1 Ιουν 2015

Η πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, προς τον Πάπα Φραγκίσκο, τη στιγμή που η Ουνία καραδοκεί



Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΟΥΝΙΑ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ
(Χρειάζεται προσοχή στις εκφράσεις διπλωματικής και άλλης αβρότητας, σε μια χώρα που καραδοκεί η ουνιτική δολιότητα και η Παπική σκοπιμότητα)
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κ. Pavlo Klimkin, κατά την πρόσφατη του επίσκεψη στο Βατικανό, έκανε αναφορά για πρόσκληση επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ουκρανία.  Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Pavlo Klimkin,  «το μήνυμα του Πάπα σχετικά με την κατάσταση στη Ουκρανία είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας». 

Αν θέλει ο κ. Pavlo Klimkin, να εκζητήσει κάποιο μήνυμα από τον Πάπα Φραγκίσκο, ας εκζητήσει το μήνμα επιστροφής των πάμπολλων Ναών των Ορθοδόξων στην Ουκρανία, που έχουν αρπάξει οι Ουνίτες  με βίαιο τρόπο.  
Ας ευπενθυμίσομε την περίπτωση της αρπαγής  Ορθοδόξου Ναού, το έτος 1989 στο Ιβανο-Φραγκόσκ, όπου εξεδιώχθη ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Ιβανο-Φραγκόσκ Μακάριος, μαζί με τους Ορθόδοξους εκκλησιαζομένους, την ώρα μάλιστα που τελούσε τη Θεία Λειτουργία.  Κατά τα άλλα ομιλούν οι Παπικοί για ειρήνη στην Ουκρανία.
«Όλοι οι Ουκρανοί», ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κ.  Pavlo Klimkin,  «έχουν ένα ιδιαίτερο σεβασμό προς την Αγία Έδρα και τον Πάπα Φραγκίσκο» (Marco Tosatti – Vatican insider, 30/5/2015).  Σε μια χώρα όπως η Ουκρανία, που η Ουνία τόσο δόλια καραδοκεί, τέτοιες εκφράσεις αβρότητας είναι επικίνδυνες για τον Ορθόδοξο λαό της.
Κι όλα τούτα τη στιγμή που καραδοκεί καθημερινά η ουνιτική δολιότητα και η ουνιτική θρασύτητα στην Ουκρανία.   Εξάλλου από τέτοια γεγονότα αφορμάται το κράτος του Βατικανού, για εδραίωση της Ουνίας στην ταλαιωρημένη αυτή χώρα.
«Το Βατικανό υποστηρίζει την Ουνία»,  έγραφε Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Καψάνης, «παρ’ ότι υποκριτικά ‘’καταδικάζει’’ την Ουνία ως μέθοδο ενώσεως των Εκκλησιών (κείμενο του Balamand-Παρ.1), την επιβεβαιώνει αναγνωρίζοντας την ύπαρξιν των ουνιτικών κοινοτήτων (Παρ.31) και ενισχύοντας ποικιλοτρόπως την παρουσία και δραστηριοποίησή τους μέσα στα κανονικά όρια των Ορθοδόξων Εκκλησιών».
Ας θυμίσουμε ότι η αλλότροπος διεκδίκηση της Ουκρανίας από το Βατικανό, διαμέσου της Ουνιτικής δολιότητας, είχε ως αποτέλεσμα, την απειλή της Ουκρανικής κυβέρνησης Γιαννούκοβιτς κατά της λεγομένης «ελληνοκαθολικής-εκκλησίας», των Ουνιτών δηλαδή, ότι θα ανέστελλε τη λειτουργία της, αν δεν σταματούσαν οι ουνίτες ιερείς να αγρυπνούν στο πλευρό των διαδηλωτών στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Ας θυμίσουμε ότι ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, δεν δέχθηκε να συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο, με κυριότερη αιτία την κρίση στην Ουκρανία τον Ιούνιο του 2014.
Ας θυμίσουμε ότι ο επί των εξωτερικών υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βόλομασκ Ιλαρίων, το 2014 κατηγόρησε τη λεγόμενη ελληνο-καθολική «εκκλησία», για τον καταστροφικό της ρόλο, στην κρίση στην Ουκρανία.
Ας θυμίσουμε ότι ο τότε Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος σε δήλωσή του στις 9 Φεβρουαρίου 2006 είχε πει «Η δράση των Ουνιτών στην πρώην Σοβιετική Ένωση αποτελεί εμπόδιο στη βελτίωση των σχέσεών μας με τον Πάπα».  Προς τούτο είχε προειδοποιήσει  τον Πάπα για τις δόλιες ενέργειες του καρδιναλίου Husar (ουνίτη ‘’αρχιεπισκόπου’’) της πόλης Λβιβ, στη Δυτική Ουκρανία. 
Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται όλοι τον ουνιτικό κίδυνο που καραδοκεί στην ταλαιωρημένη  Ουκρανία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com