5 Νοε 2015

Λέσβος - Διαθρησκειακή εκδήλωση με τέλεση τρισαγίου στη μνήμη νεκρών προσφύγων!!! (Φωτό & Βίντεο)

Ο Δήμος Λέσβου, θέλοντας να αφυπνίσει την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, η οποία παρακολουθεί ανήμπορη να δώσει λύση σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση, πέρα από το τριήμερο πένθος που είναι σε ισχύ από χτες σήμερα τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων προσφύγων που πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.
Σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, στις 5:00 το απόγευμα στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα, τελέσθηκε τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης και της Καλλονής αλλά και εκπροσώπους όλων των εκκλησιών.
Στην σεμνή και βουβή τελετή παραβρέθηκαν πολλοί πρόσφυγες, εθελοντές, γιατροί, Λέσβιοι πολίτες αλλά και πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι.
Στο τρισάγιο επίσης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λέσβου μαζί με Αντιδημάρχους, ο Αντιπεριφερειαρχης Β.Α κος Βαλσαμιδης και πολλοί άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες.
Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής την σειρά πήραν οι Σύριοι πρόσφυγες όπου με μπροστάρη των εκπρόσωπο τους έψαλλαν με τον μουσουλμανικό τρόπο στην μνήμη των θυμάτων ναυαγών, ανάμεσα σε αυτούς και άτομα που είχαν χάσει παιδιά και γυναίκες στο πρόσφατο πολύνεκρο ναυάγιο του Μολύβου...
«Σε αυτή την άκρως συμβολική κίνηση, θέλουμε να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, στεκόμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στους εγκληματίες που στέλνουν καθημερινά στο θάνατο μητέρες και μικρά παιδιά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων – εγκληματιών και υπέρ της επέμβασης για την πάταξη της δολοφονικής δράσης τους» τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λέσβου.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΙΝΤΕΟ 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!
ΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

ΑΙΣΧΟΣ!

ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αριστοτεχνικη η παγιδα για τους Ορθοδοξους.
Ο επιχωριος Μητροπολιτης θα μπορουσε να κανει ενα χωριστο μνημοσυνο για τα ενδεχομενως Ορθοδοξα θυματα.
Θα ηταν απολυτως σεβαστος απο ολους.
Τωρα τι εκανε?
Καλοκαρδιασε τον Πατριαρχη, αλλα διεπραξε βαρυτατο θεολογικο και εκκλησιαστικο ατοπημα.
Η Ορθοδοξια πουληθηκε για τους ψηφους τους καισαρα.
Ποιος σκηνοθετησε την παρασταση?

Ανώνυμος είπε...

Mουσουλμανοποιηση του νησιου ετοιμαζεται με την βοηθεια του κληρου μας!!!!
Εμαστε με τα καλα μας;Πρωτα θα ζητησουν νεκροταφείο ,επειτα τζαμι και μετα θα κανουν ΤΖΙΧΑΝΤ ετσι οπως μας ενημερωσαν στην Κω.Δειτε το βιντεο ΤΖΙΧΑΝΤ ΣΤΗΝ ΚΩ!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Πρώτα δολοφονούνται οι λέξεις, το πνεύμα των λέξεων, έπειτα οι άνθρωποι.

Έχω υπόψη μου το δελτίο ειδήσεων Σκάι, 05/11/2015 20:57, Τα Νέα του ΣΚΑΪ, 21.00, μνημόσυνο για τους πνιγμένους λαθρο - πρόσφυγες του Ισλάμ και λοιπές τραγωδίες στου Αιγαίου τα νερά. Γράφω τα ακόλουθα :

Οι βιομήχανοι παραγωγής συναισθήματος και συναισθημάτων του Χόλιγουντ, μας δείχνουν τώρα (με ξένα κόλλυβα) ζωντανές κινηματογραφικές ταινίες. Δεν υπάρχουν κομπάρσοι και standmen. Μανάδες και πατεράδες με μωρά, να θαλασσοδέρνονται και να θαλασσοπνίγονται «για το δικό τους παράδεισο», όπως είπε ο ανταποκριτής του ρεπορτάζ για το μνημόσυνο στη Μυτιλήνη, του πανάθλιου τηλεοπτικού Σκάι. Δεν είναι το μοναδικό οπτικό-ακουστικό σκουπίδι. Οι κακοποιοί των λέξεων διαθέτουν χρήμα και αγοράζουν τα πάντα.

Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας αν ζούσε, θα έγραφε τώρα ένα άλλο μυθιστόρημα. Τίτλος δεν θα ήταν «ο ζητιάνος», θα ήταν «ο πρόσφυγας». Αν δεν το έχετε διαβάσει, σας το συνιστώ. Εκεί θα μάθετε για το είδος των γονεϊκών συναισθημάτων, τότε της ζητιανιάς και σήμερα της (ισλαμικής) λαθρο - προσφυγιάς.

Αν θέλετε και άλλο ένα δείγμα του πώς κατασκευάζεται η καταδολίευση του συναισθήματος με τη ρέουσα χρωματιστή φωτογραφία, τη μουσική και τις λέξεις, δείτε και αυτό το μικρό βίντεο. Μη ξεχάσετε να εφοδιαστείτε με χαρτομάντιλα.

https://www.facebook.com/lifedocGreece/videos/946716745403452/

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη.Αισχος τι στεκεστε εκει προσευχεστε μαζι τους .δεν το χωρα ο νους μου αυτο που βλεπω και ακουω Χριστε μου φωτισε τους. Ευαγγελια Ζαλακωστα

Ανώνυμος είπε...

Αυτη ειναι η ''συναφειακη θεολογια'' των εμπνευσμενων της Νεας Πραγματικοτητας,να θεωρειται η νεα εμπνευση,π-λουτισμος της θεολογιας!

Καλα,δεν τους εφθανε που ειχαν τους μουφτιδες τους να τους απαγγειλουν εις την μουσουλμανικην τα '' χαρμοσυνα'' διαβασματα πως θα πανε κοντα στον Αλλαχ τους οι πνιγεντες ως ''μαρτυρες'',προς τι τοση τιμη πια και τοσος ντορος απο εμας τους Ορθοδοξους;;;

Επειτα ,αλλο κοινωνια εθνων κ αλλο ,..
Κοινωνια ''εκκλησιων'',...
Τι νεωτερισμοι ειναι αυτοι;

Αν ειναι δυνατον! Ειναι δικος μας ο Αλλαχ;
Μη γενοιτο ποτε !
Αγιοποιησαμε τον πα πα,ειναι σειρα του Αλλαχ;
Που ζουμε Θε μου! Και αφου περναγαμε τοσο καλα γιατι εγινε η επανασταση του '21;;

Η της των παντων ενωσεως που αναφερεται στη θ.Λειτουργια εγγειται εις το να βαπτισθουν ολοι οι λαοι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΙΜΝΗ κ οχι να ενωθουν πριν ακουσουν το κηρυγμα της Σωτηριας κ πιστεψουν!
Ποιος να μας λυπηθει!

Ανώνυμος είπε...

Τι δουλεια εχει το φως με το σκοτος?Μετα σου λενε ειμαστε ορθοδοξοι αυτοι που μας ποιμαινουν ειναι λυκοι βαρεις.Ειναι ιδιοι με τους Αθεους,Ειδωλολατρες,Ιουδαιους και πασα αιρετικους.Εξω φαινονται πραοι και ευσεβεις στα λογια μεσα αμα τους δεις αγρια θηρια οπως λεγαν οι Πατερες μας.Ποιος θα τους κατηχηση αυτους μηπως θελουν κατηχηση πως γιναν Χριστιανοι δεν δηλωσαν το αποτασομαι σατανα και πασις πομπη αυτου.?
Η μηπως ο Νονος τους διδαξε τα αντιθετα.Συντασομαι την καθε πομπη του σατανα.Αυτο που βλεπουε πομπη ειναι διχως παρεξηγηση.Ερευνατε τα γραφας και διαβαστε Αγιους Πατερες της Εκλησιας μας αλιως αλοιμονον μας.Καλη μετανοια στους Οικουμενιστας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com