30 Οκτ 2015

Ανακοίνωση του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»
Εν τη Ιερά Μονή, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 201
            Τις τελευταίες ημέρες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα, σχετικά με την υπό ίδρυσιν Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης και του Αγίου Παϊσίου  του Αγιορείτου στην Αυστρία. Τα δημοσιεύματα αυτά άπτοντο δυστυχώς  και της Ιεράς Μονής μας, του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.

            Ανεξαρτήτως των προθέσεων των συντακτών τους, εδημιούργησαν σύγχυση και σκανδαλισμό στους πιστούς, ενώ στην Ιερά Μονή μας του Οσίου Αρσενίου προσήψαν την ψευδή και συκοφαντική κατηγορία, ότι δήθεν είμαστε «κρυπτο-οικουμενιστές» και «υποκριτές»!
            Χάριν της αληθείας, σπεύδουμε να διαψεύσουμε τις αναλήθειες των δημοσιευμάτων, παραθέτοντας την ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, προ έτους περίπου, μας παρακάλεσε να υπάγει ο γερμανικής καταγωγής ιερομόναχός μας π. Παΐσιος Jung στην  Αυστρία και να αναλάβει εκεί τη δημιουργία της πρώτης Ορθοδόξου Ιεράς Μονής. Εμείς, με καλό λογισμό, απαντήσαμε θετικά. Ακολούθως, υποβαλλομένου και του σχετικού αιτήματος εκ μέρους του, ο ιερομόναχος π. Παΐσιος Jung, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, έλαβε κανονικό απολυτήριο από την Ιερά Μονή μας και ήδη ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη της Αυστρίας, όπου και υπηρετεί. Τον π. Παΐσιο ακολούθησαν στην Αυστρία και τρεις νέοι μοναχοί, πνευματικά του τέκνα.
            Ευθαρσώς δηλώνουμε ότι μοναδικός σκοπός της Ιεράς Μονής μας και του π. Παϊσίου με τους τρεις αδελφούς, που πήγαν στην Αυστρία, ήταν και είναι η βίωση και προβολή της Πατερικής Ορθοδοξίας και του Μοναχισμού, έτσι όπως τα διδαχθήκαμε από τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, πνευματικά τέκνα του οποίου τυγχάνουμε, παρά την αναξιότητά μας.
            Η Ιερά Μονή μας μπορεί να καυχηθεί εν Κυρίω ότι από της ιδρύσεώς της, κατά το έτος 1986 μέχρι και σήμερα, παραμένει πιστή στις πνευματικές υποθήκες του Αγίου Παϊσίου και με την χάριν του Θεού, αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον. Η Ιερά Μονή μας, πιστή στην Ορθόδοξη Παράδοση, δεν μετέχει σε συμπροσευχές με παπικούς ή άλλους αιρετικούς.
            Ευχόμεθα ο Χριστός, ο αληθινός Θεός μας, να δίνει τη φώτιση και τη διάκρισή Του, καθώς και ζήλο κατ’ επίγνωση σε όλους μας.
Ο Καθηγούμενος
Του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»
Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μπόλκας
και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί
Δείτε και: 

80 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δοξα τω Θεω!

Ανώνυμος είπε...

Πως θα κανετε ορθοδοξη ομολογια σε χωρο που σας δωρισαν οι παπικοι; θα τους πειτε οτι ειστε σε αιρεση και εμεις εδω θα σας διδαξουμε την αληθεια και θα σας βοηθησουμε να επιστρεψετε στην ορθοδοξια που ειναι η μονη οδος σωτηριας;
μετα εσεις πατε καθε χρονο στη γιορτη του Πατριαρχη,πως δεν σας ενοχλει κατι απο οσα κανει;
απλα αγιε ηγουμενε εχετε συνηθησει να παρευρισκεστε με αιρετικους και δεν σας ενοχλει τιποτα τωρα πια

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση του Ησυχαστηρίου,έχει πολλά κενα κοινώς "μπάζει" και δεν πείθει.
Ο 'Αγιος Καθηγούμενος δεν γνώριζε την οικουμενιστική δραστηριότητα του Αυστρίας;
Πως επιτρέπει και χορηγείται κανονικό απολυτήριο σε ιερομόναχο που ζητά να συμπεριληφθεί στο ιερατικό και μοναχικό δυναμικό μιας Μητρόπολης με σαφέστατο οικουμενιστικό χαρακτήρα;

Ανώνυμος είπε...

Κοντός ψαλμός "Αλληλούια". Ξεκάθαρη και λεβέντικη διευκρίνιση και τοποθέτηση στο θέμα.Σου βάζουμε μετάνοια πάτερ. Κι αν σκεφτήκαμε ή είπαμε κάτι κακόβουλα με πνεύμα κατάκρισης, "Συγχώρησον"!

Ανώνυμος είπε...

Η βιοτή του Γέροντος Θεοκλήτου, από μόνη της, συνιστά τεκμήριο ορθοδόξου, αγιοπατερικού φρονήματος, από το οποίο, άλλωστε, εμφορείται άπασα η αδελφότητα του Οσίου Αρσενίου, που πρωτοστατεί σε ζητήματα ορθοδόξου ομολογίας και προβολής των εθνικών μας θεμάτων.
Η διάκριση και η σοφία του Γέροντος, καθώς και η βαθιά εκκλησιολογική του συνείδηση αποτελούν τα εχέγγυα της κατά Θεόν ευόδωσης της προσπάθειας σύστασης ορθοδόξου Μοναστηριού στην Αυστρία. Την ευχή του να έχουμε!

Ανώνυμος είπε...

'θα τους πειτε οτι ειστε σε αιρεση και εμεις εδω θα σας διδαξουμε την αληθεια και θα σας βοηθησουμε να επιστρεψετε στην ορθοδοξια που ειναι η μονη οδος σωτηριας;'

Απάντηση:
Ο π. Παΐσιος που πήγε στην Αυστρία δεν χρειάζεται να πεί τίποτε στους παπικούς! Ήδη η μεταστροφή του στην ορθοδοξία με βάπτισμα και όχι μόνο με χρίσμα όπως κάνουν οι οικουμενιστές, έχει δώσει το στίγμα του. Τα λόγια είναι για αυτούς που τους λείπουν οι πράξεις. Το τί θα τους πεί ο π. Παΐσιος, ξέρει αυτός καλύτερα από τον κάθε Χειλαδάκη και άλλο σχολιαστή.

Ανώνυμος είπε...

Άγιε ηγούμενε, γράψατε στην ανακοίνωσή σας ότι: " Ευθαρσώς δηλώνουμε ότι μοναδικός σκοπός της Ιεράς Μονής μας και του π. Παϊσίου με τους τρεις αδελφούς, που πήγαν στην Αυστρία, ήταν και είναι η βίωση και προβολή της Πατερικής Ορθοδοξίας και του Μοναχισμού, έτσι όπως τα διδαχθήκαμε από τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, πνευματικά τέκνα του οποίου τυγχάνουμε, παρά την αναξιότητά μας". Ωραία μέχρι εδώ και μπράβο σας. Αλλά υπάρχουν κάποια ερωτήματα: Στ' αλήθεια, δε γνωρίζατε ότι η Μονή της Αυστρίας έγινε με γενναία χορηγία των παπικών, πριν στείλετε τους μοναχούς σας σ' αυτή; Έστω, αλλά όταν είδατε ότι άρχισαν οι συμπροσευχές, ο οικουμενιστικός προσανατολισμός και τα παρατράγουδα στην Μονή της Αυστρίας, γιατί δεν διαφοροποιηθήκατε, αφού ο σκοπός δεν ευωδόθηκε και η προβολή της Ορθοδοξίας και του Μοναχισμού, "πάει περίπατο"; Πριν τον "ντόρο" που εύλογα δημιουργήθηκε, δεν έπρεπε να βγάλετε ανακοίνωση και να διαφοροποιηθείτε; Δυστυχώς η ως άνω (διπλωματική) ανακοίνωσή σας, έγινε "κατόπιν εορτής", και δεν πείθει τώρα κανέναν, εκτός και αν επανέρθετε με νέα, καταδικάζοντας το "ορθόδοξο" "Μποζέ" και Ταιζέ" της Αυστρίας και ανακαλέσετε τους μοναχούς σας από την σαφέστατη οικουμενιστική αυτή αδελφότητα!!!
Περιμένουμε...
Πρεσβύτερος Ανδρέας, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Άγιε ηγούμενε, στην ανακοίνωσή σας αναφερετε ότι "Ευθαρσώς δηλώνουμε ότι μοναδικός σκοπός της Ιεράς Μονής μας και του π. Παϊσίου με τους τρεις αδελφούς, που πήγαν στην Αυστρία, ήταν και είναι η βίωση και προβολή της Πατερικής Ορθοδοξίας και του Μοναχισμού, έτσι όπως τα διδαχθήκαμε από τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, πνευματικά τέκνα του οποίου τυγχάνουμε, παρά την αναξιότητά μας". Ωραία και μπράβο σας! Αλλά υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα: Όταν δώριζαν οι παπικοί το οικόπεδο δεν το γνωρίζατε και να μην επανδρώσετε τη Μονή; Όταν άρχισαν οι συμπροσευχές και τα παρατράγουδα, τα οποία διαφοροποιούν το σκοπό που στείλατε τους μοναχούς της Μονής σας, και δεν προβάλλεται ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ η Ορθοδοξία και ο Μοναχισμός, γιατί δεν διαφοροποιηθήκατε με δημόσια δήλωσή σας και αφήσατε να δημιουργηθεί ο γνωστός σάλος και να αναγκαστείτε πλέον να βγάλετε την ως άνω ανακοίνωσή σας, η οποία δυστυχώς "μπάζει"; Πιστεύετε ότι είναι όλα καλά στη Μονή της Αυστρίας και κακώς έγινε θόρυβος; Μπορείτε να καταλάβετε ότι η Μονή της Αυστρίας είναι μια "ορθόδοξη" αδελφότητα τύπου "Μπόζε" και "Ταιζέ" των αιρετικών; Νομίζετε ότι η ως άνω (διπλωματική) ανακοίνωσή σας πείθει κανέναν, αν δεν ανακαλέσετε τους μοναχούς σας, ή δεν καταδικάσετε τα οικουμενιστικά "παρατράγουδα" της Μονής της Αυτρίας;
Αν πράγματι οι προθέσεις σας είναι καλές θα περιμένουμε απαντήσεις στα ΕΥΛΟΓΑ ερωτήματά μας!!!!
Πρεσβύτερος Ανδρέας

Ανώνυμος είπε...

Τα ερωτήματα και οι ενστάσεις του πιστού λαού παραμένουν. Πώς δέχθηκαν οι μοναχοί της μονής της Χαλκιδικής ΄, ένα κλιμάκιο απ αυτούς να επανδρώσει μία μονή σε μια μητρόπολη της οποίας ο μητροπολίτης διαθέτει οικουμενιστικό φρόνημα και έχει προβεί στις κάτωθι απαράδεκτες δηλώσεις για την υπό εγκατάσταση μονή;
Μητροπολίτης Αυστρίας Ἀρσένιος: “Εἶναι μοναδική εὐκαιρία μετά ἀπό χίλια χρόνια χωρισμό, μέ τή βοήθεια τῆς ρωμαιοκαθολικῆς Ἐκκλησίας νά ἀνεγερθεῖ ἕνα ὀρθόδοξο μοναστήρι……τίθεται θεμέλιος λίθος γιά νά ἀντιπαρέλθουμε τόν χωρισμό καί νά συνεχίσουμε τήν προσευχή γιά τήν ἑνότητα…..”
Πώς τοποθετούνται σ αυτή τη δήλωση;

Ανώνυμος είπε...

Aφού σκανδαλίζεται ο λαός ανακαλέστε, άγιοι πατέρες, τους μοναχούς σας πίσω στη μονή σας.
Καμιά δουλειά δεν έχουν με τον οικουμενιστή μητροπολίτη Αυστρίας του οποίου τα οικουμενιστικά "κατορθώματα" έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ είπε...

Λυπάμαι πολύ που η ανακοίνωση της ιεράς Μονής του Αγίου Αρσενίου δεν καταδικάζει με σαφήνεια τις οικουμενιστικές παρεκτροπές του νυν ηγούμενου της οικουμενιστικής μονής της Αυστρίας και πνευματικού τέκνου της μονής του Αγίου Αρσενίου, πατρός Παισίου.

Αναρωτιέμαι,
Είναι αναλήθεια οι φωτογραφίες που μου έστειλαν με πόνο ψυχής από την Γερμανία με τον πάτερ Παΐσιο να συμπροσεύχεται με τους παπικούς και που σκανδάλισαν τα ίδια τα πνευματικά του παιδιά στην Γερμανία ;

Είναι αναλήθεια η φωτογραφία του καθηγούμενου της ιεράς μόνης του Αγίου Αρσενίου μαζί με τον γνωστό πρωτοπόρο του Οικουμενισμού μητροπολίτη της Αυστρίας να ευλογούν την ίδρυση της μονής;

Είναι αναλήθεια ότι κάθε χρόνο οι Γέροντες της μονής πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη για να ευχηθούν τον προκαθήμενο του Φαναριού στην ονομαστική του εορτή, ενώ υποτίθεται ότι μάχονται κατά του οικουμενισμού που προωθεί ο Πατριάρχης ;

Είναι αναλήθεια ότι πρώτοι και καλύτεροι σπεύσατε στο μνημόσυνο του Οσίου Παισίου στην Σουρωτή για να φιλήσετε το χέρι του Πατριάρχη, εκτός και αν δεν σας ενοχλούν οι οικουμενιστικοί του σκανδαλισμοί ;

Τέλος είναι αλήθεια ότι υπήρχε άλλη πρόταση από άλλο μέρος να γίνει ορθόδοξη μονή με καθαρά ορθόδοξο χαρακτήρα, αλλά προτιμήσατε την Αυστρία με τον οικουμενιστή Μητροπολίτη ;

Ανά όλα αυτά είναι φαντασιώσεις μου, τότε ζητώ ταπεινά συγγνώμη για την δική μου παρεκτροπή.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω εαν μου επιτρεπετε,ενοψει παναιρεσεως,γενικως η επανδρωση μιας μονης ,μιας οποιασδηποτε μονης θα εχει τα χαρακτηριστικα της αμφιβολιας κατα ποσο Ορθοδοξη ειναι!
Διοτι εφοσον υπαρχει αυτη η γραμμη και εχουν υπογραφτει τοσες αντ-Ορθοδοξες πραξεις,δεν μπορεις ,παρα να υπακουσεις σε αυτες αφου πλεον ισχυουν αλλα!Οποτε αλλοιωνεται το φρονημα σιγα σιγα.
Δεν ειναι φυσικα ο π.Παισιος ο μοναδικος αγιος που ηταν Ορθοδοξοτατος και εναρετος,η Ιστορια της Ορθοδοξου Εκκλησιας εχει αναδειξει μεγαλα πνευματικα αναστηματα,που μας αφησαν θησαυρους σοφιας και θεολογιας ,γιατι στεκομαστε μονον στον αγιο Παισιο;Οι πριν του αγιου θα μπουν στο περιθωριο;;;
Ολοι μαζι και ο καθενας ξεχωριστα αποτελουν τον θεμελιο λιθο οπου μπορει να γατζωθει κανεις για να ζησει εν Χριστω Ιησου!Αλλα αιωρουμενης της παναιρεσεως στα παγκοσμια δρωμενα,σαλευονται οι πιστοι,οι απιστοι αδιαφορουν περισσοτερο,αμφιβολος η Ορθοξος πιστις ενεκα των αντορθοδοξων αποφασεων,η αγνοια αμετρος,οι απιστοι γινονται αμετανοητοι και εμεις θεωρουμαστε Ορθοδοξοι,μα δεν
Ειμαστε στην πραγματικοτητα καλυπτομαστε πισω απο την Ορθοδοξια,πισω απο καποιους αγιους οχι στην κυριολεξια ομως,πισω απο προφασεις για τις μαστιγες των πολεμων,απο την επελαση των Ισλαμιστων στην Ευρωπη,γιατι η ολη κινηση του οικουμενισμου,με το Π.Σ.Ε ειναι πραξεις καινοφανεις και οσο και αν λεμε πως ειμαστε Ορθοδοξοι,καταφρονιται των Κανονων αδυνατον να ειναι Ορθοδοξοι!
Και οπως λεγει και ο Ιερος Χρυσοστομος ´ ουδεις ο διορθουμενος ' ...αλλ' οδον τινα και ακολουθιαν ελαβεν η αταξια (εκ της προς Εφεσ).
Και εμεις και συγνωμη για την παρεμβαση μια κοινη την ευσεβεια εχουμε ολοι οι Ορθοδοξοι.Αλλα και μια Παραγγελια εχουμε εκ του Αποστολου,παρ'ο παρελαβομεν,παρ'ο οι Κανονες των κατα καιρους Οικουμενικων Συνοδων καθολικων και τοπικων,εαν καποιος σας δογματισει κακοδοξως,απαραδεκτον πρωτιστως αυτον εχειν! Σταληθεια κινδυνεουν οχι μονον οι ελλειπεις στη γνωση και στη ζωη αλλα και οι τελιοι ,νομιζω απο αυτα που εχω μελετησει πολυ καλα.Επομενως εαν δεν διορθωσουμε καποιες αντορθοδοξες αποφασεις,καμια κινηση δεν μπορει να θεωρηθει πως βαδιζει στα ιχνη των Αποστολων και τω Αγιων Πατερων.Και οπως ελεγε ο Μεγας Βασιλειος πως οι ψευδ-εκκλησιες ειναι''ασεβειας διδασκαλεια'' και οχι οικος Κυριου ,πρεπει να φευγουμε απο αυτους!

Ανώνυμος είπε...

Μαρτυρια Ορθοδοξιας με υπακοη στη προσκληση του αβαπτιστου ειδωλολατρου ρωμαιου ποντιφηκα και του Πατριαρχη ΜΑΣ του ομως μεριζομενου καθ' εαυτον εν αποδοχη των αβαπτιστων ως αδεκφων Χριστιανων, ουσιαστικως συνιατα αρνηση Ορθοδοξιας, προς μεγιστη θλιψι των Ορθοδοξων και χαρα των εχθρων του Χριστου.
Παντα θα αγαπουμε ενα στυλο της Ορθοδοξιας εκ προσυλητων οπως τον π. Σεραφειμ Rose.
Παντα θα μας θλιβει ενας αλλος προσυλητος, ο π. Σμεμαν, ο οποιος συστηχως δεν καταλαβε ποτε ουτε την Ορθοδοξο θεολογια ουτε την Ορθοδοξο λειτουργικη.
Ο εκ προσυκητων δια βαπτισμου αδελφος, ομολογησε ενωπιον του Κυριου του Θεου αποταξη εκ του σατανα.
Σημερον παρεπιδημει εις χωραν πονηριας ,την συσταθεισα τη συνευλογια του ομολογουντος το αγιον Πνευμα κτιστον.
Ο λεγων την αγιαν Τριαδα., τερας αλλοκοτον εκ της αμικτου μιξεως του λατινικως δοκουμενου ακτιστου μετα του οριζομενου εν κτιστοτητι υπι του αγιου Γρηγοριου του Παλαμα, την διδαχη του σατανα ομολογει.

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Χειλαδάκη, υπέρμαχο της επιλεκτικής πληροφόρησης αφού μηνύματα που δεν υποστηρίζουν τις θέσεις του διαγράφονται πριν καν αναρτηθούν στο προσωπικό του ιστολόγιο.
Ως δημοσιογράφος που είστε, ποιες είναι οι πηγές που σας τροφοδοτούν με όλες αυτές τις πληροφορίες; Τις διασταυρώνεται ή απλά τις ακούτε κατευθυνόμενος από τους ευσεβείς πιστούς της Γερμανίας; Είναι σχεδόν σα να μας λέτε ότι πνευματικά παιδιά του π. Παισίου έστειλαν αυτές τις φωτογραφίες σε σας. Και μήπως αυτά τα πνευματικά παιδιά είναι που σας πληροφόρησαν ότι τάχα υπήρχε άλλη επιλογή η οποία απορρίφθηκε; Μήπως τα υπέρ τω δέοντι ευσεβή αυτά παιδιά εννοούν ότι η άλλη επιλογή ήταν η Γερμανία; Κι αν όντως υφίσταται αυτή η φήμη πιστεύεται ότι σε όποια Μητρόπολη και να πηγαίνανε οι Μητροπολίτες θα ήταν λιγότερο „ οικουμενιστές “ από ότι ο Μητροπολίτης Αυστρίας που κατηγορείται; Μου φαίνεται δεν έχετε ζήσει εκτός Ελλάδας. Γνωρίζετε ότι στη Γερμανία, από όπου προφανώς αντλείτε τις πληροφορίες σας από ευσεβείς πιστούς, οι ιερείς και οι επίσκοποι κυκλοφορούν με ρούχα πολιτικά; Ξέρετε κ. δημοσιογράφε δεν καταπίνουμε όλοι όσα μας σερβίρετε αμάσητα και οι πηγές σας μπάζουν από παντού. Γιατί να μην ευλογήσει ο γέροντας Θεόκλητος τη νέα μονή; Ποιο είναι το πρόβλημά σας αλήθεια με τον γέροντα Θεόκλητο;
Και πάλι παραθέτω προηγούμενο μου σχόλιο που ούτε καν ανεβάσατε στο ιστολόγιό σας.
Κύριε Χειλαδάκη, ως σωστός χριστιανός επικονωνήσατε με τον πάτερ Παΐσιο τον οποίο στο άρθρο σας αυτό κατηγορείται; Πράξατε με ορθό χριστιανικό φρόνημα και επικοινωνήσατε με τον γέροντα Θεόκλητο της Μονής του Αγίου Αρσενίου στην Χαλκιδική, που προφανώς και γνωρίζεται προσωπικά, για να διασταυρώσετε αυτά που με τόσο ζήλο μάζεψαν οι πηγές σας; Κι αλήθεια, ποιες είναι αυτές οι πηγές οι τόσο ευσεβείς στη Γερμανία που αρέσκονται στο να συκοφαντούν προτού απευθυνθούν κατ΄ιδίαν στα άτομα τα οποία και εμπλέκουν; Τόσοι χριστιανοί ορθόδοξοι στην Αυστρία γιατί δεν αντέδρασαν κατά του πατρός Παΐσίου και οι αντιδράσεις έρχονται από ευσεβείς Χριστιανούς της Γερμανίας που ανήκουν έτσι κι αλλιώς σε άλλη μητρόπολη; Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σας δημιουργήσει ερωτηματικά για το ποιόν αυτών των πηγών.
Γεώργιος Τ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ είπε...

Απάντηση στον ανώνυμο 2.06 μ.μ.
Αγαπητέ κύριε Ανώνυμε
Λυπάμαι πολύ για τα ψεματα ότι δηθεν λογοκριθηκε σχολιο σας που δεν έφτασε ποτέ στην ιστοσελίδα μου.
Αλλά λυπάμαι ακόιμα περισσότερο που "διυλίζωμε τον κώνωπα και καταπίνωμε την κάμηλον"
Αν οι φωτογραφίες εσάς κ Ανώνυμε δεν σας λένε τίποτα καθώς και τα τόσα σχόλια και απο άλλα ιστολόγια τότε δεν έχω ναπω τίποτα. Πάντως εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά αυτά που αναφέρω.
Απλα σημεία των καιρών.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ανώνυμος είπε...

κε Γεωργιε Τ.
Σας διαφευγει η δογματικη συνιστωσα στο θεμα στο εκκλησιαστικο ατοπημα του θεματος μας.
Ουδεις των Ορθοδοξων δεν ασχολειται με τον προβληματισμο σας, οπως εσεις τον θετεται.
Το πονηρον της προσβολης της αγιας πιστεως ειναι το ζητουμενον, οπως και η αντιμετωπισις του χωρις σχισμα.
Η λυσις στο προβλημα εγκειται επι της μετανοιας των ετεροπιστουντων των αγιων εκεινων των διατρανουντων τον χωρισμον του ποιμνιου απο των λυκων.
Σε αυτο διαφωνουν οι οποιοι λυκοποιμενες του Ορθοδοξου ποιμνιου.

Ανώνυμος είπε...

Γεώργιε Τ. Όταν ένας Ορθόδοξος κληρικός και μοναχός αποδέχεται την παππική ευλογία εμπράκτως, και απαντά στις Ορθόδοξες υποδείξεις του σφάλματος του με εμμονή σε αυτό, τότε κατά πάσα ευσέβεια ,ισχύει το ειπέ τη εκκλησία όπως κάνει ο κ. Χειλιδάκης.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΧΟΥΝ. ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι σαν να λέγει "εμείς πηδάμε στο νερό, αλλά δεν θα βρέχουμε". Στέκεται κάτι τέτοιο;

Ανώνυμος είπε...

Η πραγματικότητα είναι ότι το Φανάρι εμποδίζει με κάθε μέσο την ίδρυση ορθόδοξου ελληνικό μοναστήρι εκεί στην Γερμανία-Αυστρία-Ελβετία. Ενώ έχουν κτήση οι Ρώσοι ήδη πέντε, οι Σέρβοι 3, οι Ρουμάνοι 4, οι Βούλγαροι 1! Το λόγο είναι ότι φοβάται τρομερά τον αληθινό μοναχισμό που είναι από την φύση του αντι-οικουμενιστικό και αντι-παπικό και του χαλάει τα σχέδια. Έτσι προσπαθεί από καιρό να εμβολίζει όσους ορθοδόξους μοναχούς που μπορεί με το μικρόβιο του οικουμενισμού.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΣΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΙΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ;ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,

Ανώνυμος είπε...

"Ερώ τοιγαρούν εμόν ουδέν"."Εδοξε και η φλυαρία παίδευσις είναι"."Θεολόγοι εισίν οι διαβεβηκότες εις θεωρίαν".

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Νικο αδικα χανεις τα λογια σου.οι περεκτροπομενοι στην πιστη δεν ανεχονται διορθωση ,ειδαμε κανεναν απο τους οικουμενιστες να ειπαν ευλογησον εκανα λαθος;
ολοι διασυρουν την οροδοξη πιστη μας και το βλεπουν ως κατωρθωμα( πλανη)

Ανώνυμος είπε...

"ΕΡΩΤΟΙΓΑΡΟΥΝΕΜΟΝΟΥΔΕΝ"."ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΙΣΙΝ ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΗΚΟΤΕΣ ΕΝ ΘΕΩΡΙΑι", όμως "ΕΔΟΞΕ ΚΑΙ Η ΦΛΥΑΡΙΑ ΠΑΙΔΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ" αλλά "ΠΑΝ ΔΕΝΔΡΟΝ ΑΓΑΘΟΝ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΠΟΙΕΙ...ΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ ΔΕΝΔΡΟΝ ΑΓΑΘΟΝ ΚΑΡΠΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΠΟΙΕΙΝ", όθεν ΕΙΡΗΝΕΥΩΜΕΝ.

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Οταν γινοταν η εκλογη του Κασανδρειας, ο πιστος λαος ειχε μαζεψει 18000 υπογραφες για τον π. Θεοκλητο. Δεν τον εχω γνωρισει προσωπικως, ολος ο λαος της Χαλκιδικης εχει αριστη γνωμη !

(Οταν γνωστος μου αρχιερεας, εθεσε την παραμετρο των υπογραφων στον τοτε αρχιεπισκοπο, η απαντηση του, ποιος τις ... τις υπογραφες, βγηκε ο εκλεκτος, γραμματιο προς εξοφληση του Νεας Κρηνης )

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε ο καθένας από τους γράφοντες να εξετάσει τον εαυτό του και αφού πρώτα βεβαιωθεί ότι ο ίδιος είναι ορθόδοξος (όχι στα λόγια), μετά να νομίζει ότι ξέρει περισσότερα από ανθρώπους του πνευματικού αναστήματος του π. Θεοκλήτου και του π. Παϊσίου και να τους υποδεικνύει μετάνοια και αλλαγή πλεύσης. Η ορθοδοξία δεν αποκτάται από την πληκτρολόγηση σε ιστολόγια και ιστοσελίδες. Τυποποιημένοι χριστιανοί, διαβάσαμε πέντε σελίδες και αποκτήσαμε πνεύμα διακρίσεως και κρίνουμε χωρίς σταματημό. Καλή μετάνοια (άν προλάβουμε)...

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί σχολιαστές αδυνατούν να συμπιέσουν τους αρνητικούς προβληματισμούς που γενώνται στη σκέψη τους και να καταπνίξουν τα ερωτηματικά που δημιουργούνται ένεκα γεγονότων και καταστάσεων τινών που σχετίζονται με την ίδρυση και εγκατάσταση, εν Αυστρία, της νέας ιεράς μονής.
Επί παραδείγματι, επ ουδενί δύνανται να "προσπεράσουν", ελαφρά τη καρδία και άνευ συνεπειών για την ιερή υπόθεση της προασπίσεως του πατρώου Δόγματος, το γεγονός ότι ο μητροπολίτης Αυστρίας, στη μητροπολιτική περιφέρεια του οποίου προώρισται να μονάσουν οι μοναχοί της νέας μονής, εμφορείται από πάντη απαράδεκτο και απόβλητο, από ορθοδόξου πλευράς, οικουμενιστικό πνεύμα όπως έχει καταδειχθεί, επισταμένως και διά στοιχείων, σε διαφόρους διαδικτυακούς ιστοτόπους.
Ιδιαιτέρως, μεγάλως ανησυχούν και δεινώς αλγούν εξ αφορμής δηλώσεων τινών του προδιαληφθέντος επισκόπου επί τη βάσει των οποίων “Εἶναι μοναδική εὐκαιρία μετά ἀπό χίλια χρόνια χωρισμό, μέ τή βοήθεια τῆς ρωμαιοκαθολικῆς Ἐκκλησίας νά ἀνεγερθεῖ ἕνα ὀρθόδοξο μοναστήρι……τίθεται θεμέλιος λίθος γιά νά ἀντιπαρέλθουμε τόν χωρισμό καί νά συνεχίσουμε τήν προσευχή γιά τήν ἑνότητα…..”.
Δηλαδή, η ίδρυση και εγκατάσταση της εν θέματι μονής, πρόκειται να υπηρετήσει το οικουμενιστικό "ιδεώδες", όπως διατείνεται ο ρηθείς επίσκοπος; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ! Χίλιες φορές προτιμότερο να ανακληθεί η εγκατάσταση των μοναχών στο συγκεκριμένο τόπο παρά να αποτελέσει το νέο μοναστήρι όχημα προωθήσεως του οικουμενιστικού συγκρητισμού, ΜΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ.
Οι δεινώς ταραχθείσες συνειδήσεις θα πρέπει τάχιστα να καθησυχασθούν. Ο πιστός λαός του Θεού αναμένει γενναίες πρωτοβουλίες από τους μοναχούς που έχουν την πνευματική τους καταγωγή και αναφορά στον όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη και οι οποίοι διαθέτουν αποδεδειγμένες και ουδόλως αμφισβητήσιμες περγαμηνές αντιοικουμενιστικής δράσεως.
Αρκετός σκανδαλισμός έχει προκληθεί τις ημέρες αυτές στις ψυχές των Ορθοδόξων χριστιανών ένεκα επιεικέστατα αμφιλεγόμενων χειροτονιών (όρα μητρόπολη Κηφισίας), οικουμενιστικών αισχών (όρα "κατορθώματα" εν Ιταλία του γνωστού και μη εξαιρετέου Προύσσης Ελπιδοφόρου), απονομής του "αθηναγόρειου" βραβείου στον υπέρμαχο των αμβλώσεων Τζο Μπάιντεν απ την πλευρά της αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής, συγκλονιστικών αποκαλύψεων για την πολιτεία του κεκοιμημένου πατριάρχου Αθηναγόρα κ.τ.ο. Ας μην προσθέτουμε και άλλον!
Λ.Ν.
Παρακαλώ αυτό το σχόλιο να δημοσιευθεί και όχι το προ ολίγου αποσταλέν.

Δημήτρης Νατσιός είπε...

Η Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου είναι προπύργιο της Ορθοδοξίας και καλά θα κάνουν κάποιοι όψιμοι τιμητές των πάντων, που έχουν μαύρα μεσάνυχτα από την καθ΄ημάς θεολογία, να σιωπούν.

Δημήτρης Νατσιός

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με ανακοίνωση, “Στό Burgenland καί συγκεκριμένα στό St. Andrä am Zicksee im Seewinkel, θά ἱδρυθεῖ τό πρῶτο ὀρθόδοξο Μοναστήρι στήν Αὐστρία. Ἡ Ἐπισκοπή Eisenstadt διέθεσε στή Μητρόπολη Αὐστρίας, ὕστερα ἀπό παράκληση τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Αὐστρίας κ. Ἀρσενίου μία ἔκταση γιά τόν σκοπό αὐτό. Ὁ Σεβασμιώτατος καί ὁ Ἐπίσκοπος Eisenstadt Ägidius Zsifkovics τόνισαν ὄτι ἔτσι δημιουργεῖται ἕνα ὁρατό σημεῖο τῆς ἀμοιβαίας ἀγάπης τῶν χριστιανῶν. Τό νέο Μοναστήρι θά πρέπει νά ταιριάζει μέ τόν περιβάλλοντα χῶρο. Ὁ Σεβασμιώτατος ἀνέφερε ὅτι ἡ νέα Ἱερά Μονή θά πρέπει νά γίνει τόπος προσευχῆς, μίας πνευματικῆς ἀκτινοβολίας γιά ὅλους τούς ὀρθοδόξους τῆς παννονικῆς γῆς, ἕνας χῶρος ὅπου θά βιώνεται ἡ ἀγάπη ἀνάμεσα στούς χριστιανούς. Μέ τό μοναστήρι αὐτό ὁ Σεβασμιώτατος ἐλπίζει στήν ἀναζωογόνηση τῶν διαχριστιανικῶν σχέσεων".
Τι έχουν να πουν γι αυτά ο π.Θεόκλητος, ο π.Αρσένιος, ο Γεώργιος Τ. και κάποιοι άλλοι;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το μοναστήρι θα προβάλλει την Ορθοδοξία όπως βεβαιώνουν απ τη μονή του αγίου Αρσενίου ή θα συμβάλλει στην "αναζωογόνηση των διαχριστιανικών σχέσεων" όπως ελπίζει ο μητροπολίτης Αυστρίας;

Ανώνυμος είπε...

κύριε Νατσιέ
δεν αμφιβάλουμε ότι Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου είναι προπύργιο Ορθοδοξίας.

Αντιλαμβάνεστε όμως ότι κανείς στην Ορθοδοξία δεν μπορεί να διεκδικεί το εγωιστικό Παπικό αλάθητο.
Συνεπώς δεν αποκλείεται και γέροντες να κάνουν λανθασμένες ανθρώπινες επιλογές (παρά τις θεολογικές τους γνώσεις).

Στην περίπτωση αυτή, όταν διαπιστώνουμε κάτι τέτοιο -έκδηλα, όπως είναι η περίπτωση συμπροσευχών με αιρετικούς πρώην μοναχών τους- καλό είναι αν πραγματικά τους αγαπάμε, να επισημαίνουμε το λάθος, αντί να συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε.

Unknown είπε...

Μία χαρά είναι η ανακοίνωση της ιεράς μονής Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου. Πάντως, είναι και αυτό στα σημεία των καιρών, λαϊκοί να αυτοχρίονται μέσω ιστολογίων και πληκτρολογίων ιερείς, επίσκοποι και υπερ-σύνοδοι και να νομίζουν πως έχουν λόγο στη διοίκηση της Εκκλησίας, στις επιλογές μοναστικών αδελφοτήτων, αλλά και ολόκληρων... πατριαρχείων! Η ευκολία της κατάκρισης εναντίον του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του μητροπολίτη Αυστρίας, του καθηγουμένου π. Θεοκλήτου, του ιερομονάχου π. Παϊσίου κλπ μαρτυρά ήθος κάθε άλλο, παρά ορθόδοξο, από τους δήθεν «υπερορθόδοξους» και «εκκλησιαμύντορες». Προφανώς είναι ευχής έργον η ίδρυση ορθόδοξης μονής στην ρωμαιοκαθολική Αυστρία, ενώ το από ποιους δωρήθηκε η γη για την ανέγερση του κτηρίου της μονής είναι αστείο ευφυολόγημα εναντίον της λογικής και εναντίον της σοβαρότητας. Όσο δε για την περίφημη «ένωση των εκκλησιών», την οποία κάποιοι πολεμούν δίχως κατ' επίγνωσιν ζήλο, ας έχουν κατά νου ότι είναι σχεδόν δύσκολο να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε πρώτα οι ορθόδοξοι μεταξύ μας... Η Εκκλησία έχει πηδαλιούχο τον ίδιο τον Κύριο, οπότε ας μην σπεύδουν κάποιοι να υφαρπάσουν το «πηδάλιο της νοητής νηός».

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χειλαδάκη,
Πρώτον, συγχαρητήρια για το εξαιρετικό σας άρθρο. Άνθρωποι σαν εσάς στηρίζουν και προωθούν νέους μοναχούς που με την ευχή και μόνο του πνευματικού τους, δεν λογαριάζουν αντιξοότητες και αντιπάλους.
Κύριε Χειλαδάκη,
Δεύτερον, ούτε η συνάδελφό σας, κυρία Αγγελική Νικολούλη θα μπορούσε να ανακαλύψει την οργανωμένη επίθεση εναντίον της ορθοδοξίας που επιτελείται στο νέο μοναστήρι της Αυστρίας.Νομίζω οι σας και εσείς να νιώθετε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό.
Κύριε Χειλαδάκη,
Τρίτον, η όσφρησή σας αντιλήφθηκε εδώ και καιρό αυτά που συμβαίνουν όπως λέτε στο μοναστήρι του Α. Αρσενίου και δικαιωθήκατε. Σειρά έχει το Άγιο Όρος και τα Άγια Μετέωρα. Δεν μπορεί οι χαρισματικοί συνεργάτες σας κάτι θα έχουν και εκεί.
Κύριε Χειλουδάκη,
Τέταρτον, Άγιοι γέροντες όπως ο Άγιος Παϊσιος και ο π.Ευσέβιος Βίττης που είχαν μέρες και νύχτες αφιερώσει και στο μοναστήρι του Α. Αρσενίου αλλά και στο γέροντα Θεόκλητο και τους πατέρες του μοναστηριού είναι και αυτοί οικουμενιστές.
Κύριε Χειλαδάκη,
Πέμπτον, το πλήθος των πιστών που έφερε κοντά στην εκκλησία ο π. Παϊσιος, ηγούμενος του μοναστηριού της Αγίας Σκέπης στην Αυστρία, σας αφήνει ασυγκίνητο. Έχει βουήξει το Α.Π.Θ. από το έργο του συγκεκριμένου ιερέα σπάζοντας κατεστημένα και προβληματίζοντας όλους τους πανεπιστημιακούς κύκλους που θέλουν την παγκοσμιοποίηση.
Κύριε Χειλαδάκη,
Έκτον, σας άφησε ασυγκίνητο το τεράστιο πνευματικό έργο του γέροντα Θεόκλητου σε όλη την Οικουμένη, σε βαθμό που πολλοί να λένε ότι αυτός μαζί με τον π. Αθανάσιο Λεμεσού είναι οι νέοι φάροι της Ορθοδοξίας μας. Άνθρωποι που σώθηκαν πνευματικά, κοινωνικά, οικογενειακά, εργασιακά κάτι θα έχουν να σας πουν, και το ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
Κύριε Χειλαδάκη,
Κλείνοντας να σας πω ότι είστε ανάξιος να προφέρετε καν το όνομα του γέροντα Θεόκλητου και των πατέρων σε Ελλάδα και Αυστρία και πως υπάρχει και μια λέξη που γκρεμίζει βουνά. Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

Μήν είσαι καθόλου σίγουρος ανώνυμε ότι είσαι περισσότερο ορθόδοξος από τον κ. Νατσιό ή τους γέροντες που κανείς δεν είπε ότι διεκδικούν το αλάθητο. Κοίτα πρώτα ποιός είσαι εσύ, πόσο καλά ξέρεις την υπόθεση, και αφού επισημάνεις πρώτα την κατάστασή σου και τα λάθη σου και αφού κοιτάξεις να ενημερωθείς, να βάλεις αρχή μετανοίας.

ΟΑΣ είπε...

Θα ήθελα να γνωρίζω, για όλους αυτούς που προτρέχουν να προσάψουν "Οικουμενιστικές" ταμπέλες στον Γέροντα Θεόκλητο και την Ιερά Μονή Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου: Πώς πιστεύουν οτι μπορεί να αρχίσει ένας πυρήνας Ορθοδοξίας σε μία ξένη ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ χώρα; Έχουν πάει ποτέ να ζήσουν στον εξωτερικό; να δουν το προβλήματα που υπάρχουν εκεί ή που μπορεί να προκύψουν; ή τα λένε από το σαλόνι τους φιλοσοφώντας άρδην ;

Πάντα θα υπάρξουν εμπόδια ή καταστάσεις ανεξέλεγκτες που δεν ορίζονται ή ελέγχονται απόλυτα και ... μετά ξεκινάει ο πειρασμός ...

Άκουσα π.χ. στην Αμερική ότι σε κάποιο από τα γνωστά ορθόδοξα μοναστήρια ένας από τους δωρητές είναι εβραίος στο θρήσκευμα. Αυτό τι σημαίνει; ότι αλλοιώθηκε το φρόνημα της συγκεκριμένης μονής; Και που γνωρίζουν τι θα κάνει η Θεία Πρόνοια στο μέλλον ή τι «διέκρινε» ο γέροντας/γερόντισσα που αποδέχτηκε την δωρεά αυτή; Μήπως γίναμε όλοι χαρισματικοί να "διακρίνουμε" τα πάντα;

Άλλο παράδειγμα: Στην μονή Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ, υπάρχουν δύο αδελφότητες, ανδρώα και γυναικεία. Όποιος δεν έχει πάει από εκεί και δεν έχει γνωρίσει την αδελφότητα αλλά και τον Γέροντα Σωφρόνιο (όσο ήταν στην επίγεια ζωή) ΙΣΩΣ σκανδαλίζεται … και ποιος μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό του ανώτερο πνευματικά από τον Γέροντα Σωφρόνιο για να κρίνει; Η ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Γέροντας Σωφρόνιος αποτελεί γνήσιο συνεχιστή του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου; ΚΑΠΟΙΑ ανάγκη υπήρχε ... θέλει όμως πολύ ψάξιμο και καλό λογισμό για να την "ανακαλύψει" κανείς. Και είμαι σίγουρος οτι ο Γέροντας Σωφρόνιος δεν θεώρησε ούτε κατά διάνοια να εγκαθιδρύσει "νέα μοντέλα" μοναχισμού. Η αδελφότητα εκει έχει μία μοναδικότητα στον τρόπο με τον οποίο υφίσταται - για κάποιους λόγους. Μέχρι εκεί.

Έτσι και εδώ, όποιος δεν έχει γνωρίσει πραγματικά τον Γέροντα Θεόκλητο και την σεβαστή αδελφότητα του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου, μάλλον δεν έχει πάρει χαμπάρι την παρακαταθήκη του Αγίου Παϊσίου του Αθωνίτου που βλάστησε εκεί … Ουδείς αλάθητος … και ουδείς παντοδύναμος να ελέγχει τα πάντα σε Ελλάδα και Εξωτερικό … αλλά … Οικουμενιστής;; … έλεος αδελφοί.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΙΩΤΑΚΑΚΟΣ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ είπε...

Λυπάμαι πολύ γιατί τα περισσότερα επικριτικά σχόλια ένιαι προσωπικές επιθέσεις με χαρακτηριστική εμπάθεια, χωρίς να αναφέρουν τίποτα για το ουσιαστικό πρόβλημα που πρόεκυψε από την μονή του Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής. Αυτό δείχνει και το υποτιθέμενο ορθόδοξο ποιον αυτών που επιτίθενται με προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Αλλά δεν πειράζει.

Έπαινοι και «βραβεία Ορθοδοξίας» δεν αναπαύουν στο πρόβλημα και τον σκανδαλισμό που δημιουργήθηκε και το πρόβλημα αυτό το δημιούργησε η οικουμενική παρεκτροπή με το μοναστήρι της Αυστρίας.

Η εκκλησία είναι το σύνολο όλων, πιστών και ιερωμένων και όλοι έχουν το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση υπεράσπισης των θεμελιωδών αρχών της Ορθοδοξίας. Αυτό ας το καταλάβουν καλά μερικοί.

Όσο επιμείνουν να μην απαντούν επί του προβλήματος και να μην ανακαλούν τους μοναχούς τους από το οικουμενιστικό μοναστήρι θέλοντας να παραστήσουν το «μαύρο» σαν «άσπρο», τόσο θα υπάρχει και θα διατηρείται ο σκανδαλισμός που προκάλεσαν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Νίκο Χειλαδάκη, εμπάθεια έχουν μόνο τα άρθρα σου και όχι οι σχολιαστές τους που γνωρίσουν πολύ καλύτερα τις καταστάσεις και το μοναστήρι. Όσο δεν μετανοείς, να ξέρεις ότι δεν θα βρεις ησυχία. Συνεχίζεις να νομίζεις ότι είσαι περισσότερο ορθόδοξος από όλους αυτούς που αντιπαρατίθεσαι. Κοίτα πρώτα τα κίνητρά σου και τί σε έσπρωξε να κινηθείς εναντίον του μοναστηριού και σοβαρέψου. Μήν παριστάνεις τον υπέρμαχο της ορθοδοξίας γιατί τότε εσύ είσαι ο υποκριτής. Άσε τις φιλοδοξίες και μπές στο καβούκι σου.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χειλαδάκη,
Ζητάτε απάντηση στο "πρόβλημα" που προέκυψε όπως λέτε στην Αυστρία. Μα κύριε Χειλαδάκη μου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εσείς το βλέπετε σαν πρόβλημα. Οι πατέρες στην Αυστρία κάνουν τεράστιο έργο και μάλλον κάποιοι δεν τους θέλουν εκεί. Γιατί άραγε; Την απάντηση την ξέρετε μόνον εσείς και οι συνεργάτες σας.
Και για ποια χαρακτηριστική εμπάθεια μιλάτε; Ούτε σας ξέρουμε ούτε και μας ξέρετε. Αλλοίμονο όμως αν ο καθένας κατηγορεί με ελαφρά την καρδιά του, ανθρώπους, πρόσωπα και καταστάσεις. Πολύ σωστά σας αναφέρει ο κ. Χιωτακάκος Δ. για τις συνθήκες που επικρατούν σε Αυστρία, Αμερική, Γερμανία,κλπ. Και ακόμα περισσότερο για τους λίγους πατέρες που είναι εν ζωή και προσπαθούν να κρατήσουν στο σωστό δρόμο ότι έχει απομείνει χριστιανικό. Εμείς οι απλοί άνθρωποι που ξέρουμε τι θα πει γέροντας Θεόκλητος, π.Παϊσιος, π.Αρσένιος, π.Ραφαήλ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ τέτοιες ανυπόστατες κριτικές.

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να γνωριζουμε πως ο μεγαλυτερος ασκητης του 4 ου αιωνα Ευαγριος Ποντικος επεσε σε ωριγενισμο και καταδικαστηκε απο την Ορθ.Εκκλησια κατα την Ε ~ Οικουμενικη Συνοδο.
Συνεπως, φοβο απο μια πλανη εχουν οχι μονον οι ατελεις .Ουσιαστικα σημερα περα των λιγων εξαιρεσεων ,κανεις δεν μπορει ουτε ειναι σε θεση να πει με ακριβεια ποιος δεν εχει Ορθοδοξο φρονημα,εαν δεν ζησει κ δεν δει πως κινειται και τι πιστευει.Επομενως εκεινο που ενεχει κινδυνους ειναι οι ευγενικες και πιεστικες συναμα κατευθυνσεις προς την συγκρητιστικη οδο με τις συμπροσευχες ,οι οποιες παραπλανουν ,κατασπαρασσουν και αφανιζουν την Παραδοση της Ορθοδοξου Εκκλησιας υπο την ασπιδα διαφορων προφασεων.Επομενως το ινα ωσιν εν ,μετατρεπεται στο '' ινα ωσιν επιφυλακτικοι'' και αυτο επειδη υπαρχει η κατευθυνσις κ γραμμη του Οικουμενισμου,ο οποιος Οικουμενισμος,δεν εχει σχεση με την Ορθοδοξια.
Δεν υπαρχει πλανη,ετσι μας λενε διαφοροι,πανταχοθεν υπαρχει αληθεια λογω της ενοτητας ,η οποια δεν αναζητα την αληθεια αλλα την ποικιλια.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ο γερ.Ιωσηφ ο ησυχαστης,εαν με την συγκαταβαση σου ενδωσεις στον πειρασμο,τοτε ερχεται μια ημερα που ακους το Ορθο και δεν το δεχεσαι πλεον,αφου εχει αλλοιωθει ηδη το φρονημα της καρδιας σου.Η Αποστολικη Πιστις διαφυλαχθηκε με αγωνες ανα τους αιωνες και οχι με συγκαταβασεις εως οτου πεισθουν ολοκληρωτικα .Το να χασεις την ευσεβεια της καρδιας σου ειναι πολυ ευκολο,οταν η γραμμη δεν ειναι Ορθοδοξωτατη!Να θυμηθουμε τους λογους του αγ.Νικοδημου ο οποιος λεγει οτι το συγκατακρυπτειν..την πλανη κ αμαρτια,συγκατασκευαζειν τον θανατον...Τι ειπε η Παναγια μας μεσω της εικονας στο Ζωγραφιτη μοναχο τον καιρο εκεινο του πειρασμου,οπου στο Ορος οι Λατινοι εσπευσαν για το συλλειτουργο με τους μοναχους;''..επλησιασε η ωρα και οποιος θελει να μαρτυρησει να παρα-μεινει στη μονη,οποιος ειναι ασθενης να κρυφθη οσπου να φυγει ο πειρασμος.[. Συναξ/της 22 Σεπ σελ 486]...μηπως οι συλλειτουργησαντες μοναχοι της Μ.Λαυρας δεν εμειναν τυμπανιαιοι και τα σωματα τους περιεφραξαν σε καποιο σπηλαιο ως αλλοτρια;;;

Ανώνυμος είπε...

Αντί να αναλίσκεσθε κάποιοι σε εγκώμια προς τους γεροντάδες απαντήστε επιτέλους στις ενστάσεις των σχολιαστών. Γιατί κάνετε γαργάρα τις δηλώσεις του μητροπολίτη Αυστρίας σχετικά με το μοναστήρι; Απαντήστε αν σας βαστάει!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις συνεχιζόμενες κριτικές των Ανωνύμων, παρά του ότι όπως ομολογούν δεν με ξέρουν και ούτε ξέρουν τις σχέσεις μου με το μοναστήρι του Αγίου Αρσενίου, καθώς και για τις παραινέσεις τους, οι οποίες δυστυχώς συνεχίζουν να εθελοτυφλούν στις φωτογραφίες με την οικουμενιστική παρεκτροπή την οποία το ίδιο το ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ, στο οποίο γράφουν και εκθέτουν τις απόψεις τους, έχει προβάλλει και για τον μητροπολίτη της Αυστρίας και για το μοναστήρι που έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει οικουμενιστικό.

Προς το παρών δεν έχω να πω τίποτα άλλο, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του καθώς η Κρίση είναι για όλους μας, είτε λαϊκούς, είτε ιερωμένους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΟΤΕ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ;
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΡΙΤΙΚΗΣ;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε,
όπως θα προσέξατε ο κ. Χειλαδάκης από τις 10 γραμμές που έγραψε οι 9 αφορούσαν το μοναστήρι του Αγίου Αρσενίου, τον γέροντα Θεόκλητο και τους πατέρες στην Αυστρία. Εκεί είναι το πρόβλημά του. Εκτός και αν δεν το βλέπετε και εσείς........Για τον μητροπολίτη Αυστρίας μπορούν να απαντήσουν όσοι τον γνωρίζουν και αυτόν και τις δραστηριότητές του. Ελπίζω τώρα να έγινε ξεκάθαρο.

Ανώνυμος είπε...

Και τα μοναστήρια του Αγίου Όρους μνημονεύουν και οι ηγούμενοί τους στέκονται δίπλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Είναι και αυτά οικουμενιστικά;;; Και το μοναστήρι στη Σουρωτή υποδέχτηκε με κάθε επισημότητα τον Βαρθολομαίο στο μνημόσυμο του Άγιου Παϊσιου. Και αυτοί πάλι οικουμενιστές είναι;;;
Άρα έχει αρχίσει κριτική σε όλους και σε όλα......
Πολύ ύποπτο στο χρονικό σημείο που αυτές γίνονται.

Ανώνυμος είπε...

Το μοναστήρι στη Σουρωτή δεν αρκέστηκε μονάχα στην υποδοχή του πατριάρχη Βαρθολομαίου 12:52 αλλά η γερόντισσα στην προσλαλιά της "ευχήθηκε" στον πατριάρχη να "συνεχίσει sic να ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας"!!! Να τα λέμε όλα!

Ανώνυμος είπε...

Για τον φίλο που θέλει "επί της ουσίας":

Η κριτική του Νίκου Χειλαδάκη είναι εμπαθής και μή ορθόδοξη. Αν ο Χειλαδάκης σε εκφράζει σαν ορθόδοξη συμπεριφορά, πολύ λυπάμαι και για σένα. Αυτός δεν ξέρω σίγουρα αν είχε ποτέ πνευματικό (στην πράξη και όχι στον τύπο), αλλά τουλάχιστον η κόρη του Σουλτάνα ήταν πνευματικοπέδι του π. Θεοκλήτου. Οι λογισμοί τους εναντίον του Γέροντος, θα γνωρίζετε ως σχετικός με την ορθοδοξία, πώς χαρακτηρίζονται από τους Πατέρες της Εκκλησίας. Και όλα αυτά χωρίς να έχουν ερωτήσει τον Γέροντα Θεόκλητο όπως όφειλαν. Προτιμούν να ρίχνουν λάσπη και συκοφαντίες παρά να εξετάζουν ορθόδοξα τα γεγονότα και τους εαυτούς τους. Βέβαια σχετικά με τον Γέροντα, "συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια". Δεν είναι η πρώτη φορά που του επιτίθενται και τον συκοφαντούν ως υποκριτή.
Αν ήθελε να βοηθήσει ο κ. Χειλαδάκης θα διάλεγε άλλον τρόπο πιό ορθόδοξο. Άλλα όμως είναι τα κίνητρά του. Αλλοίμονό του που φθάνει στο σημείο να επικαλείται την Κρίση. Αλλοίμονό του...

Ανώνυμος είπε...

Με βάση την επιστολή του Γέροντα Θεόκλητου που δημοσιεύσατε στις 30 Οκτωβρίου θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα.

Ποια τα πραγματικά αίτια στοχοποίησης του Γέροντος Θεόκλητου και του πατρός Παϊσίου;

Ως εκ του σύνεγγης γνώστης του θέματος της προσπάθειας ανέγερσης ορθόδοξου μοναστηριού στη κεντρική Ευρώπη θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα στους αναγνώστες αυτού του ιστολογίου ως τροφή για σκέψη.
Κάποια ιστολόγια αναφέρθηκαν στην φήμη για δήθεν ύπαρξη εναλλακτικής πρότασης για την ανέγερση ορθοδόξου μονής εκτός Αυστρίας, φωτογραφίζοντας τη Γερμανία. Τέτοιες φήμες δημιουργούν την εντύπωση ότι υπάρχει κάποια προσωπική ατζέντα προς πλήξη των τριών προσωπικοτήτων, του Γέροντα Θεόκλητου της μονής του Αγ. Αρσενίου, του πατρός Παϊσίου και του μητροπολίτη Βιέννης. Ειδικότερα, παρατηρώντας όλες αυτές τις μέρες τις στοχευμένες επιθέσεις από τα πλείστα ορθόδοξα blogs προς τη μονή του Αγ. Αρσενίου και την ανέγερση της νέας ορθόδοξης μονής στην Αυστρία με ηγούμενο τον π. Παϊσιο μου δημιουργούνται βαθιά ερωτήματα για το παρασκήνιο αυτών των δημοσιεύσεων.

Καταρχήν, γιατί κανένας δε τονίζει ότι η νέα μονή είναι ανεξάρτητη από τη μονή του Αγ. Αρσενίου και ειδικότερα ότι η δεύτερη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό το υλικό που παρουσιάζεται;
Εξάλλου η νέα μονή υπάγεται στη Μητρόπολη Αυστρίας και με βάση τους εκκλησιαστικούς κανόνες η απαίτηση ο γ. Θεόκλητος να ζητήσει να επιστρέψουν οι μοναχοί στην Ελλάδα δεν έχει καμία λογική. Επίσης, όλες οι „κατηγορίες“ που χρησιμοποιούν κάποιοι για να πλήξουν αυτά τα άτομα και το έργο τους λαμβάνουν χώρα σε πολλές μητροπόλεις του εξωτερικού αλλά κανείς δεν ασχολείται. Κι αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις μερικών ατόμων αφού δρουν σαν να εξυπηρετούν προσωπικές ατζέντες εναντίον των Πατέρων και ειδικότερα εναντίον του Γέροντα Θεοκλήτου και του π. Παϊσίου.
Ορθόδοξο πνεύμα είναι να αγωνιζόμαστε για την αλήθεια, με αγάπη και πόνο ψυχής. Δυστυχώς απέναντι στους Πατέρες αυτό το πνεύμα σπανίζει στις περισσότερες αναρτήσεις.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Τσοπανίδης

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 12:52
Η μνημονευση του Πατριαρχη δεν συνιστα κλειδα αποδοχης του θεοστυγως τριαδομαχικου οικουμενισμου.
Οπως υπεδειξε ο αγιος Παΐσιος ο Αγιορειτης, ομολογειται η Ορθοδοξια εκ των εσωθεν.
Η διακοπη της μνημονευσεως συνιστα εκκλησιαστικο ρηγμα, το οποιο ειναι αποφευκτεο εκ περισειας του εφικτου.
Ουδεπωτε τελειωθηκε διορθωσις εκ των εξωθεν.

Ανώνυμος είπε...

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Για να τελειώνουμε. Αν μπορούν οι Γέροντες και η νέα Μονή τους να σταθούν σύμφωνα με την Ιερά Παράδοση και κατά του Οικουμενισμού, με γεια τους με χαρά τους. Θα χαρούμε κι εμείς και θα βγούμε και θα τους επιβραβεύσουμε. Προς το παρον όμως, οι πρώτες φωτό που δημοσιεύθηκαν (παρέα με παπικούς) δεν είναι ενθαρρυντικές. Πολύ περισσότερο δεν είναι ενθαρρυντικά τα οικουμενιστικά κατορθώματα του Επισκόπου Αυστρίας, στον οποίο υπάγονται και από τον οποίο θα λαμβάνουν γραμμή.

Δείτε εδώ:
http://aktines.blogspot.gr/2015/09/eisenstadt.html

"Και τα μοναστήρια του Αγίου Όρους μνημονεύουν και οι ηγούμενοί τους στέκονται δίπλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Είναι και αυτά οικουμενιστικά;;;"
Όσο γι' αυτό ανώυμε 11:52, Ναι, είναι. Το Άγιον Όρος σιωπά, όπως και η Διοικούσα Εκκλησία. Η σιωπή είναι συνενοχή. Μεμονωμένες Μονές και μεμονωμένοι Γέροντες ορθώνουν ανάστημα κατά του Οικουμενισμού ανοιχτά. Οι υπόλοιποι δειλιούν ή συνευδοκούν και υποστηρίζουν τις οικουμενιστικές ατασθαλιές του Πατριάρχη και τον ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΑΘΗΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ,Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΕΒ . ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΑΛΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΛΙΒΑΝΙΖΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΠΑΠΠΙΚΑ HAPPENINGS.

Ανώνυμος είπε...

Γράφουν ανώνυμοι παραπάνω : 'Νίκο Χειλαδάκη, εμπάθεια έχουν μόνο τα άρθρα σου και όχι οι σχολιαστές τους που γνωρίσουν πολύ καλύτερα τις καταστάσεις και το μοναστήρι. Όσο δεν μετανοείς, να ξέρεις ότι δεν θα βρεις ησυχία. Συνεχίζεις να νομίζεις ότι είσαι περισσότερο ορθόδοξος από όλους αυτούς που αντιπαρατίθεσαι. Κοίτα πρώτα τα κίνητρά σου και τί σε έσπρωξε να κινηθείς εναντίον του μοναστηριού και σοβαρέψου. Μήν παριστάνεις τον υπέρμαχο της ορθοδοξίας γιατί τότε εσύ είσαι ο υποκριτής. Άσε τις φιλοδοξίες και μπές στο καβούκι σου.'

και 'Για τον φίλο που θέλει "επί της ουσίας": Η κριτική του Νίκου Χειλαδάκη είναι εμπαθής και μή ορθόδοξη. Αν ο Χειλαδάκης σε εκφράζει σαν ορθόδοξη συμπεριφορά, πολύ λυπάμαι και για σένα. Αυτός δεν ξέρω σίγουρα αν είχε ποτέ πνευματικό (στην πράξη και όχι στον τύπο), αλλά τουλάχιστον η κόρη του Σουλτάνα ήταν πνευματικοπέδι του π. Θεοκλήτου. Οι λογισμοί τους εναντίον του Γέροντος, θα γνωρίζετε ως σχετικός με την ορθοδοξία, πώς χαρακτηρίζονται από τους Πατέρες της Εκκλησίας. Και όλα αυτά χωρίς να έχουν ερωτήσει τον Γέροντα Θεόκλητο όπως όφειλαν. Προτιμούν να ρίχνουν λάσπη και συκοφαντίες παρά να εξετάζουν ορθόδοξα τα γεγονότα και τους εαυτούς τους. Βέβαια σχετικά με τον Γέροντα, "συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια". Δεν είναι η πρώτη φορά που του επιτίθενται και τον συκοφαντούν ως υποκριτή.
Αν ήθελε να βοηθήσει ο κ. Χειλαδάκης θα διάλεγε άλλον τρόπο πιό ορθόδοξο. Άλλα όμως είναι τα κίνητρά του. Αλλοίμονό του που φθάνει στο σημείο να επικαλείται την Κρίση. Αλλοίμονό του...'

Εύκολο για αυτούς να επιτίθονται προσωπικά στον κ.Νικόλαο Χειλαδάκη από την μεριά τους ανώνυμα και να τον κατηγορούν, όπως και αυτός λένε κατηγόρησε τους εμπλεκόμενους στο θέμα που έχει προκύψει. Αν θέλουν όμως να πούν σε κάποιον ότι η στάση του δεν είναι ορθόδοξη, θα πρέπει να του το πούν, φροντίζοντας να είναι ορθόδοξη η δικιά τους. Κατ' αρχήν εκείνος ότι είπε από την πλευρά του το είπε επώνυμα και όχι στα κρυφά. Και πέρα από τις δικές του θέσεις, παρουσίασε αντικειμενικά στοιχεία για το τι συμβαίνει, από τα οποία προκύπτει θέμα συγκριτισμού και οικουμενισμού, στην περίπτωση που γίνονται συμπροσευχές, και αυτό είναι το ζήτημα, και όχι ποιός το είπε και πως το είπε.

Και δεν αλλάζει τίποτα να αναφέρουμε ότι στο εξωτερικό οι δυσκολίες είναι πολλές και μεγάλες ή ότι το μοναστήρι του γέροντα Σωφρόνιου έχει και ανδρική και γυναικεία αδελφότητα. Αλλο συμπροσεύχονται άντρες και γυναίκες, και άλλο ορθόδοξοι και παπικοί, και ο γέροντας Σωφρόνιος έκανε το πρώτο και αυτό εξ΄ανάγκης, όχι ομως το δεύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώντας τα διάφορα σχόλια,διαπιστώνω ότι μερικοί αντί να διατυπώσουν την γνώμη τους για τα τεκταινόμενα,στρέφονται εναντίον προσώπων που έχουν το θάρρος να εκφράζουν επωνύμως τις απόψεις τους.Επίσης αποκρύπτονται και άλλα πολλά.
Συγκεκριμένα
Α.Η νεοσύστατη ιερά Μονή λειτουργεί ήδη ιστοσελίδα αρκετά ενημερωμένη με αρκετό φωτογραφικό και άλλο υλικό.
Β.Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=UxAXRV3eqUI δημοσιεύεται video που δείχνει ότι οι ρασοφορίες των νέων μοναχών της νεοσύστατης Μονής έγιναν στο Ησυχαστήριο της Χαλκιδικής.Επομένως όλα είχαν μελετηθεί και σχεδιασθεί από πρίν. Αποτελεί άξιον απορίας γιατί το Ησυχαστήριο επέτρεψε την ρασοφορία των νέων μοναχών εντός του χώρου του και δεν τους έστειλε να ρασοφορεθούν στην υπό σύσταση Μονή της μετανοίας των.
Γ.Ο ιερομόναχος Παϊσιος από πότε εντός του Ησυχαστηρίου είχε δικά του πνευματικά παιδια-δοκίμους.Στις Ορθόδοξες Μονές ο Γέροντας τι ρόλο παίζει;
Δ.Εκεί που θα υπηρετούν θα υπακούουν ή όχι στις οδηγίες και στις πρακτικές του επισκόπου τους,που μέχρι τώρα έχει δείξει σαφγέστατο οικουμενιστικό προσανατολισμό;

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ ΚΡΙΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλοι τον δημόσιο έλεγχο, ο οποίος καμμία προσωπική εμπάθεια δεν έχει, αλλά γίνεται για την περιφρούρηση της κοινής Πίστεως όλων. Και να πάψουν κάποιοι να μετατρέπουν σε προσωπική διαμάχη το σοβαρό αυτό ζήτημα, όπως και κάθε πνευματικό ζήτημα όταν προκύπτει, αντιπαραθέτοντας στοιχεία επί της ουσίας και όχι μειωτικά βέλη επί προσωπικού, τα οποία στερούνται αληθείας.
Στο δια ταύτα κύριοι. Ή με τον οικουμενισμό ή όχι με τον οικουμενισμό. Καθαρά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Και το παρόν ιστολόγιο ακτίνες έχει βγάλει στο φανερό τις οικουμενιστικές δράσεις του Επισκόπου Αυστρίας εδω: http://aktines.blogspot.gr/2015/09/eisenstadt.html
αλλά δεν είδαμε την Μονή Αγίου Αρσενίου να βγάζει ανακοίνωση και να διαψεύδει τα παρουσιασθέντα. Αντίθετα, η Μονή επέλεξε αυτό το ιστολόγιο για να δημοσιεύσει την ένστασή της, ενώ για τον Αυστρίας ούτε θέμα...

Η απορία λοιπόν είναι η εξής:
γιατί διώκονται μονάχα συγκεκριμένοι μοναχοί, ιερείς για τον αντιοικουμενιστικό τους αγώνα και γιατί δέχονται επιθέσεις συγκεκριμένοι λαϊκοί (όπως ο κ.Χειλαδάκης τώρα) και ιστολόγια, όταν αποκαλύπτουν τα ίδια και παρόμοια ζητήματα οικουμενισμού ή άλλα σημαντικά πνευματικά ζητήματα;???????

Αν δεν δημοσιευθεί το σχόλιο, θα δημοσιευθεί σε άλλα σάιτ μαζί με όλο το θέμα και πολλά άλλα. Εδω και τώρα αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΑΚΤΙΝΕΣ άλλο το να καταδεικνύει κάποιος σφάλματα σε θέματα πίστης και άλλο να καταφέρεται προσωπικά και με χαρακτηρισμούς. Αυτό που γράψατε είναι φάουλ. Αυτό είναι προσβολή και επίθεση και όχι οι καταγγελίες δημοσίων έργων και λόγων που θίγουν την πίστη. Μήπως πρέπει εσεις να μάθετε πώς να φέρεστε;
Επίσης δεν είναι εκβιασμός το να γράφει κάποιος ότι αν δε δημοσιευθει το σχόλιό του θα το δημοσιεύσει αλλού. Αν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, γνωρίζετε ότι κάποιων τα σχόλια δεν τα δημοσιεύετε κι ας μην είναι υβριστικά. Πχ, για το τρέχον θέμα είδαμε σχόλιο του παιδαγωγού σε άλλο σάιτ, όπου αναφέρει πως δεν το δημοσιεύσατε εδώ.

aktines είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 3 Νοεμβρίου 2015 - 3:19 μ.μ ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ.

aktines είπε...

Προς 3 Νοεμβρίου 2015 - 4:19 μ.μ
Φυσικά και δεν δημοσιεύθηκε αυτό που λες γιατί δεν ήταν σχόλιο αλλά μια απλή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ. Αν λοιπόν σε έπεισε ένα σχόλιο σε άλλο σαιτ όπως λες τότε δεν έχεις παρα να μην μας διαβάζεις. Θέλουμε σκεπτόμενους αναγνώστες.

Ανώνυμος είπε...

Βαζοντας καλο λογισμο και μονο, δεν μπορω να κρυψω τη στενοχωρια μου απο τον π. Παισιο, ο οποιος σιωπα! Ακομη και ο π. Θεοκλητος πηρε θεση για λογαριασμο της Μονης, που στο κατω κατω της γραφης, ο γεροντας και οι πατερες απο τον Αγιο Αρσενιο ουδεποτε σκανδαλισαν! Αν η σιωπη, υπαγορευεται απο πνευμα δημοσιων σχεσεων και οχι απο μοναχικο κανονα, τοτε μας στενοχωρει περισσοτερο!

Ανώνυμος είπε...

Απο την ιστοσελιδα της Μητροπολεως της Αυστριας, εχωμε οτι ο Μητρ. Αρσενιος εψαχνε γερμανοφωνους ΑΚΟΙΚΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ μοναχους.

"Die neuen orthodoxen Mönche im Burgenland sollten Deutsch sprechen und ökumenisch aufgeschlossen sein." http://www.metropolisaustria.at/de/2014/10/21/erstes-orthodoxes-kloster-sterreichs-entsteht-im-burgenland/
και τους βρηκε.

Τους εστειλε δια μιας, ο ηγουμενος π. Θεοκλητος ,οπως λεγει ο ιδιος,
" Χάριν της αληθείας, σπεύδουμε να διαψεύσουμε τις αναλήθειες των δημοσιευμάτων, παραθέτοντας την ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, προ έτους περίπου, μας παρακάλεσε να υπάγει ο γερμανικής καταγωγής ιερομόναχός μας π. Παΐσιος Jung στην Αυστρία και να αναλάβει εκεί τη δημιουργία της πρώτης Ορθοδόξου Ιεράς Μονής. Εμείς, με καλό λογισμό, απαντήσαμε θετικά. Ακολούθως, υποβαλλομένου και του σχετικού αιτήματος εκ μέρους του, ο ιερομόναχος π. Παΐσιος Jung, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, έλαβε κανονικό απολυτήριο από την Ιερά Μονή μας και ήδη ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη της Αυστρίας, όπου και υπηρετεί. Τον π. Παΐσιο ακολούθησαν στην Αυστρία και τρεις νέοι μοναχοί, πνευματικά του τέκνα."

μηπως ο γ. Θεοκλητος απαλαξε την συνοδεια του απο οικουμειστες , χωρις να ειναι ο ιδιος οικουμενιστης.

Ανώνυμος είπε...

Και αν ήθελε να απαλλαγεί το Ησυχαστήριο από τους Οικουμενιστές μοναχούς,τότε γιατί η ρασοφορία τους έγινε στο Ησυχαστήριο και στην συνέχεια τους εγκατέστησαν επισήμως με την παρουσία τους;Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=UxAXRV3eqUI δημοσιεύεται video που δείχνει ότι οι ρασοφορίες των νέων μοναχών της νεοσύστατης Μονής έγιναν στο Ησυχαστήριο της Χαλκιδικής.

Ανώνυμος είπε...

Ισως ο ανωνυμος 3-11-2015 10:24 να εννοει οτι ο ηγουμενος δεν θελησε να "παραδειγματισει" τους οικουμενιστες της συνοδειας τους, και τους εστειλε "πακετο" στον ομοπιστο παναιρετικο τους Μητροπολιτη.
Αυτος ειναι ο φιλαδελφος λογισμος.
Και το παναιρετικος το λεγει ο αγιος Ιουστινος Ποποβιτς.

Η αλλη εκδοχη ενεχει τεραστιο προβλημα.

Εκεινο της διδαχης της ετεροπιστιας μεταξυ]Επισκοπου και ποιμνιου, οπως αυτη πραγματουται με οικουμενιστη επισκοπο σημερα, οπως παλαιοτερα με Αρειανικο και Νεστορειανο και εικονομαχο επισκοπο Ορθοδοξου ποιμνιου.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που γινεται μια αθετηση ειτε των Αποστολικων Κανονων,ειτε παραχωρησεις Ι.Ναων,ειτε συγκαταβασεις του κληρου η της μοναχικης πολιτειας στο οικουμενιστικο γιγνεσθαι,οι πιστοι θεωρουν πως καπηλευονται τα θεια,πως η μοναχικη πολιτεια χανει και την παραμικρη σπιθα Του Ορθοδοξου ζηλου που απο την Παραδοση ειχε κ δεν την εχει πια γιατι φροντισε το συστημα γι'αυτο και που Καμμια Ορθοδοξη ψυχη δεν μπορει να ανεχτει να δινουν ολοι τοπο να περασει η ισχυρογνωμοσυνη της παπικης αξιωσης να προωθησει και οικοδομισει τα πονηρα της εργα που οδηγουν στην απωλεια.Καθε φορα λοιπον που συμβαινει αυτο,ακουμε τους πιστους να αναφωνουν στις γειτονιες,οπως τοτε με τα κρεμαντορια στην Κατοχη''παει και αυτος!,ποιος θα ειναι ο επωμενος;''...ολα γινονται για να καμψουν το φρονημα των Ορθοδοξων,αφανισμενης της ιεροσυνης,ευκολο να αφανιστει κ το πτωχο ποιμνιο που αγωνιζεται και αυτο με τις μικρες δυναμεις που εχει.Ο πιστος λαος απαιτει πλεον,να σταματησουν ολα αυταΕχει το δικαιωμα να διαμαρτυρηθει .Η μακαρια ησυχια της Μοναχικης πολιτειας πρεπει να παραμεινει περιλαμπρος υπο το φως οχι του φαναριου,αλλα υπο το φως της Αληθειας της Ορθοδοξου Πιστεως,ως διαδοχος του Μοναχισμου της Αιγυπτου,των Αγιων Τοπων,της Συριας,της Μ.Ασιας κλπ.Οπως γνωριζουμε οι ζωντες ερημικως μοναχοι .οταν το κινδυνευομενον ηταν η πιστις αφηναν την ησυχια και υπερασπιζονταν την Ορθοδοξο πιστη,μαχη οχι με φονους οπως εκανε ο πα πας,με τον οποιο θελουμε να ενωθουμε.Η ενωσις η σταδιακη ολων των αιρετικων επι παραθεωρησει δογματων ,θεωρουμενων ως τοπικων εθιμων,προσβαλλει και αφανιζει την Ορθοδοξη πιστη κ τους Ορθοδοξους!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ "ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΤΕ" ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΕ.ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΔΕΛΦΟΥΣ.
ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ?
ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ .ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΘΕΟ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ . ΝΑ ΠΑΛΕΥΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΑ ΝΑ ΚΑΝΩ.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΕΙ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΥΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.
ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΚΑΚΟΥΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΙΕΡΟΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ?
ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΟΑΣΕΙΣ ΜΕΓΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΡΗΜΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ

ΜΑΡΙΑ ΑΚΡΙΤΙΔΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Κυρια Ακριτιδου.
Αυτο που βλεπουμε και φαινεται σε εμας, ειναι η θετικη απαντηση της συνοδειας απο την Χαλκιδικη στον Μητρ. Αρσενιο οταν εζητησε γερμανοφωνους μοναχους ανοικτους στην οικουμενικη κινηση, δηλαδη ετοιμους να ομολογησουν την παναιρεση του οικουμενισμου.

Η μονη μας ειπε για την κλιση γερμανοφωνων, και αποσιωπησε την απαιτηση της αιρετικης κλισεως των αναζητουμενων μοναχων.

Καποιος ανωνυμος είπε πιο πανω για το ενδεχομενο της θελησεως του ηγουμενου να μην καταγγειλει ως οικουμενιστες καποιους μοναχους της συνοδειας του.

Ευλογημενη αποφαση.

Λειπει μονο η αποκυρηξη της αιρετικης πρακτικης της συμπροσευχης οπου και εαν αυτη επιτελειται, και ιδιως εκ μερους του Μητρ. Αρσενιου.
Ειναι αναμιφβολο δικαιωμα του Μητρ. Αρσενιου η παραβασις της εντολης του Κυριου επι του αφωρισμου των πιστων εκ των ακαθαρτων αβαπτιστων λατινων , συμφωνα με την φρασεολογια αλλου ανωνυμου σχολιαστου.

Ταπεινως φρονω οτι η αποκυρηξις της οικουμενιστικης συμπροσευχης στην υπο ιδρυση μονη, απο την μητρικη συνοδεια αυτης ειναι επιβεβλημενη.

Αλλως θα δηλωνει την ανεπιφυλακτο αποδοχη των συμπροσευχων απο την μονη της Χαλκιδικης.

Π. Κυριακιδης

Ανώνυμος είπε...

"Ανώνυμος είπε...

Ισως ο ανωνυμος 3-11-2015 10:24 να εννοει οτι ο ηγουμενος δεν θελησε να "παραδειγματισει" τους οικουμενιστες της συνοδειας τους, και τους εστειλε "πακετο" στον ομοπιστο παναιρετικο τους Μητροπολιτη.
Αυτος ειναι ο φιλαδελφος λογισμος.
Και το παναιρετικος το λεγει ο αγιος Ιουστινος Ποποβιτς."

Συγνώμη αλλά έχω πάθει "πολιτισμικό σόκ" κατά το κοινόν λεγόμενον.
Είναι ποτέ δυνατόν ένας ηγούμενος, να έχει αντιληφθεί ότι στη συνοδεία του υπάρχουν φιλοοικουμενιστές και να δεχθεί να γίνει η ρασοφορία τους στο μοναστήρι του και μετά να τους στείλει "πακέτο" με τις ευλογίες του σε οικουμενικό περιβάλλον; Αυτό δεν του δίνει ευθύνη;Το σώφρον πράγμα για να κάνει, εφόσον ορθά δεν θέλει να τους παραδειγματίσει με τρόπο φανερό για να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί, δεν θα ήταν απλώς να τους απομακρύνει με ήσυχο τρόπο από την "κοινή θέα" και να μην εμπλακει με ρασοφορίες; Έτσι μου λέει η απλή λογική μου.

"ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΚΑΚΟΥΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΙΕΡΟΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ?"

κ. Ακριτίδου, συγχωρέστε με, αλλά τα δημόσια γεγονότα που συμβαίνουν δεν είναι κακός λογισμός, αλλά πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε μας αρέσει δεν μας αρέσει. Ιεροκατάκριση είναι όταν ασχολείται κανείς με τις προσωπικές αμαρτίες ενός ιερωμένου και όταν τον εκθέτει δημόσια (καταλαλιά)για αυτές. Ο σχολιασμός και οι αντιδράσεις όμως σε δημόσια έργα και δημόσιες τοποθετήσεις στα κοινά για όλους μας θέματα πίστης, δεν είναι ιεροκατάκριση. Μη σας πω ότι είναι και χρέος μας, τόσο ομολογιακό, όσο και αγάπης προς αυτόν που αστοχεί στα δόγματα. Διότι αν δεν τον ελέγξει κανείς και αυτός θα συνεχίσει να διολισθαίνει χωρίς φόβο, τύψεις, καλή ανησυχία κ.λ.π. και θα παρασέρνει και άλλους πιστούς. Γιατί λέτε πως δεν υπάρχουν στοιχεία; Εκτός από τις φωτογραφίες που δεν είναι και επαναπαυτικές, υπάρχει βίντεο όπου φαίνεται κοινή συμπροσευχή, που αποδεικνύει πως γίνεται μία κακή οικουμενιστική αρχή στην Αυστρία:
https://www.youtube.com/watch?v=gI1g8OQOzxg
Επίσης τις αποδείξεις για τις δράσεις οικουμενισμού του Επισκόπου Αυστρίας,θα τις βρείτε και μόνη σας διάχυτες στο διαδίκτυο.
Μήπως εσείς δεν θέλετε να βλέπετε τα στοιχεία και μιλάτε χωρίς αυτά;
Καταλαβαίνω πως σας είναι λυπηρό όλο αυτό που συμβαίνει, πιστέψτε με όμως ότι είναι και για μένα και για πολλούς από εμάς. Διότι και εγώ γνωρίζω κι αγαπώ πρόσωπα που εμπλέκονται στο θέμα, αλλά πάνω απ' όλα είναι ο Χριστός. Αν κάνουμε πως δεν βλέπουμε τα δογματικά ολισθήματα, τότε πώς αγαπάμε τον Χριστό, άρα πώς αγαπάμε και τους γέροντες που λέμε ότι τους αγαπάμε;


Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ανωνυμε 9:06,
Άπο τον αγιο Παϊσιο καπωτε στην Παναγουδα ειχα την μεγαλη ευλογια να ακουσω αρκετα θεολογικα σχετικα με το αυτεξουσιο και την ηθελημενη παραμονη εντος των οριων της πιστεως των Πατερων.
Ετσι μου εμαθε εφενος το να μην υποχωρω ενωπιον των παρεκτροπων οπως π.χ. Ο οικουμενισμος αλλα και αφετερου να μην κοβω τα κεφαλια των παρεκτραπεντων χωρις να προσπαθησω την οποια καλη ενεργεια.
Δεν ξερω εαν το εχω πετυχει στα 25 χρονια απο τοτε.
η οποια διαφυγη προς τον οικουμενισμο ειναι φερει μακραν του Χριστου.
Εαν φωναξει καποιος πολυ δυνατα απο την πρωτη φωρα, ξεκουφαινει τον αλλο και μετα δεν ακουει τιποτα. Ετσι ξαφνικα ο Ορθοδοξος μετεχει του αιρετικου κριματος καθως δυσκολευει την μετανοια.
Μετα πρωτης και δευτερας, πες το στην Εκκλησια.
Και μετα ΟΡΘΟΤΟΜΗΣΙΣ ΤΟΥ ΣΑΠΡΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

"Εαν φωναξει καποιος πολυ δυνατα απο την πρωτη φωρα, ξεκουφαινει τον αλλο και μετα δεν ακουει τιποτα. Ετσι ξαφνικα ο Ορθοδοξος μετεχει του αιρετικου κριματος καθως δυσκολευει την μετανοια".

Περί του οικουμενισμού αγαπητέ ανώνυμε 10:22 μ.μ. δεν τίθεται θέμα κραυγής "από την πρώτη φορά", διότι εδώ και δεκαετίες ενεργείται και είμαστε λίγα βήματα πριν την παγκόσμια πανθρησκεία-παναίρεση. Νισάφι δηλαδή που θα βγούμε και κράχτες της πρώτης φοράς.
Πολύ αυθαίρετο αυτό που λέτε περί "αιρετικού κρίματος" αυτού ο οποίος μίλησε σε οικουμενιστικό ατόπημα που έπεσε στην αντίληψή του και "δυσκολεύει την μετάνοια" αυτού που δογματικά αστόχησε. Πατερικώς άτοπον. Αντίθετα, βοηθάει να μετανοήσει. Αν δεν αντιδράσει, τότε είναια που δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα.

Εσεις αν νομίζετε ότι σωπαίνοντας δεν παίρνετε κατάκριμα και βοηθάτε μουγγά όποιον παρεκτρέπεται δογματικώς δημόσια, τι να σας πω; Όπως σας φωτίσει ο Θεός.

"Ο μη λέγων την αλήθειαν υπεύθυνος εστιν του αίματος τουτέστι της σφαγής των ψυχών των πλανωμένων", Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος.

Ανώνυμος είπε...

"Ετσι μου εμαθε εφενος το να μην υποχωρω ενωπιον των παρεκτροπων οπως π.χ. Ο οικουμενισμος αλλα και αφετερου να μην κοβω τα κεφαλια των παρεκτραπεντων χωρις να προσπαθησω την οποια καλη ενεργεια".

Μας κάνατε και τζιχαντιστές. Ποιός έκοψε κεφάλια; Ζήτησε κανείς τιμωρία, καθαίρεση ἤ ο,τιδήποτε άλλο; Επισήμανση της παρεκτροπής έγινε από τον αρθρογράφο κ. Χειλαδάκη κι από πολλούς σχολιαστές και έκκλιση να σταματήσει, και ει δυνατόν να διαφύγουν οι γέροντες απο το οικουμενικό περιβάλλον.
Τα πυρτεχνήματα περί "εκκοπής κεφαλιών", είναι αυθαίρετα δικά σας. Πολύ μεγάλη ευαισθησία σας πιάνει κάποιους για τους σφάλλοντες, αλλά όχι για τις πληγές στο Σώμα του Χριστού που προκαλούν και στα κεφάλια των υπόλοιπων εκατομμυρίων πιστών. Προσέχετε σας παρακαλώ να είστε ακριβής και να μην αποδίδετε υπερβολές που καμμία βάση δεν έχουν, γιατί έτσι πέφτετε εσείς στο ολίσθημα του νά "κόβετε κεφάλια".

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 10.22 τι θες να μας πεις τώρα, να μη μιλάμε;
Εσύ γιατί μιλάς;

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΩ ΣΕ ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΣ.

ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΘΕΟΚΛΗΤΟ ,ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ?

ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΟΣΑ ΛΕΩ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΑΣΗ , ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ

ΜΑΡΙΑ ΑΚΡΙΤΙΔΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Κυρια Ακριτιδου,
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους.
Οπου και εάν αδικώ ιεροκατηγορών με στηλητεύεται.
Ο Μητρ. Αυστρίας ο ετερόδοξος του αγίου Μάρκου του Ευγενικού και της όλης Ορθοδοξίας, συμπροσεύχεται μετά των αβαπτίστων λατίνων.
Οι παππικοί δεν είναι μόνον τόσο Χριστιανοί όσο θα μπορούσαν να είναι Ισλαμιστές και Βουδιστές, αλλα είναι, πολύ περισσότερο ακάθαρτοι αυτών, καθώς προσβάλουν επωνύμως τον Χριστόν και την Αγία Τριάδα.
Ο Χριστός ο ίδιος, απαγορεύει την κοινωνία μετά των ακαθάρτων, επί του κόστους της απώλειας της σωτηρίας.
Ο Μητρ. Αυστρίας Αρσένιος και άλλοι καταφρονούν την εντολή του Χριστού και τον Χριστόν, συμπροσευχόμενοι μετά των μη Χριστιανών του πάππα της Ρώμης.
Όταν ο Μητρ. Αρσένιος ανεζήτησε γερμανόφωνους οικουμενιστές μοναχούς για να πραγματώσει την καταφρόνησιν του Χριστού, τους απόκτησε από την μονή και την συνοδεία του π. Θεοκλήτου.
Τι συναίβει?
Ο γ. θεόκλητος προσέφερε τον γερμανοφωνα π. Παϊσιο και αλλους μοναχούς εκ της δικής του συνοδείας, των οποίων την πνευματική ευθύνη φέρει ενώπιον του Θεού, εις τον παρεκτραπέντα εκ της Ορθοδοξίας και καταφρονητήν του Χριστού Μητρ. Αυστρίας Αρσένιον.
Η συνομολογία του Μητρ.Αρσενίου δια της συμπροσευχής μετά των παππικών, της κτιστής θεώσεως του δεσποτικού προσλήμματος εκ μητρός ασπίλου συλλήψεως, συνιστά καταφρόνησιν του Χριστού και ύβριν κατεναντίον της Υπεραγίας Κυρίας Θεοτόκου.
Ο υποστηρίζων την καταφρόνησιν του Χριστού υπό του Μητρ. Αυστρίας ,( του εκζητήσαντος γερμανόφωνους ανοικτούς στον οικουμενισμό μοναχούς, δηλαδή εκείνους εξ Ορθοδοξίας τους διατεθειμένους εις την καταφρόνησιν του Χριστού ), διά της προσφοράς τινός νέας συνοδείας εκ των σπλάγχνων της δικής του, ακόμη και εάν Ορθοδοξούσε κατά το παρελθόν, προφανώς δεν Ορθοδοξεί πλέον.
Ακόμα και εάν φρωνεί ο ίδιος και η συνοδεία αυτού ότι Ορθοδοξεί, η συνενοχή εις την αράν της συμπροσευχής μετά των βλασφημούντων τον Χριστόν, παραμένει ενώπιον αυτού και των συνομολογούντων αυτόν Ορθόδοξον.
Ο εξ Ορθοδοξίας, ο αμεσως και εκ προαιρέσεως εμμεσως , κοινωνών ΑΘΕΣΜΩΣ μετα των θεοστυγών παππικών δεν Ορθοδοξεί, όσον και να κόπτεται.
Ακόμα και εάν μας είπει ο γ. Θεόκλητος ότι η εξ αυτού συνοδεία δεν θα συμπροσεύχεται, θα του απαντούσαμε ότι κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας , ο εκει ηγούμενος π.Παϊσιος θα δηλώνει ενώπιον του αγίου θυσιαστηρίου την ομοπιστία του μετά του επιχωρίου Επισκόπου, του κοινωνούντος κατ' ιδίαν επιλογήν μετά του λατινικού κρίματος.
Μηπως ο π. Παϊσιος θα προσεύχεται υπέρ της ανανήψεως των οικουμενιστών και της καταπαύσεως των επικαταράτων συμπροσευχών, αντιμαχόμενος τον αρχέκακκον εις την πρώτην γραμήν του μευώπου , εντος ενός των πονηρών προπυργίων αυτού?
Σύμπασα η εν Ουρανώ και επί γης Εκκλησία θέλει είναι βοηθός αυτού.
Πλην ομως Μητρ. Αρσένιος δεν θα εδέχετω την συνοδεία ταύτη, και δεν θα επέτρεπαι εις τον ομόπιστον των Πατέρων , να εναντιωθεί εις την ευλογίαν(?) του Ρωμης προς το ΠΟΝΗΡΟΝ εγκαθίδρυμα της οικουμενιστικής συμπροσευχής.
Η συνοδεία της Χαλκιδικής έχει την αναγκαία τεχνολογική υποδομή προς διευρεύνησιν των προθέσεων του Μητρ. Αρσενίου και ΠΡΟΦΑΝΩΣ εγνωριζεν την αναζήτησι οικουμενιστών μοναχών.
Τουτέστιν, η αποστολή επισυναίβει εν απολύτω γνώσει των αναγκών εις οικουμενιστικώς συμπροσευχομένους μοναχούς , και προθύμως(?) τους παρέδωκε εις τον καταφρονούντα τον Χριστόν.
Εαν θεωρεί κάποιος, ότι λέγων ταύτα, πταίω του Χριστού, ιδού παράκλησις θερμή προς διόρθωσιν μου.
Κυριακίδης

Unknown είπε...

Tα παπαγαλάκια ας δουν τα τριγύρω τους... ιδίως τα ανώνυμα...!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΩΣ ΑΠΛΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ .ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΚΡΥΜΕΝΟ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟ ΟΧΙ ΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.ΑΥΤΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΡΙΝΩ ΕΚ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ. ΣΑΦΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΝ ΘΕΜΑ.ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ.ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ .ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ.
ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΨΥΧΩΝ.

ΜΑΡΙΑ ΑΚΡΙΤΙΔΟΥ

Unknown είπε...

τα παπαγαλάκια ας δουν τα τριγύρω τους... ιδίως τα ανώνυμα... Αφήστε τους Άγιους πατέρες, να οργώσουν άξια τα χωράφια τους.

Unknown είπε...

Καλησπέρα κα. Μαρία, μην έχετε τύψεις, μόνο ο Κύριος θα μας κρίνει. Τα παπαγαλάκια εάν είχαν λίγο τσίπα θα υπέγραφαν υπεύθυνα αυτά που διαλαλούν. Άρα κάτι φοβούνται! Αυτή τι στιγμή αναρωτιέμαι, μήπως ασχολούμαστε με δήθεν Χριστιανούς, Άπιστους, Άθεους, Συμφεροντολόγους..;;;;;; Το Ελεώ σου Κύριε. Ας γίνει το θέλημά σου Κύριε.

Unknown είπε...

παπαγαλάκια..., διορθώστε πρώτα τα τριγύρω σας.... ψάξτε εκεί, πολλά θα βρείτε....., έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο.. όπως βλέπω...!

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε, κυρία, τα ηχηρά για τα "παπαγαλάκια" και πάρτε θέση στην ουσία του ζητήματος.
Επί της ουσίας λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

Διαβαστε στη σελιδα 219 και 222 στο βιβλιο Ο γερων Παισιος του Ιερομοναχου Χριστοδουλου του Αγιορειτου την θεση του Αγιου Παισιου σε αντιστοιχη ερωτηση για να ερμηνευθεί και ησυμπεριφορα του γεροντα ως προς τον Πατριαρχη και ως προς τον εισκοπο Αυστριας.Ο π. ΘΕΟΚΛΗΤΟς σιγουρα λειτουργησε όπως θα ηθελε ο Αγιος ΠΑΙΣΙΟς. Ογεροντας δεν συμπεριφερθηκε φιλα προς τους οικουμενιστας όταν θα του αναγνωριζε καποιος ωφελη .Γιατι να υποκρινεται.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΓΕΡΟΝΤΑς ΤΗς ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com