13 Νοε 2015

Λυκούργος Νάνης, Κάτι δεν πάει καλά!



Κάτι δεν πάει καλά!
Ικανό τμήμα της νεοελληνικής κοινωνίας, και μάλιστα της νεολαίας, όχι μόνο ανέχεται τη νομιμοποίηση της σεξουαλικής διαστροφής και συμβιβάζεται με τη συγκεκριμένη επιλογή των πολιτικών "φωστήρων" που μας κυβερνούν αλλά και επιδοκιμάζει, εν πολλοίς, τα εκφυλιστικά αυτά φαινόμενα. Έχοντας υποστεί τη σχετική "ιδεολογική" πλύση εγκεφάλου, εδώ και δεκαετίες, απ τους σκοταδιστές της "πολιτικής ορθότητας" είναι επόμενο να αντιδρά κατ αυτόν τον τρόπο όταν τίθενται τέτοιου είδους ζητήματα.

Κατόρθωσαν οι κεκράκτες της ηθικής διαφθοράς, διαστροφής και αναιαθησίας να αντιστρέψουν και διαστρέψουν τα αξιολογικά κριτήρια μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας και να αμβλύνουν τα ηθικά του αντανακλαστικά.
Αντί μαζικών και έντονων διαμαρτυριών και αντιδράσεων, επικειμένης της επιψηφίσεως του ελεεινού και τρισαθλίου "συμφώνου συμβιώσεως" των σοδομιτών, απ τη μεριά των πολιτών,ω παριστάμεθα μάρτυρες μιας λυσσώδους επιχειρήσεως απαξιώσεως, εξουθενώσεως, λοιδορίας, δυσφημήσεως, κατασυκοφαντήαεως, περιθωριοποιήσεως και ρατσιστικής, εν γένει, αντιμετωπίσεως όσων αντιστέκονται στη μεθόδευση ισοπεδώσεως των πάντων εν ονόματι του..."αντιρατσισμού" βεβαίως-βεβαίως!
Δε μιλάμε, βέβαια, για την ουσιαστική αντίδραση της εν Ελλάδι Εκκλησίας
απέναντι στη νομοθετική "επιδρομή" των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών!
Πρόκειται για μία υπόθεση που προκαλεί πολλή λύπη και εντροπή!
Ευτυχώς που μεμονωμένοι ιεράρχες, λοιποί κληρικοί και μοναχοί, ιερές μονές, ιεραποστολικές αδελφότητες και σύλλογοι και πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι διασώζουν ,κάπως, το κύρος και την αξιοπρέπεια της Εκκλησίας μας.
Δυστυχώς το "ευλογημένο πεζοδρόμιο" έχει πια απαξιωθεί και διαβληθεί.Ποιος να λησμονήσει τα συλλαλητήρια με τις χιλιάδες λαού κατά των αμβλώσεων και του αυτομάτου διαζυγίου όταν "έπηζαν" οι δρόμοι και οι πλατείες από κόσμο ενθουσιώδη και ψυχωμένο; Πού οι Καντιώτηδες, οι Αμβρόσιοι, οι Σεβαστιανοί; 
"Άλλαξαν οι καιροί", "μην είστε αιθεροβάμονες, προσγειωθείτε" θα πουν κάποιοι! 
Βεβαίως άλλαξαν οι καιροί αφού πρώτα-πρώτα άλλαξαν οι χριστιανοί! Γιατί γίναμε κότες και κιοτήδες! Πέρασε χωρίς ουαιαστική αντίδραση και αντίσταση το "αντιρατσιστικό", με το "πράσινο φως" της συνόδου κατ ουσίαν, περνά το ένα, περνά το άλλο και μεις αλληθωρίζουμε σε...συλλείτουργα και συναυλίες αφιερωμένες στον...Κουγιουμτζή και την...Πρωτοψάλτη! 
Τι "ευσεβιστικές","πιετιστικές", "πεζοδρομιακές" λογικές και πρακτικές είναι αυτές; Όταν όμως κινδύνευσε η εκκλησιαστική περιουσία τότε, αυτομάτως, το πεζοδρόμιο "καθαγιάστηκε" και απέβαλλε τον "ήκιστα πνευματικό" του χαρακτήρα...
Δυστυχώς, όπως έχει και άλλοτε επισημανθεί, ο σημερινός αρχιεπίσκοπος και η αρχιερατική ομάδα που τον δορυφορεί τυγχάνουν δέσμιοι στρεβλών αντιλήψεων που έχουν "κληρονομήσει" απ την αλήστου μνήμης εποχή κατά την οποία την πηδαλιουχία της εκκλησιαστικής νηός ασκούσε ο μακαριστός Σεραφείμ επί των ημερών του οποίου η Εκκλησία της Ελλάδος περιήλθε στο έσχατο σκαλοπάτι της ανυποληψίας συμβιβασθείσα ανεπιτρέπτως με την κατ επίφασιν "χριστιανική πολιτεία".
Και τότε, όπως και τώρα, μεμονωμένοι ιεράρχες έδιδαν ομολογιακές μάχες αλλά είχαν απομονωθεί απ την επίσημη εκκλησιαστική ηγεσία που ερωτωτροπούσε με το αντίθεο και αχρίστιανο κράτος. 
Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε από πλευράς πιστών υπήρχε μεγαλύτερη αγωνιστικότητα και περισσότερη μαζικότητα σε σχέση με σήμερα.
Επί παραδείγματι, τυγχάνει αδιανόητο να υβρίζεται σκαιώς το πρόσωπο του Θεανθρώπου σε θεατρικό "έργο" και εμείς να αρκούμαστε σε μια πλατωνική και ανώδυνη...ανακοίνωση! Ή να παρελαύνουν προκλητικά οι σοδομίτες και μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης να διαμαρτύρονται μονάχα 25 άνθρωποι!
Θύελλα αντιδράσεων είχε προκληθεί με το αισχρούργημα του Καζαντζάκη το 1989. Τώρα σιωπή πλην επαινετέων εξαιρέσεων!,
Επομένως κάτι δεν πάει καλά! 

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα,μονο που στους "ενθερμους υποστηρικτες" του Ευαγγελιου και της εκκλ. παραδοσεως μας ξεχασατε μαζι με τον αρχιεπισκοπο και των συν αυτω να περιλαβετε και τους αγιορειτες μας,που παιρνουν ελικοπτερα για να προλαβουν την προσευχη τους αλλα σε αυτα, πατερικη σιωπη και απραξια. . .

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως πλεον ολοι πρεπει να κατανοησουμε πως η αποστασια πρωτιστως προερχεται απο την δικη μας αναισθησια και αμετανοησια, και πως στη συνεχεια διαβρωνεται ολη η κοινωνια και απο τους ''μωραθεντες εχθρους'' πασης φυσεως και εξουσιας,οποτε οι δειλιωντες προ της Νεοεποχιτικης μασονικης μαχαιρας,αδυνατουν να υψωσουν αναστημα,αφου η χωρα εχει ηδη πολιορκηθει καταλυοντας ενα ενα τα καστρα της Ορθοδοξιας.Ενωσις κατ'εμε θα πει ''τελος της εθνικης κυριαρχιας της Ελλαδος''.Και καθε ενωσις που δεν ειναι Ορθοδοξωτατη,σημαινει για εμας τους απογονους των Ελληνορθοδοξων αγιων μαρτυρων και ηρωων ,ως υιους κ θυγατερας της Του Κυριου ημων Ιησου Χριστου παραδοσιακης Εκκλησιας,δουλωσις στην ξενοκρατια,διαβρωσις του πολιτισμου,κρισις οικονομικη, πτωσις των ηθων,επικρατησις των σκοτεινων δυναμεων,αλλοιωσις της ομοιογενειας του πληθυσμου,αλλοιωσις της Ιστοριας του κρατους,διδαχη πολλων θρησκειων με μιαν αναφορα σε εναν θεο για ολες,αντιχριστες προπαγανδες,,νεες μοδες,νεες εφευρεσεις τροπων ζωης ,προσβολη καθε ιερου κ οσιου ,γελοιποποιησις της πιστεως, δια του εκσυγχρονισμου,προβολη των ανηθικων τροπων ζωης [βλ. Ομοφυλοφιλια,πορνεια,διαλυσεις γαμων,σχεσεις εκτος του ευλογημενου γαμου,πα'ρδαλος ρουχισμος ,ναρκωτικα,ποτα κ κρεπαλη νυχτερινη,ασωτια νεων που ταχατες σπουδαζουν ,αμβλωσεις,κλπ]...ανθρωποθυσιες ως επιτευγμα επιστημονικον[αμβλωσεις,μοσχευματα,κλωνοποιησεις,ευθανασια κλπ] οδηγουν στην διαλυση του Ελληνορθοδοξου κρατους.
Θυμηθηκα ,καπου ειχα διαβασει για μεθοδευσεις κ τεχνικες των εχθρων μεσω των ΜΜΕ,ΤΗΣ υπερ-πληροφορησης ωστε να διασπαστει κ αλλοιωθει ο νους,με σωρεια αχρηστων λεπτομερειων κ τηλεοπτικων δελτιων με την πληροφορια ως τρομοκρατια και ετσι να φερουν μια νεου τυπου δικτατορια,οπου οι μαζες πριν ερθει ο αντιχριστος,να αποδεχονται σιωπηρα κ χωρις δακρυα τη δουλεια τους σε ενα αδιακοπο χρεος και στη διαβρωση ολης της κοινωνιας!

Ετσι οπως νομιζω,οι χριστιανικοι λαοι δεν μπορουν να επιβιωσουν μεσα σε αυτην την αποστασια,παντα θα αναζητουν μια δικαιη Ορθοδοξη πατριδα,μα δεν την βλεπουν πουθενα!
Αλλα αφου δεν εχουμε Ζωη χριστιανικη πως θαμεταμορφωθουμε σε χριστιανικα πληθη;
Παλι αφου δεν μετεχουμε στο ιδιο πνευμα,πως θα εχουμε ειρηνη κ αγαπη κ πιστη,πως θα ανθισει η εκκλησια να προσφερουμε ολοι τη ζωη μας στον Χριστο,να δωσουμε χαρα Στον Τριαδικο Θεο,να δοξαζεται ολο κ απο περισσοτερα στοματα! Καποτε ο αγ.Σεραφειμ του Σαρωφ ειδε οραμα τις προσευχες του ρωσσικου λαου ως θυμιαμα να ανεβαινουν στον θρονο Του Θεου,σημερα εχει μιαν αναζωπυρωση ο λαος της,μα υπαρχει ενα αλλα! Το γνωριζετε νομιζω ολοι!
Χωρις την Αποστολικη Παραδοση δεν υπαρχει Ορθοδοξια!
Ας γυρισουμε πισω σιγα σιγα με την μετανοια κ ο καθενας μας ειναι υπευθυνος για τον εαυτον του κ για τον πλησιον του,ετσι θα ξυπνα το πρωι κ θα αναφωνει ''ξυπνω κ εισαι ακομα μαζι μου Κυριε''!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ?
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΙ

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Πάντοτε, σε τέτοιες καταστάσεις επικρατούσης ευρέως και πλήρως της αποστασίας, καραδοκεί και έπεται ο πόνος ως θεραπευτικό μέσο. Χωρίς πόνο, χωρίς θλίψη, χωρίς δεινά, ανθρωπίνως, δεν υπάρχει διόρθωση και επιστροφή.Αυτό τουλάχιστον διδάσκει η ανθρώπινη ιστορία. Κι επειδή η αγάπη του Θεού είναι απροσμέτρητη για το αγαπημένο πλάσμα του, τον άνθρωπο, τον αντιβασιλιά της κτίσης, θα φροντίσει για τη θεραπευτική παιδαγωγία του. Ελπίζουμε και περιμένουμε αγωνιώντες και προσευχόμενοι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 2:15 μίλησα για ικανό τμήμα της νεολαίας και όχι, φυσικά, για όλη τη νεολαία. Δυστυχώς, προσπαθούν οι έχοντες την ευθύνη της διαπαιδαγωγήσεως της νέας γενιάς να πείσουν, με το στανιό,τους νέους ότι ο σοδομισμός αποτελεί "εναλλακτική μορφή σςξουαλικότητας"! Πλήρης, δηλαδή, διαστροφή της πραγματικότητας! Και βλέπεις, έτσι, πολλούς νέους και νέες να σε θεωρούν και να σε αποκαλούν ρατσιστή και μισαλλόδοξο όταν καταδικάζεις τη χυδαία διαστροφή και, κυριότατα, τη δημόσια προβολή και διαφήμισή της.
Προφανώς οι τελευταίοι έχουν πέσει θύματα της "πολιτικά ορθής" "διαφωτίσεως", γράφε δια-σκοτίσεως, απ τη μεριά των διαφόρων νεοταξιτών "ινστρουχτόρων" που "εισχώρησαν" στον εκπαιδευτικό και δημοσιογραφικό κόσμο, τον οποίο και λυμαίνονται με την παρουσία και δράση τους.
Και δε φθάνει μονάχα αυτό! Τώρα με το δήθεν "αντιρατσιστικό", ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, επιδιώκουν να στραγγαλίσουν τις ελεύθερες και ασυμβίβαστες φωνές που θεωρούν χρέος τους να καυτηριάσουν την ανομολόγητη διαστροφή που ευτελίζει, απο-ιεροποιεί και υποβιβάζεικαι υποβαθμίζει, κατά τρόπο βάναυσο, το θεοειδές ανθρώπινο πρόσωπο σε επίπεδο πολύ πιο κάτω απ αυτό του κτηνώδους!
Βλέπετε τι συμβαίνει σε κάποια σχολεία τηε Δύσης σχετικώς! Είναι να φρίττει κανείς! Πολύ φοβάμαι ότι αυτές οι ελεεινότητες θα εισαχθούν, αν δεν έχει ήδη αρχίσει να γίνεται κάτι τέτοιο, και στη χώρα μας!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λέει ο Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή η αναφορά του σχολιαστή στο βρώμικο και πρόστυχο "σύγγραμμα" του υβριστή του Χριστού Καζαντζάκη που ο Σκορτσέζε το ανέβασε στον κινηματογράφο. Μόνο που κάποιοι επίσκοποι και πανεπιστημιακοί "θεολόγοι" τον εκθειάζουν χωρίς ίχνος ντροπής.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που κάποιοι επίσκοποι και πανεπιστημιακοί "θεολόγοι" τον εκθειάζουν χωρίς ίχνος ντροπής.

Ποιοι είναι αυτοί;
Μπορεί να έχουμε τα ονόματα τους;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ Λ.Ν !

Ανώνυμος είπε...

http://www.pemptousia.gr/video/to-prosopo-tou-christou-ston-niko-kaza
Το ιστολόγιο "ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ" προβάλλει τις ελλεινές απόψεις της "θεολόγου" Μαρίας Χατζηαποστόλου για τον αντίχριστο Καζαντζάκη! ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΝΙΟΣΤΗ για την ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

http://www.armosbooks.gr/product_info.php/products_id/157440?sid=6885b4c78da547967c952853e6e0b7
Πεμπτουσία και Αρμός αντάμα-αντάμα στην υποστήριξη του σατανόπληκτου Καζαντζάκη!
ΞΕΦΤΙΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

http://imakb.gr/Nikos_Kazantzakis_ar8ro.htm
Ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας για τον Καζαντζάκη.

Ανώνυμος είπε...

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2014/05/blog-post_6.html
Ο Χρυσόστομος Σταμουλης μίλησε στην παρουσίαση βιβλίου για το Καζαντζάκη.

Ανώνυμος είπε...

Η Μαρία Χατζηαποστόλου δεν είναι πανεπιστημιακός θεολόγος. Πανεπιστημιακός θεολόγος σημαίνει διδάσκαλος στο Πανεπιστήμιο.
Όμως ο Αρκαλοχωρίου και ο Σταμούλης είναι. Άρα 2 μέχρι τώρα.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Ευφραίμ τι έχει να πει για τα συνεχιζόμενα αίσχη της ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com