1 Μαΐ 2016

Η «σταύρωση» του έθνους μας! Πώς η πατρίδα οδηγήθηκε στην καταστροφή, χωρίς ελπίδα για Ανάσταση

Η «ΣΤΑΥΡΩΣΗ» ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ!
Πώς η πατρίδα οδηγήθηκε στην καταστροφή, χωρίς ελπίδα για Ανάσταση
Σάββας Καλεντερίδης
Η καταστροφή της πατρίδας μας και η αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζονται. Επί επτά συναπτά έτη, οι Ελληνες πολίτες αδυνατούν να βρουν τον προσανατολισμό τους, με αποτέλεσμα να άγονται και να φέρονται από ανίκανους λαϊκιστές πολιτικούς και να κάνουν οι ίδιοι καταστροφικές επιλογές στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Από τη μία πλευρά, υπάρχει μια αστική τάξη που δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν υγιή εθνικό παραγωγικό κορμό και πρότυπο, που θα ήταν δυνατόν να αντεπεξέλθει στις αναταράξεις οι οποίες προκλήθηκαν από την τραπεζική κρίση του 2007-2008, ίσως γιατί ήταν απασχολημένη με τη λεηλασία του εθνικού πλούτου, μέσω παρασιτικών επιχειρηματικών δράσεων και όχι δράσεων που παράγουν πλούτο.
Την ίδια στιγμή, αυτή η αστική τάξη και τα κόμματα εξουσίας, στα οποία, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είχε τη δυνατότητα να ασκήσει επιρροή, κράτησαν την Ελλάδα στην οπισθοδρόμηση, αφού επιχειρηματίες και πολιτικοί δεν είχαν το ηθικό ανάστημα να εμπνευστούν ένα εθνικό σχέδιο, που όχι μόνο θα ήταν η κινητήρια δύναμη αλλά θα λειτουργούσε και ως δίχτυ ασφαλείας σε όποιους κινδύνους, όπως για παράδειγμα η καταστροφή που υφιστάμεθα τα τελευταία επτά χρόνια.
Ουραγός η Ελλάδα στην ποιότητα του πολιτικού λόγου, ουραγός στην ανάπτυξη ενός υγιούς επιχειρηματικού και παραγωγικού μοντέλου, ουραγός στον ουσιαστικό και πραγματικό εκσυγχρονισμό του κράτους, ουραγός στις μεταρρυθμίσεις, ουραγός στην Παιδεία.
Από την άλλη πλευρά, ο λεγόμενος «πνευματικός κόσμος», αλλά και ο κόσμος της τέχνης και του πολιτισμού, αντί να παίξουν τον ρόλο του «αντιβιοτικού» στα φαινόμενα παρακμής και σήψης, άλλοτε γίνονταν συμμέτοχοι, παίρνοντας ψίχουλα ή και παχυλές αμοιβές για τις «υπηρεσίες» τους, και άλλοτε, με την ιδεοληπτική και καταστροφική στάση τους, λειτουργούσαν εξ αντικειμένου σαν πολλαπλασιαστές ισχύος στη διαδικασία καταστροφής της πατρίδας.
Δεν ήταν μόνο οι συνδικαλιστές που λειτούργησαν ως τροχοπέδη στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες για την κατάσταση όπου βρίσκεται σήμερα η οικονομία της χώρας. Ηταν και ο πνευματικός κόσμος, οι καλλιτέχνες και οι δημοσιογράφοι, που έκαναν εξαιρετικά εύκολο το έργο των λαϊκιστών.
Ηταν το καθηγητικό κατεστημένο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, που μαζί με τους «αριστερούς» οι οποίοι είναι φυτεμένοι στα κόμματα δεν επέτρεψαν τη λειτουργία μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, κάτι που θα μπορούσε να καταστήσει την πατρίδα μας περιφερειακό εκπαιδευτικό και πνευματικό κέντρο, με σοβαρή συμβολή στην οικονομία αυτής της τώρα κατεστραμμένης χώρας.
Ολοι αυτοί -που στέλνουν τα δικά τους παιδιά σε ξένα πανεπιστήμια- δεν έχουν καν τη δυνατότητα να αναλύσουν το φαινόμενο της εκροής εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο για σπουδές Ελληνοπαίδων στο εξωτερικό, δεν έχουν καν τη δυνατότητα να αναλύσουν το όφελος της οικονομίας της Κύπρου από τη λειτουργία τέτοιων πανεπιστημίων, όπως το Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου, όπου βρέθηκα πρόσφατα για μια ομιλία και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι το επίπεδο σπουδών που παρέχεται στο εν λόγω πανεπιστήμιο, καθώς και την αδικία που υφίστανται τα Ελληνόπουλα, τα οποία αναγκάζονται να σπουδάσουν υποχρεωτικά σε κρατικά πανεπιστήμια και, αν όχι, να εκπατριστούν και να πληρώσουν τεράστιο κόστος.
Αλήθεια, όλοι αυτοί που κρατούν την Ελλάδα σε εκπαιδευτικό καθεστώς τύπου Βόρειας Κορέας δεν αναρωτιούνται πόσο συνάλλαγμα αφήνουν οι 70.000 φοιτητές που φοιτούν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στα Κατεχόμενα, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της διεθνούς προσωπικότητας των Κατεχομένων;
Στις ευθύνες της αστικής τάξης και των κομμάτων εξουσίας κάναμε αναφορά.
Οσον αφορά τις ευθύνες της τροχοπέδης που ακούει στα ονόματα «συνδικαλισμός», «δημοσιογραφία», «πνευματικός και καλλιτεχνικός κόσμος», εκεί πρέπει να τις αναζητήσουμε στις μαγικές λέξεις «Αριστερά» και «αριστεροσύνη».
Στο εξωτερικό, και κυρίως στην Τουρκία, το να είσαι αριστερός σημαίνει ότι πληρώνεις κόστος, και μάλιστα μεγάλο.
Στην Ελλάδα, μετά το 1974, η αριστεροσύνη έγινε επάγγελμα και εργαλείο ανόδου στην τέχνη, στον πολιτισμό, στο πανεπιστήμιο, στη δημοσιογραφία...
Αυτό οδήγησε ό,τι πιο ανέντιμο, ανήθικο και οπορτουνιστικό υπήρχε στην ελληνική κοινωνία στο να αναζητήσει καταφύγιο στην αριστεροσύνη, για να είναι ανοιχτός ο εύκολος δρόμος της ανέλιξης.
Ετσι, με μια αστική τάξη του παρασιτισμού και της λεηλασίας του εθνικού πλούτου, με κόμματα εξουσίας του ίδιου φυράματος, με ένα κομματικοποιημένο κράτος ανίκανο να υπηρετήσει και να προστατέψει τον πολίτη και έναν πνευματικό, δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό κόσμο βουτηγμένους στην υποκρισία της κίβδηλης και ωφελιμιστικής αριστεροσύνης, οδηγήσαμε την πατρίδα μας στην καταστροφή, χωρίς καν να καλλιεργούμε την ελπίδα για την Ανάσταση.
Σάββας Καλεντερίδης “Δημοκρατία” 30.04.2016

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σταυρώνουν την Ελλάδα και τους Έλληνες,χρησιμοποιούν τον προαιώνιο εχθρό εκβιαστικά για να τρομοκρατούν το πληθυσμό λες και πτοείται.Αυτός ο λαός έζησε τα πάνδεινα,μετράει πληγές από την αρχαιότητα,μόνο πληγές και τραύματα μετράει,αλλά συγχρόνως μετράει λεηλασίες ων ουκ εστι αριθμός,μετράει και πραγματικούς φίλους που είναι ελάχιστοι.Φίλους που δε βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις,είναι δισεκατομμύρια άνθρωποι στο κόσμο επειδή γνωρίζουν και έχει περάσει στο DNA τους η Ελληνική προσφορά στο κόσμο.

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Περιεκτικότατος και ουσιώδης ο κ. Καλεντερίδης. Η πρώτη και μεγάλη αλήθεια. Μετά το 74 δήλωνες αριστερός και είχες τα πάντα. Ο δρόμος ανοιχτός για όλα.Είναι δυνατόν καθηγητής πανεπιστημίου να γίνεται "σκυλάκι" του κόμματος; Είναι δυνατόν ανώτατος αξιωματικός του στρατού να γίνεται μπαλάκι ενός πιτσιρικά βουλευτή; Είναι δυνατόν να ανέχεται ανώτατος δικαστικός να συμμετέχει ως μέλος σε κόμμα; Ω, τι φοβερή απαξίωση στο λειτούργημα για το οποίο προορίστηκαν να δράσουν και να προσφέρουν από κοινού σε όλον τον ελληνικό λαό, στα αδέλφια τους, χύνοντας αίμα και ιδρώτα γι` αυτό για το οποίο έταξαν τον εαυτό τους. Πόσοι τέτοιοι αξιοθρήνητοι της ευκαιρίας εγκατέλειψαν το διακόνημά τους, το λειτούργημά τους και θεώρησαν σημαντικότερη "την προσφορά διά της πολιτικής οδού". Κι αυτό σε όλα τα επίπεδα."Ανακατεύτηκαν με τα πίτουρα και τους έφαγαν οι κότες". Δυστυχώς θα τους γράψει η ιστορία με μελανά χρώματα.

Ανώνυμος είπε...

Από μια άλλη θεώρηση.
Λίγες μέρες πριν "οίδα με" τον Κύριό μας να σταυρώνεται,ανάμεσα σε δύο "ληστές",ανάμεσα σε δύο "εγκληματικούς" κόσμους-των Αρχηγών Θρησκειών και Κρατών!
Λίγες μέρες ποιο πριν την Σταύρωση,δύο μαθητές του Ιησού μας,ζήτησαν να σταθούν ο ένας
"δεξιά" και ο άλλος "αριστερά"!!!Σίγουρα η ζωή έχει και την "αριστερή" της άποψη.
Το ερώτημα είναι,"ποιός ληστής σώθηκε"...Τελικά ας ευχηθούμε καλή ανάσταση και πρωτίστως μετάνοια στους "άπιστους Θωμάδες" του θρησκευτικού κατεστημένου,και στους
εκάστοτε αριστερίζοντες- "τσιπρα-ιζοντες".
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ/ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Orthodox True είπε...

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Εφόσον μέ την δημιουργία τού πελατειακού συστήματος όπου δαπανήθηκαν πολλά έξοδα γιά νά ταίσουν στόματα καί νά λαμβάνουν ψήφους γιά την εξουσία,διέβρωσαν τις αξίες καί τά ιδανικά τών Ελλήνων.
Τά υπόλοιπα της κατάρευσης είναι προφανής φυσική συνέπεια....

Ανώνυμος είπε...

Κ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟ.ΩΣΤΟΣΟ ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨΄ΚΑΛΗ ΄¨ΔΕΞΙΑ?
1.Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΧΟΝΤΡΑ!
2.Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 27 ΦΟΡΕΣ,ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!
3.ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ 1 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ!!!!
4.Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ!!!!!
5.ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ,Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ PSI ΟΠΟΥ ΤΟ 45% ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΑ ΡΟΥΦΗΞΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ!!!!!
ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!!!!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΛΑΘΡΑΙΟΥ ΠΑΤΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!!!!
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΘΕΩΡΙΣΗΜΑ
ΣYNTAΓMA THΣ EΛΛAΔAΣ
Eις τo όνoμα της Aγίας και Oμooυσίoυ και Aδιαιρέτoυ Tριάδoς
'Αρθρο 1: (Μορφή του πολιτεύματος)
1. Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Κ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.ΟΠΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΙΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

1.Μιλατε κ Καλεντεριδη για αστικη ταξη την στιγμη που στην θεση της παλαιας αστικης ταξης ηρθαν νεα φυντανια που σχετιζονται και με τα κομματα της Αλλαγης της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ
2.Η ΕΕ διελυσε οτι υγιες στην οικονομια με την επιτροπη ανταγωνισμου που εδρασε σαν μαφιοζικη παρεα που χτυπησε οτι ηταν ελληνικο ανοιγοντας χωρο για τις μεγαλες εταιρειες.Τελευταιο χτυπημα της επιτροπης ειναι οι βιομηχανιες που παραγουν κοτοπουλα και αυγα στην Ηπειρο!!!
3.Τα υψηλοτατα ΦΠΑ που πληρωνουν οι Ελληνες σε σχεση με αλλες χωρες ετρψε σε φυγη και κλεισιμο απειρες δικες μας εταιρειες.
4.Το ανοιγμα των συνορων που προωθηθηκε πρωτα απο τον Σαμαρα εφερε ατελειωτους λαθρο οι οποιοι ειχαν ατελειωτες παραχες σε περιθαλψη το δε εισοδημα τους παρανομο τις περισσοτερες φορες εξαγονταν στο εξωτερικο και δεν οφελουνταν η δικη μας οικονομια.
5.Δοθηκαν ατελειωτα δανεια στους λαθρο με κρατικη εντολη το επιτόκιο να ειναι μηδενικο!Οι τραπεζες απ οτι μαθαινουμε τους ψαχνουν ψαχνουν ακομη αυτους τους λαθρο!
Οσα δεινα σας ανεφερα μεχρι στιγμης και που ειναι οικονομικης φυσεως ,δεν προηλθαν απο τον κακο Ελληνα που προσπαθητε να μας παρουσιασετε αλλα απο στοχοποιηση της Ελλαδος απο την ΕΕ και ηθελημενη καταστροφη της Εθνικης μας Οικονομιας απο ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
Ο εχθρος ειναι σιγουρα η ΕΕ αλλα και οι Πολιτικοι που στοχο εχουν την διαλυση των ΕΘΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ και την επιβολη της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχναμε και τον αντισυνταγματικο κουμουνιστικο ΕΝΦΙΑ που επεβαλε το μπουμπουκι ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com