υπόθεσης. Οι κινήσεις του Σόρος δεν είναι κατά κανόνα δημόσιες. Η χρηματοδοτούμενη από αυτόν οργάνωση, Action Council for Peace in the Balkans, δραστηριοποιήθηκε έντονα στην ΠΓΔΜ. Το 1994, εξέδωσε τη «Λευκή Βίβλο για τη Μακεδονία», η οποία υποστήριζε τις θέσεις της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ εναντίον της Ελλάδος. Η έκθεση αυτή κυκλοφόρησε στον Λευκό Οίκο, στα γραφεία των υπουργείων, στο Κογκρέσο και σε εκατοντάδες ανθρώπους των ΜΜΕ. Μερικούς μήνες αργότερα το ίδιο ίδρυμα εξέδωσε και άλλη έκθεση που επίσης υποστήριζε την ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με το κείμενο στο οπισθόφυλλο, η έκθεση είχε προετοιμαστεί από μια «ανεξάρτητη αντιπροσωπεία και των δύο πλευρών»! Ο Σόρος στηρίζει τη χώρα αυτή, επειδή είναι το μόνο πολυεθνικό κράτος που έχει απομείνει στα Βαλκάνια και η κυβέρνησή του είναι αφοσιωμένη στον πλουραλισμό και τις δημοκρατικές αρχές!
Όλοι οι διεθνιστές στη χώρα μας σπεύδουν με προθυμία να επικροτήσουν την όποια υπαναχώρηση της Ελλάδος στο θέμα της ονομασίας χωρίς να καταφέρονται κατά του Σόρος. Πόσοι από αυτούς καρπούνται από τις «δωρεές» της ληστείας του ελληνικού λαού. Γιατί, αν ο Σόρος κατάφερε να κερδοσκοπήσει σε βάρος ισχυρής χώρας, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν επωφελήθηκε από την απάτη του χρηματιστηρίου και τα μνημόνια ούτε στο ελάχιστο; Και όμως τσιμουδιά όλοι οι «προοδευτικοί» για τον σκοτεινό ρόλο του. 
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Ράμα ήταν από τους λίγους καλεσμένους στον πρόσφατο γάμο του υπέργηρου τραπεζίτη. Ο Σόρος επισκέπτεται την Αλβανία και χρηματοδοτεί πλουσιοπάροχα το ίδρυμά του «Ανοικτή Αλβανία». Το αν ο «σοσιαλιστής» Ράμα εντείνει την ανθελληνική του πολιτική, διώκει την ελληνική μειονότητα και στηρίζει τις ενέργειες των Τσάμηδων, δεν μας ενοχλεί. Πολλοί Έλληνες (;) δαιμονίζονται στο άκουσμα του όρου Βόρεια Ήπειρος!
            Ο Σόρος κόπτεται και υπέρ των προσφύγων. Καταγγέλλεται ως συνομωσιολόγος, όποιος επιμένει να υποστηρίζει ότι αυτοί εξωθούνται από κυκλώματα μετά τη λεηλασία της χώρας τους από τους ισχυρούς. Και ισχυροί δεν είναι τα αθύρματα, τα αποκαλούμενα «μεγάλες δυνάμεις», αλλά οι τραπεζίτες που ελέγχουν τις αγορές και μέσω αυτών ασκούν ασφυκτικές πιέσεις σ’ όλους τους λαούς, μέσω των εξαρτημένων κυβερνήσεων. Πρόσφατα ο Σόρος δήλωσε: «Θα επενδύσουμε σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, καθιερωμένες εταιρείες, πρωτοβουλίες με κοινωνικό αντίκτυπο και επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από μετανάστες και πρόσφυγες.
Οι επενδύσεις αυτές προορίζονται να είναι επιτυχείς. Αλλά πρωταρχικός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ωφελούν πραγματικά τους μετανάστες και τις κοινότητες υποδοχής».
            Σε άρθρο του με τίτλο «Αν σώσουμε τους πρόσφυγες θα σώσουμε την Ευρώπη» γράφει μεταξύ άλλων: «Η προσφυγική κρίση δεν είναι η μόνη που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη, αλλά είναι η πιο πιεστική. Κι αν γίνει σημαντική πρόοδος σε αυτό το θέμα, θα κάνει άλλα ζητήματα- από τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους της Ελλάδας μέχρι τις συνέπειες του Brexit και την απειλή της Ρωσίας-ευκολότερα αντιμετωπίσιμα». Αλλού προσθέτει: «Πρέπει να δημιουργηθεί ένα φιλόξενο περιβάλλον για τους οικονομικούς μετανάστες. Με δεδομένη τη γήρανση του πληθυσμού της Ευρώπης, όπως της Ελλάδας, της Ιταλίας κλπ. τα οφέλη (σ.σ.: γενετικά) της μετανάστευσης, ξεπερνούν τα κόστη ενσωμάτωσης των προσφύγων». Τελικά αποβαίνει όχι απλά ευεργέτης, αλλά και σωτήρας μας! Προβάλλει και τον εχθρό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι οι ανήκοντες εις την Δύσιν: Τη Ρωσία.
            Εντυπωσιακό είναι το ότι άρθρο του Σόρος με τίτλο «Το Brexit και το μέλλον της Ευρώπης» δημοσίευσε η κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή»! Στο άρθρο γράφεται, μεταξύ άλλων: Η ΕΕ είναι μία ελαττωματική κατασκευή, από την οποία όμως δεν πρέπει να παραιτηθούμε «όλοι εμείς που πιστεύουμε στις αξίες και τις αρχές της»! Μήπως σχολίασε η εφημερίδα τις «αρχές» και τις «αξίες» της ΕΕ, τις οποίες αποδέχεται και ο κερδοσκόπος τραπεζίτης; Μήπως ο Σόρος είναι αριστερός, για να μη γράψουμε μαρξιστής, και δεν του φαίνεται ή η αριστερή κυβέρνηση της χώρας μας απώλεσε και το φύλλο συκής της αριστερής ενδυμασίας και ως Αριστερά ντυμένη τη βλέπει, για ευνόητους λόγους μόνο η Δεξιά! Και ο λαός μας συγκρούεται ακόμη για τα κόμματα στα καφενεία.
            Θα μας συμβούν και άλλα επώδυνα, ώσπου να βάλουμε μυαλό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα και ακόμα λίγο χειρότερα, γι'αυτούς που τα ψάχνουν γιατί δεν καταπίνουν αμάσητα αυτά που μας σερβίρουν οι πάντες, πλέον. Το θέμα είναι να ξυπνήσουμε και τους υπόλοιπους από την μόνιμη ύπνωσή τους, αλλά κυρίως τη νέα γενιά. Κρίμα να πάνε τα παιδιά ανυποψίαστα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com