26 Απρ 2016

Ανεπιθύμητοι οι Μητροπολίται Λέσβου;

mithimnismitilinisdekaniki
Εις την Ορθοδοξίαν ο επιχώριος Επίσκοπος έχει τον πρώτον λόγον. Δυστυχώς ο Πάπας εκτός από τον εαυτόν του εκούβαλησε και την παπικήν νοοτροπίαν και έτσι οι δύο Σεβασμιώτατοι Μητροπολίται της νήσου παρεκάμφθησαν ως πτωχοί συγγενείς. Διατί δεν αντέδρασαν ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος; 

Ως επληροφορήθημεν από άρθρον του κ. Σωτηρίου Τζούμα εις το exapsalmos.gr της 18ης Απριλίου 2016:«Όταν μάλιστα κάποια στιγμή ο Γέρων Μητροπολίτης Μηθύμνης Χρυσόστομος εζήτησε να καθίσει μαζί του στο γεύμα ο βοηθός και οδηγός του που τον συνόδευε, οι Ιταλοί του είπαν όχι, γιατί δεν έφερε την διαπίστευση τύπου D. Και τότε ο Μητροπολίτης Μηθύμνης,σε ένδειξη διαμαρτυρίας(και πολύ καλά έκανε) αποχώρησε από το χώρο που παρετίθετο το γεύμα– εννοείται ότι ήταν σε άλλη αίθουσα από εκείνη που συνέτρωγαν οι Προκαθήμενοι. Και τον συνόδευσε και ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος, ο οποίος παρά τον σοβαρό τραυματισμό του( με δεκανίκι κυκλοφορούσε ο άνθρωπος),εσυνόδευε αξιοπρεπώς την όλη διοργάνωση, αλλά ως ξένος και όχι ως ο οικείος Ιεράρχης, όπως έπρεπε και είχε το δικαίωμα να κάνει».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εἴμαστε με τα καλά μας;
Στενοχωθέθηκαν οι Σεβασμιώτατοι που δεν ήταν "καλεσμένοι" του Πάπα και του θεάτρου σκιών του;(Πατριάρχης, Αρχιεπίσκοπος).
Κρίμα.
Δεν θα έπρεπε καν να θέλουν να συγκαθήσουν μαζί με αυτό το παράλογο οικουμενιστικό τρίο. Και όχι μονο αυτό, θα έπρεπε να αντιδράσουν δεόντως!

Τα χάλια μας...

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε Να αγιασει το στομα σου.Τι δουλειά εχουν οι ιερεις μας με τους αιρετικους.Οσο πιο μακρυα απο τα ανεπιτρεπτα συμβαντα τοσο πιο κοντα στην ορθοδοξια μας

Orthodox True είπε...

Τήν διαπίστευση τύπου D, τήν είχε το προσφυγαριό πού πήρε μαζί του ο Πάπας στην Ιταλία;
Οι Σεβασμιώτατοι στεναχωρέθηκαν πού η Παπική κουστοδία δεν επέτρεψε τούς οδηγούς του νά συγκαθήσουν στήν Τράπεζα καί έφυγαν ενοχλημένοι.
Όμως δέν στεναχωρεθηκαν πού καταπάτησαν τους Ιερους κανόνες περί συμπροσευχών καί συμπορεύσεως μέ τον Πάπα;
Μά πόσο φτηνοί είμαστε;

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Νά δούμε τί θά πούν καί στόν Κύριο.
Πάντως ο Άγιος Ραφαήλ, άλλη παρακαταθήκη αφήκετε στήν Λέσβο

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com