20 Δεκ 2013

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, "Το πρόβλημα της εποχής είναι οι καναπέδες"


Η «εκκλησία του καναπέ»

"Πρόβλημα είναι να παρατηρείς και να μην αγωνίζεσαι"
20/12/2013
Έχουμε πολλούς θεατές που κρίνουν με ευκολία, αλλά δεν αγωνίζονται" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε εκδήλωση τιμής προς ομάδα Ολυμπιονικών στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, που διοργάνωσε ο αθλητικός όμιλος "Καπετάν Ιωάννης Λιάπης", σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και το Λύκειο Οινοφύτων.
Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Τανάγρας, εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων, τοπικών φορέων, εκπαιδευτικοί και μαθητές από διάφορα σχολεία της περιοχής. 
Οι αθλητές Πύρος Δήμας, Δημοσθένης Ταμπάκος και Θεόδωρος Ιακωβίδης από νωρίς το πρωί επισκέφθηκαν σχολεία της περιοχής και συνομίλησαν με καθηγητές και μαθητές για τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού. Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τους αθλητές λέγοντας πως "οι Ολυμπιονίκες έχουν ένα κοινό σημείο με την πορεία της Εκκλησίας: πρόκειται για το κεφάλαιο θεωρία και πράξη. Αν για παράδειγμα, μιλάμε για αγάπη, αλλά μένουμε μόνο στη θεωρία, δεν κάνουμε τίποτε". 

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις δυσκολίες της εποχής και για όσους μένουν άπραγοι και δεν κάνουν τίποτε για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. "Το πρόβλημα της εποχής είναι οι καναπέδες" είπε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως "έχουμε πολλούς θεατές που κάθονται και παρατηρούν χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε και κρίνουν αυτούς που αγωνίζονται".
Επισήμανε, ωστόσο, πως χρειάζεται ενότητα και καθαρότητα σε κάθε αγώνα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στον αθλητισμό, ενώ με αφορμή την προσπάθεια και τις βάσεις που χρειάζεται ένας αθλητής για να αγωνιστεί, ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε τους μαθητές να αποκτούν γερές βάσεις και γερά θεμέλια,για να μπορούν να αντέχουν τις δυσκολίες. 
Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους αθλητές και τους ζήτησε να στέκονται πλάι στη νέα γενιά. Οι μαθητές της τρίτης λυκείου Οινοφύτων ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την βοήθειά του στην πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στην Κρήτη και του πρόσφεραν ένα αναμνηστικό δώρο από την ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χανίων λέγοντάς του: "Η έμπρακτη συνδρομή σας σε μία εποχή που η Εκκλησία προσφέρει πολύτιμο κοινωνικό έργο, στηρίζοντας οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να λάβουμε τα παιδαγωγικά ερεθίσματα αυτής της εκδρομής και να επιστρέψουμε γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις".
ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος
Εκκλησία της Ελλάδος
Δείτε και:

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις δυσκολίες της εποχής και για όσους μένουν άπραγοι και δεν κάνουν τίποτε για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. "Το πρόβλημα της εποχής είναι οι καναπέδες" είπε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως "έχουμε πολλούς θεατές που κάθονται και παρατηρούν χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε και κρίνουν αυτούς που αγωνίζονται"

KX
Αντί σχολίου, ο αναγνώστης καλά θα κάνει να προσέξει την συνοδό του άρθρου φωτογραφία.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε με την υπό του αρχιεπισκόπου Αθηνών εκπεφρασθείσα ουσιώδη επισήμανση αναφορικά με τους καναπέδες.
Τη στιγμή, κατά την οποία, σεισμικής φύσεως γεγονότα λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια του εκκλησιαστικού, εθνικού, κοινωνικού, οικογενειακού και ατομικού βίου οι καναπέδες "υπερθερμαινόμενοι" γνωρίζουν "δόξες".
Το Υπερύμνητο Πρόσωπο του Θεανθρώπου καθυβρίζεται σκαιώς εν ονόματι της ελευθερίας της Τέχνης και οι ποιμένες "καναπεδιάζονται".
Ο σοδομισμός νομιμοποιείται, εξισούμενος με το γάμο, το ανθρώπινο πρόσωπο από-ιεροποιείται με ποικιλία νομοθετημάτων που "αντινομοθετούσι τω Αιωνίω Νομοθέτη Χριστώ", κατά τη Χρυσοστόμειο ρήση, ο νεονικολαιτισμός κηρύσσεται γυμνή τη κεφαλή υπό ψευτοπροοδευτικών και ανθρωπάρεσκων "ποιμένων", η διακωμώδηση των Ιερών Μυστηρίων του Βαπτίσματος και του Γάμου έχει προσλάβει επιδημικό χαρακτήρα, η πολύπτυχη και πολυεπίπεδη εκκοσμίκευση της εκκλησιαστικής ζωής προελαύνει ακάθεκτη, η έλλειψη κατηχήσεως και διαφωτίσεως του ποιμνίου επί ζητημάτων Ορθοδόξου Πίστεως και Ήθους είναι ορατή και σε τυφλό, ο συγκρητιστικός οικουμενισμός διαβρώνει καθημερινά το αίσθημα της Ορθόδοξης Αυτοσυνειδησίας των πιστών, βοώντα σκάνδαλα ιερωμένων εξέρχονται στον εξώστη της δημοσιότητας κατασκανδαλίζοντας ενθέους και αθέους, η μετάλλαξη του μαθήματος των Θρησκευτικών που απεργάζεται η γνωστή φράξια του ΚΑΙΡΟΥ προωθείται παρά την πληθώρα των σχετικών αντιδράσεων και κάποιοι καναπέδες στενάζουν απ το βάρος των επ αυτών καθημένων και αναπαυομένων.
Απαιτείται λοιπόν, τάχιστα,αφύπνιση των υγιώς(γιατί υπάρχουν και κάποιοι που "βολεύονται" μ αυτήν την οικτρή κατάσταση) σκεπτομένων ποιμένων και ποιμαινομένων (και οι δεύτεροι υπέχουμε ευθύνες και δεν πρέπει να τα περιμένουνε όλα απ το ιερατείο), θυσία της ραστώνης και της ατομικής μας ανέσεως και συντονισμός της δράσεώς μας επ αγαθώ της Αγίας μας Εκκλησίας!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Με εχει μπερδεψει ο ευλογημενος Αρχιεπισκοπος. Δεν κοιτα τους οικουμενιστες πατριαρχες να αποκηρυσει την παναιρεση μιλα για αγαπη ποια αγαπη δεν καταλαβαινω με τους αιρετικους να συμπροσευχομαστε και να συντρωγωμε ας δει τι κανουν στο εξωτερικο τον Μ.Γερμ.κ.Αυγουστινο εδω στην Ελλαδα τον Ιγνατιο Δημητριαδος αυτα δεν τα βλεπει μηπως θελει να φερει τον Παπα Ρωμης στην Ελλαδα για 2η φορα ? Του καναπε ισως ειμαι και γω αφου με αλλα μεσα δεν μας αφηνουν να πουμε την γνωμη μας .Καλη μετανοια σε ολους μας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com