27 Ιουν 2016

Κατασκευασμένη η δήθεν ομοφωνία της Μεγάλης Συνόδου. Μητροπολίτες πού συμμετείχαν δεν υπέγραψαν το τελικό κείμενο "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον".

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αρνήθηκαν να υπογράψουν το τελικό κείμενο «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» τουλάχιστον οκτώ Μητροπολίτες.

Από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν υπέγραψε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος διετύπωσε την ρητή επιφύλαξή του και στα κείμενα «H AΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» και «ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ».
Το τελικό Κείμενο «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» δεν υπέγραψαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Λεμεσού κ. Αθανάσιος, Μόρφου κ. Νεόφυτος, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος,  Αμαθούντος κ. Νικόλαος, Λήδρας κ. Επιφάνιος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος (από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου), καθώς και ο Μητροπολίτης Μπάτσκας κ. Ειρηναίος (από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Σερβίας).
Αποδεικνύεται, έτσι εκ των πραγμάτων, πως ο καινοφανής, για τα ορθόδοξα δεδομένα, Κανονισμός Λειτουργίας της Μεγάλης Συνόδου, που δεν έδινε δικαίωμα ψήφου στους Επισκόπους, αλλά μόνο στους Προκαθημένους, είχε ακριβώς αυτό τον σκοπό, την φίμωση, δηλαδή, των Επισκόπων και την κατασκευή μια τεχνητής ομοφωνίας, που έτσι κι αλλιώς δεν υφίσταται λόγω της αποχής τεσσάρων τοπικών Εκκλησιών από την Σύνοδο.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς γίνεται να μιλάμε περί ομοφωνίας όταν δεν συμμετείχαν εκκλησίες;Όταν πλήθος πιστών και μοναχών καθώς και επισκόπων διαφωνούν;

ΕΝΑΣ ΠΙΣΤΟΣ είπε...

Δόξα τω Θεώ, αμέτρητα δόξα τω Θεώ που δεν υπέγραψαν οι άξιοι αυτοί επίσκοποι!!!
Πρέπει ΑΜΕΣΑ να αφαιρεθούν τα ονόματά τους ως δήθεν υπογράφοντες το τελικό κείμενο από την επίσημη ιστοσελίδα της Συνόδου. Είναι καθαρή παραπλάνηση του ποιμνίου αυτή η μεθόδευση της δήθεν ομοφωνίας και δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός: H παρελθούσα Σύνοδος είναι μία ακόμη ΛΗΣΤΡΙΚΗ και ΨΕΥΔΗ Σύνοδος στην πολύπαθη ιστορία της Εκκλησίας. Οι συνειδήσεις των πιστών βοούν και κράζουν υπέρ αυτού !!
Ι.Λ.

Ανώνυμος είπε...

Α Ξ Ι Ο Ι

Ανώνυμος είπε...

Και μια δικη μου διαπίστωση. Η συνοδος καταδεικνύει άριστα την δαιμονική, σατανικη τακτικη των αιρετικών οικουμενιστων. Προχωράνε βήμα βημα και δημιουργούνε και στην Ελλαδα και στο εξωτερικό τετελεσμένα γεγονότα, τα οποια απλα τα νομιμοποιούνε με κάποια ψευτοσυνοδο. Ο Βαρθολομαιος σέρνει το χωρο, η αλλιώς καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Οι περισσότεροι Ιεραρχες παρακάμπτονται, και πριν την σύνοδο και κατα τη διαρκεια αυτης και μετα αφου οι γνώμες τους δεν λαμβάνονται υπ οψην. Η σύνοδος αυτη, ειναι δυστυχώς μια εστω και μερικη επιτυχία των αιρετικών!
Εχουν ενα χαρτί στα χερια τους τωρα που κατοχυρώνει εστω και εν μέρη και τους διαλόγους, και τη συμμετοχή στο ΠΣΕ και οτι υπάρχουν κατα κάποιο τροπο άλλες Εκκλησίες κλπ.

Οι ολες προσπάθειες απο τους ορθοδοξους Ιεράρχες έπεσαν στο κενό.
Κατ εμέ πρεπει να γινει αλλαγη πλεύσης και αλλαγη "θεραπείας" αντιμετώπισης της τρομερής αυτης αίρεσης. Τα δημοσιεύματα, τα αρθρα, οι συνελεύσεις καταδίκης της αιρέσεως και πληροφόρησης του κληρου και του λαου δεν καταπολεμησανε την αίρεση, δυστυχώς ζει και βασιλεύει!!!
Μήπως ήρθε η ωρα εφαρμογής των Ιερων Κανόνων της ορθοδόξου Εκκλησίας;
Οι Ιεροι κανονες ειναι καρποί του Αγίου Πνεύματος αφου αποτελούν τμημα οικουμενικών συνόδων και Μόνον διά της πιστής και ανιδιοτελούς τηρήσεως των ιερών Κανόνων η Εκκλησία κυβερνάται θεανθρωπίνως και ουχί ανθρωπίνως.

Η επομενη <> του Βαρθολομαιου θα ερθει σίγουρα, και αν δεν την κανει αυτος θα την κανει ο επόμενος Πατριάρχης που θα εχει μαλλον το ιδιο φρόνημα. Και σαν κυριο θεμα δεν θα ειναι πλέον το αν υπαρχουν η δεν υπαρχουν αλλες εκκλησιες αλλα το αν χρειαζόμαστε μια θρησκεία σ αυτον τον κοσμο και το αν οι αλλες θρησκείες οδηγουν στην σωτηρία η οχι!

Και σε αυτους που φοβούνται να εφαρμόσουν Ιερους Κανονες λεω οτι πλειοψηφία ειναι ο Χριστός και οχι οι αιρετικοί οσοι και να ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Και παλι δοξα τω Θεω! Ας αντιδρασουμε με συνεση στην ανομια...Ο Θεος δε θα αφησει το λαο Του.

Ανώνυμος είπε...

Στην επόμενη επίσημη διαδικτυακή διεύθυνση της συνόδου, με τίτλο "ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ", αναφέρονται αναλυτικά ΟΛΑ τα ονόματα που υπογράφουν.
Εκεί μέσα εμφανίζονται και αυτοί που υποτίθεται ότι δεν υπέγραψαν!

https://www.holycouncil.org/-/rest-of-christian-world?inheritRedirect=true&redirect=%2F

GeorGRE είπε...

Παταγώδες αποτυχία του οικουμενιστικού μπλοκ. Μια τρύπα στο νερό κάνανε. Εμείς συνεχίζουμε στην πατερική μας γραμμή ταπεινά και δοξάζοντας τω Θεώ. Ποιος επιλέγει τον Γαλλίας ή τον περγάμου αντί του αγίου Παισίου ή του Ιουστίνοφ Πόποβιτς ή των άλλων αγίων; Η απόπειρα νομιμοποίησεις των οικουμενιστικών κινήσεων πέσαν στο κενό.

Ανώνυμος είπε...

Οι υπογραφές αφορούν τα ίδια τα κείμενα ή τα πρακτικά των αντίστοιχων συνεδριάσεων; Έχει σημασία αυτό, ελπίζω να το καταλαβαίνουμε...

Απόστολο είπε...

Αν είναι αλήθεια, άξιοι!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ; ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ; ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουν στόμα οι Επίσκοποι αυτοί να μιλήσουν?
Αν δεν υπόγραψαν να μας το πουν.
Και να μας εξηγήσουν και τους λόγους.
Γιατί από τα ονόματα που βλέπω δεν είμαι σίγουρος πως για όλους το κίνητρο ήταν η ομολογία της Ορθής Πίστης.
Και ας μην βιάζονται κάποιοι να τους βαφτίζουν όλους Μάρκους Ευγενικούς.


Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που οι πληροφορίες είναι και έγκυρες.
Εδώ φαίνεται καθαρά πως όλοι υπέγραψαν.
Τελικά ποιος μας κοροϊδεύει?

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΗ
Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΤΕΡΟΔΟΞΩΝ
Η ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣ ΚΡΗΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΝ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΘΗ
ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΙΣΕΤΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 22 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΥΣ
εμμανουηλ κυπριωτακης ηρακλειο ΚΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Ναυπακτου δεν υπεγραψε πως δεν εκανε το ιδιο στην Δ.Ι.Σ. που εφερε τον Παπα;

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το πονηρό κανονισμό της Συνόδου δεν λογαριάζει η διαφωνία ενός οι περισσοτέρων Επισκόπων μιας αυτοκέφαλης Εκκλησίας. Αυτό θεωρείται ως "εσωτερικό πρόβλημα" της Εκκλησίας αυτής.

Νικόλαος Διάκος είπε...

Έχει διατυπωθεί από σχολιαστές κάποιος ενδοιασμός, ότι πιθανόν, οι υπογραφές να αφορούσαν τα πρακτικά και μόνον. Αυτό δεν ευσταθεί.

Η απάντηση στο γρίφο έγκειται, κατά τη γνώμη μου, σε αυτόν τούτον τον Κανονισμό της συνόδου.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό (βλ. άρθρο Γ.Τζανάκη, "με απλή λογική"), οι παρόντες επίσκοποι δεν είχαν καν τη δυνατότητα "να μην υπογράψουν". Και μόνη η παρουσία τους εκεί, μεταφέρει αυτόματα τα ονόματά τους κάτω από τα τελικά κείμενα. Όπως ακριβώς δείχνει και η επίσημη ιστοσελίδα της συνόδου. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν, αν διαφωνούσαν σε κάτι, ήταν να υποσημειώσουν τις τυχόν προσωπικές διαφοροποιήσεις τους από κάτω. Γεγονός που δεν έχει απολύτως καμμία πρακτική αξία. Αν αυτό εννοούν λέγοντας ότι "δεν υπέγραψαν", δεν ισχύει.

Πράγματι, ιδιόχειρη υπογραφή μπορεί να μπήκε μόνον στα πρακτικά. Όμως, η εμφάνιση των ονομάτων των παρόντων επισκόπων κάτω από τα τελικά κείμενα, όπως φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της συνόδου, έγινε αυτοδικαίως, θα λέγαμε, με βάση τον ισχύοντα Κανονισμό της συνόδου!

Πέραν αυτού, ευχόμαστε, και μάλλον πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο, ότι αυτή τη στιγμή κυοφορούνται εξελίξεις από τους λοιπούς ορθοδοξούντες επισκόπους. Κυρίως, από αυτούς που ΔΕΝ συμμετείχαν στη ληστρική σύνοδο. Όσοι τυχόν ορθοδοξούντες, πήγαν στη σύνοδο του Κολυμπαρίου, πρέπει να αποκηρύξουν επίσημα, σε νεώτερη τοπική σύνοδο, τα πεπραγμένα τους (όπως έγινε με τη Φερράρα-Φλωρεντία), για να μη θεωρηθούν καμμένα χαρτιά...

Γνώμονα των εξελίξεων θα μπορούσε να αποτελέσει η ιστορική εμπειρία για το πώς αντιμετωπίστηκαν στο παρελθόν προηγούμενες ληστρικές σύνοδοι και πώς εξουδετερώθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο. Την ευχή του Άγιου Νικόλαου να έχεις.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com