5 Ιουλ 2013

Η Εκκλησία, να θέσει σαφές ερωτηματολόγιο στα κόμματα πάνω σε βασικά θέματα εθνικοθρησκευτικά και πολιτικοκοινωνικά.



ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Α) Ο ενθουσιασμός χρειάζεται στην πολιτική, αρκεί να έχει ρίζες και να αντέχει πάνω στα πράγματα και μέσα στο χρόνο. Στην Ορθόδοξη Ελλάδα για να ζήσει και να επιβιώσει ένας σχηματισμός, δεν φτάνει να ορθοτομεί μόνο στα οικονομικά, αλλά και να σέβεται το λαό, την δημοκρατική διαδικασία και την ελευθερία, την παράδοση, την ιστορία, την Εκκλησία. Ένα από αυτά τα μεγέθη αν αγνοηθεί ή περιφρονηθεί, όλα τα άλλα σχέδια επί χάρτου καταρρέουν. Ο πολιτικός αυτός σχηματισμός, όποιος και να είναι καθίσταται θνησιγενής. Αυτό έχει επαληθευτεί πολλές φορές μέσα στην ιστορική εξέλιξη, κι εδώ κι αλλού. 

Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ένα οικονομικό όν. Πρώτιστα είναι θρησκευτικό και πνευματικό. Κόμμα το οποίο δε σέβεται τη μάνα του λαού, που είναι η Εκκλησία, ή εμπαίζει ή χρησιμοποιεί ή υποκρίνεται ή ασεβεί, έχει αργά ή γρήγορα ημερομηνία λήξεως. Είναι σαν ένα άνθρωπο που δεν τιμά τη μάνα του. Εκθεμελιώνεται το σπίτι του και ματαιώνεται η ευτυχία του. Μάλιστα όσοι σκανδαλίσουν με θεωρίες και πολιτικές επιλογές τα "αρνία του Ιησού", τα βαπτισμένα παιδιά της Εκκλησίας, των οποίων "οι άγγελοι βλέπουν δια παντός το πρόσωπο του Θεού", αυτοί σε λίγο κατά πνευματική νομοτέλεια, δε θα βρίσκουν ούτε την ψήφο τους. Αυτό ισχύει πάντοτε, για όλους και για όλα. Ο μακαριστός Καντιώτης έλεγε σε κάποιον πολιτικό, μακαρίτη κι αυτόν τώρα, ότι "η Εκκλησία είναι τριφασικό ρεύμα...Πρόσεξε να μη καείς..." Όλοι πρέπει να το προσέξουμε. Η όποια προκοπή λοιπόν των κομματικών σχηματισμών θα εξαρτηθεί από την ειλικρινή στάση τους έναντι της Ελληνορθοδόξου Εκκλησίας.
Β) Η μάχη λοιπόν για τις επόμενες εκλογές θάναι μεγάλη. Η μητέρα των μαχών. Γι΄ αυτό θα πρέπει απαραίτητα η Εκκλησία σεβόμενη τον εαυτό της, τους πιστούς της, το μέλλον της, τις ψυχές των παιδιών της, να θέσει σαφές ερωτηματολόγιο στα κόμματα πάνω σε βασικά θέματα εθνικοθρησκευτικά και πολιτικοκοινωνικά. Είναι ανεπίτρεπτο να πάσχουν από ενημέρωση οι πολίτες και να έχουν κρυφή ατζέντα τα κόμματα, ή έξωθεν εντολές προς πραγματοποίηση. Αφού λοιπόν τα κόμματα εκεί που πάει το πράγμα μεταχειρίζονται την Εκκλησία ως ένα από τους πολλούς θρησκευτικούς φορείς, θέλουμε ν ξέρουμε που θα ρίξουμε την ψήφο μας. Η ψήφος μας είναι ιερό πράγμα. Κάθε τέσσερα χρόνια έστω, δε θα χαραμίσουμε αυτό τό δικαίωμα. Τίμια πράγματα. Από πρίν όλα.
Όλα στη φόρα. Για τη Μακεδονία. Ναι, για τη Μακεδονία, διότι η Εκκλησία την ελευθέρωσε με τους αρχιερείς της. Για τη Θράκη, που τόσα χρόνια η Ιερά Σύνοδος ενισχύει το τρίτο παιδί. Για το Αιγαίο με τα νησιά και τα μοναστήρια. Για την παιδεία, διότι οι μαθητές είναι βαπτισμένα παιδιά της Εκκλησίας...Για το γάμο και την οικογένεια, για την συμβίωση και τους ομοφυλοφίλους και όλα τα στραβά που σκέφτονται να ψηφίσουν και τα οποία αντίκεινται στη διδασκαλία του Χριστού και στους ιερούς κανόνες που προστατεύονται από το Σύνταγμα. Θέλουμε να φανεί η ταυτότητα των επίδοξων βουλευτών και των κομμάτων τους, για να μπορέσουμε να διαλέξουμε. Ο λαός τελικά ας αποφασίσει. Ξέρει ο λαός τι θα κάνει τελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com