29 Φεβ 2016

Από πότε οι ορθόδοξοι χριστιανοί γιορτάζουμε γενέθλια;



Ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, ἐδέχθη εἰς ἀκρόασιν: 
- Τήν ἐν τῇ Πόλει σεβασμίαν Ἱεραρχίαν, ὑποβαλοῦσαν τά ἑαυτῆς ἑόρτια σέβη καί εὐχάς ἐπί τοῖς γενεθλίοις Αὐτοῦ

……………………………………………………
Τα γενέθλια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ..κ. Βαρθολομαίου.
Εις πολλά έτη Δέσποτα!
Σήμερα έχει γενέθλια ο Πατριάρχης του μαρτυρικού Γένους μας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.
Γεννήθηκε σε δίσεκτους καιρούς( 29 Φεβρουαρίου 1940), στην σκλαβωμένη σήμερα Ίμβρο μας, που ανήκει στα νησιά του Αρχιπελάγους. Και σε δίσεκτους καιρούς Πατριαρχεύει στο Φανάρι, ως ο Πρώτος της Ορθοδοξίας. Ανέλαβε τα ηνία του Οικουμενικού Θρόνου στις 22 Οκτωβρίου 1991, σε ηλικία 51 ετών, διαδεχόμενος τον Πατριάρχη της Αγάπης, τον Δημήτριο τον Α ´ ,(1972-1991) που κατάφερε στα είκοσι, σχεδόν, χρόνια της Πατριαρχίας του να κάνει όσα δεν έκαναν Πατριάρχες  επί αιώνες.

Του Σωτήρη Τζούμα
exapsalmos.gr
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγραφε το 2014 για τα γενέθλιά του
" Η των γενεθλίων ημών ημέρα στρέφει τόν νούν και την καρδίαν ημών εν απείρω ευγνωμοσύνη καί ασιγάστω δοξολογία πρός τον δοτήρα της ζωής Κύριον,τον αξιώσαντα ημάς ελθείν εις τόν κόσμον της πανσόφου Αυτού δημιουργίας,αλλά καί εισελθείν εν τη Αγία Αυτού Εκκλησία και ιδείν το φώς της σωτηρίου αληθείας.Τούτον από βρέφους ηγαπήσαμεν,εις την Αυτού ιεράν κλήσιν πρός διακονίαν ολοψήχως υπετάγημεν,εις το Αυτού άμετρον έλεος παρεδόθημεν καί άχρι του νύν εν ταίς δωρεαίς της ακενώτου Αυτού αγάπης ζώμεν.
Τόν χρόνον της ζωής ημών,τόν τε παρελθόντα,τόν τε παρόντα καί τον μέλλοντα,θεωρούμεν έχοντα αξίαν μόνον όταν εκδαπανάται διά την δόξαν Αυτού.Διό και η γενέθλιος ημών ημέρα αποτελεί δια την ημετέραν Μετριότητα αυτονόητον καί όλως ιδιαζούσης σημασίας αφορμήν,ίνα πάλιν και πολλάκις δοξολογήσωμεν το πανάγιον και υπερύμνητον όνομα Αυτού..." 

      Ακολουθεί φωτογραφία από τα γενέθλια του Οικουμενικού Πατριάρχη το 2015
10888433_10153133242041672_8306191595887692336_n

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν εισαι αιρετικος γιορτάζεις οτι θες

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Η τούρτα των γενεθλίων του θα πρέπει να έχει όχι 76, αλλά ...376 κεράκια. Όσες, ακριβώς, είναι και οι αιρέσεις που αποδέχεται ως κανονικές εκκλησίες.

Βασίλης Κερμενιώτης,
Ιερά μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μου άρεσαν τα 376 κεράκια της τούρτας του Πατριάρχη.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ο... "δυστυχής", ο "μάρτυς", ο "εθνάρχης", οίον οι γκρίζοι λύκοι "απειλούν" διαρκώς και δεν τον αφήνουν εις... ησυχίαν και έτερα πάμπολλα παραμύθια δια των οποίων μας νανούριζαν οι "καλοί γνώστες" της περί του Φαναρίου καταστάσεως! Εκ του... "διαρκούς διωγμού" και των "απειλών" οίας δέχεται, ε, εσκέφθη να ξαποστάση ολίγον δια να σβήση να κηρία του εορταστικού του "πλακούντα". Γενεθλίων τελουμένων του "παναγιοτάτου" οικουμενικού πατριάρχου ημών... Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΟΜΘΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Το "εσβεσμένο" Φανάρι σε όλο του το "μεγαλείο"! Κατάντια!

Ανώνυμος είπε...

Θα βρεθεί άραγε κανείς ευθαρσής επίσκοπος να τον ελέγξει και για το συγκεκριμένο του ατόπημα;

Ανώνυμος είπε...

το φαναρι δεν σβηνει ειναι αειφωτο εμεις σβηνουμε και θα αναστηθουμε εν τη εσχατη ημερα λυπηρον να γραφονται απο ελληνες ισως και ορθοδοξοι κατ ονομα περι εσβησμενου φαναριου ενθα τελειται το μυστηριον της ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ
αρχιμ ιωακειμ καραχρηστος

Αντιοικουμενιστής είπε...

Δια ποίας λογικής ταυτίζεται το Φανάριον με την Θείαν Ευχαριστίαν; Δηλαδή, εαν το Φανάριον αύριο καταληφθεί εξ αλλοφύλλων θα είναι άκυρος η Θεία Ευχαριστία; Ήμαρτον! Μήπως ο οικουμενισμός έχη σαλέψη τον νουν των φανατικών οπαδών και κλακαδόρων του; Ο Άγιος Τριαδικός Ύψιστος Θεός ας ελεήση και συγχωρήση ημάς, Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ "αείφωτο" είναι πάτερ Ιωακείμ, τη στιγμή που "εκπέμπει" το οικουμενιστικό συγκρητιστικό σκότος! Αναρωτηθήκατε μήπως έξ αιτίας των οικουμενιστικών ανομιών των Φαναριωτών ποιμένων συρρικνώθηκε αφάνταστα ο ελληνισμός της Πόλης;
Απλώς σας υπενθυμίζω την "αθάνατη" ρήση του μακαριστού συλλειτουργού σας π.Επιφανίου Θεοδωρόπουλου: " "Ευλογημένα τα στόματα τα διαμαρτυρόμενα κατά των αντορθοδόξων ενεργειών του Πατριάρχου και ευλογημέναι αι γραφίδες αι στηλιτεύουσαι τας εν τη Πίστει ακροβασίας αυτού.
Αγών συνεχής και ακατάπαυστος κατά των ενεργειών του Πατριάρχου."

π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ, σελ. 92
Υ.Γ. Για τον αντορθόδοξο εορτασμό των "γενεθλίων" του πατριάρχη Βαρθολομαίου προς μέγιστο σκανδαλισμό του πιστού λαού έχετε να πείτε κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Κάνει ο,τι μπορεί για να μας δείξει πόσο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ είναι. Έλεος!
Ο Θεός να λυπηθεί πρώτα αυτόν και μετά εμάς.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com