18 Ιουν 2016

Ο Επίσκοπος Προύσσης Ελπιδοφόρος δυναμιτίζει τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης

Με αναρτήσεις και σχόλια στο facebook ο Επίσκοπος Προύσσης  Ελπιδοφόρος δυναμιτίζει τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης.

Elpidoforos Lampriniadis Γιατί στέλνει μήνυμα αφού δεν ήρθε; Επειδή ο ένοχος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος
………………………………………………
Αθανάσιος Γκάτζιος Σεβασμιότατε,με όλο το σεβασμό .Το σχόλιό σας έγινε με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος; Οικοδομεί το πλήρωμα της Εκκλησίας;
Elpidoforos Lampriniadis Ἐσεῖς προφανῶς γνωρίζετε τὶς ἀπαντήσεις καὶ ἁπλῶς μὲ ρωτᾶτε ρητορικά ὑποθέτω.
Αθανάσιος Γκάτζιος Σεβασμιώτατε,λυπούμαι. Είναι υπεκφυγή. Τα συμπεράσματα του ποιμνίου. Τέλος.
………………………………………………………………………………….
Elpidoforos Lampriniadis Πώς περιμένετε να γίνετε "3η Ρώμη" όταν είστε τόσο εθνικιστές; Σταματείστε τουλάχιστον να διχάζετε την Ορθοδοξία !
…………………………………………..
Kostas Xenakis Είναι φανερό ότι πρόκειται για ένα διπλωματικό παιχνίδι, προσπαθεί να αποδομήσει την Μεγάλη Σύνοδο. Οι κινήσεις όλες σε αυτό στοχεύουν, γιατί θέλει να έχει το πλεονέκτημα αν στο μέλλον συγκληθεί σύνοδος και παίξει η Ρωσία καθοριστικό ρόλο στην σύγκλησή της, να είναι η πρώτη μεγάλη σύνοδος, την οποία συγκάλεσε κατ' ουσίαν ο Μόσχας με ότι αυτό συνεπάγετεται για τις πάγιες διεκδικήσεις του. Γιαυτό άλλωστε στο μήνυμά του κάνει λόγο για μια σύνοδο που θα συγκληθεί στο μέλλον και θα είναι << όντως μεγάλη και όντος πανορθόδοξη >>.
Elpidoforos Lampriniadis Ἐντοπίσατε τήν "καρδιά" τοῦ ζητήματος. Αὐτὸ ἀκριβῶς εἶναι τὸ σχέδιο. Καὶ στὸ μεταξύ, ἐμεῖς οἱ ὑπόλοιποι ὀρθόδοξοι ἀντὶ νὰ συσπειρωθοῦμε, κάνουμε "τσάμπα εὐσεβισμό" ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς.
……………………………………………..

ΑΝΤΙ  ΣΧΟΛΙΟΥ  H  Σύνοδος της Σερβικής Εκκλησίας σε πρόσφατη συνεδρίασή της (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) αποφάσισε να συμμετάσχει στη Σύνοδο όμως  «στην περίπτωση που οι Εκκλησίες που θα μετέχουν στη Σύνοδο με επικεφαλής το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εμμείνουν στην άποψη ότι οι απουσιάζουσες Εκκλησίες μποϋκοτάρουν τη Σύνοδο χωρίς πραγματικό λόγο και στην περίπτωση που οι παρούσες Εκκλησίες απορρίψουν την εξέταση όλων των θεμάτων, προβλημάτων και διαφωνιών, τότε οι αντιπρόσωποι της Σερβικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Σύνοδο θα είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν τις εργασίες της Συνόδου και να ενωθούν έτσι με τις Εκκλησίες που θα απουσιάζουν.»

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος μαθητής των Ιουδαίων είναι ο κ. Ελπιδοφόρος. Και αυτοί με τέτοιες συκοφαντίες πολέμησαν την Αλήθεια.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Κλαύσε, ελπιδοφόρε, κλαύσε! Κλαύσε και δια τας πολλάς εκτροπάς σου, κλαύσε... Το Πνεύμα το Άγιον ας οδηγήση ημάς εν γη ευθεία, Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Άριστα πράξαμε όσοι Φλωρινιώτες δεν πατήσαμε το πόδι μας στο μητροπολιτικό ναό του αγίου Παντελεήμονα όταν λειτούργησε σε αυτόν πριν καιρό ο Ελπιδοφόρος.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ 10:56! ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΑΣ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που τέσσερις τοπικές Εκκλησίες δε συμμετέχουν στη σύνοδο δεν υπάρχει λόγος να συγκληθεί αυτή. Αποτελεί σκάνδαλο να ξοδευθούν τόσα χρήματα για μία εκ των προτέρων άκυρη σύνοδο.

Ανώνυμος είπε...

O γνωστός και μη εξαιρετέος μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος έχει καταστεί από ετών υπόδικος ενώπιον της πανορθοδόξου αδιαφθόρου εκκλησιαστικής συνειδήσεως ένεκα των φρικαλέεων κακοδοξιών τις οποίες έχει διατυπώσει και οι οποίες, μη φειδόμενες ουδέ του Δόγματος της Αγίας Τριάδος,επιχειρούν να θεμελιώσουν εκκλησιολογικά παπικού τύπου πρωτείο στο Βόσπορο.
Επίσης αδυνατούμε να λησμονήσουμε τα "κατορθώματά" του σε ουνίτικο ναό της Ιταλίας.
Υμνητής, λοιπόν, και υπέρμαχος της ληστρικής ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου ο κ.Ελπιδοφόρος μέμφεται τη στάση της Ρωσσικής Εκκλησίας απέναντι στην εν λόγω "σύνοδο".
Δυστυχώς, υπεροχικά εκκλησιαστικά πρόσωπα που εξ ατίας των κατά καιρούς δηλώσεων και εκδηλώσεών τους έχουν κατασκανδαλίσει τον πιστό κλήρο και λαό πρωτοστατούν ή υπερμαχούν της συγκλήσεως του συνοδικού μορφώματος του Κολυμπαρίου.
Για τον πάντη αντικανονικό κανονισμό λειτουργίας της εν Κρήτη συνάξεως που φαλκιδεύει απαράγραπτα κανονικά δικαιώματα των "συμμετεχόντων" επισκόπων έχει να πει τίποτε ο κατά τα άλλα "λαλίστατος" μητροπολίτης Προύσης; Ή γνωρίζει μόνο να τοξεύει τα βέλη της κριτικής του εναντίον εκείνων που διά της απουσίας τους αποδόμησαν ακόμη περισσότερο το κύρος της ψευτοσυνόδου;
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος να μας πει πού θα βρούμε συνολικά τα ατοπήματα και "κατορθώματα" του Προύσσης; Εννοείται θέλουμε έγκυρη ενημέρωση.
Τι είπε π.χ. εναντίον του Δόγματος της Αγίας Τριάδος;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΕΔΩ
Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρου, στην Καλαβρία (Βίντεο)
http://aktines.blogspot.gr/2015/10/blog-post_943.html
Φαναριώτικο ντελίριο σε Ουνίτικο Ναό: "Αυτά κάνουν! Η οικουμενιστική μεταπατερική αγαπολογία, ξεσκεπάζεται!" (Βίντεο)
http://aktines.blogspot.gr/2015/10/blog-post_366.html

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com