8 Ιαν 2013

Σαουδική Αραβία - 15χρονη «παραχωρήθηκε» από τους γονείς της σε 90χρονο γαμπρό.


Η (15χρονη) νύφη «το' σκασε»
Οταν τα πωλητήρια δεν μπαίνουν μονάχα πάνω σε ακίνητα αλλά και σε γυναίκες που διακινούνται σαν «εμπορεύσιμα αγαθά», το «έμψυχο προϊόν» ενδέχεται να έχει τον ύστατο λόγο στην αγοραπωλησία. Οπως στην περίπτωση της 15χρονης νύφης από τη Σαουδική Αραβία, η οποία, αφού «παραχωρήθηκε» από τους γονείς της σε 90χρονο γαμπρό, αντί αξιοσημείωτης προίκας-αμοιβής, ταμπουρώθηκε στην κρεβατοκάμαρα και άρθρωσε το δικό της «όχι».
 Τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη νύχτα του γάμου η έφηβη νύφη κλείδωσε τον Μαθουσάλα γαμπρό έξω από το νυφικό δωμάτιο.
 Ο γάμος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και η προίκα ύψους 17.500 δολαρίων που εισέπραξαν οι γονείς για τη μικρή νύφη αποδείχτηκε μια επένδυση δίχως αντίκρισμα, όπως διατείνεται ο 90χρονος που συστήνεται ως θύμα της συναλλαγής.

 Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, ο υπερήλικας -που περιγράφει τον γάμο ως «νόμιμο και σωστό»- υποστηρίζει ότι εξαπατήθηκε και ζητά τα χρήματά του πίσω.
 Παράλληλα οι ακτιβιστές έχουν αναλάβει δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνουν λόγο για «διακίνηση παιδικής λευκής σαρκός», «βιασμό» και «πορνεία». «Δεν είναι μια περίπτωση εγκλήματος διακίνησης ανθρώπινης σάρκας που θα πρέπει να τιμωρηθεί;» ανάρτησε στο Twitter ένας ακτιβιστής ονόματι Μοχάμεντ, ενώ η Σαουδική Ενωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απαιτεί να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να μην επιτρέπει τον γάμο σε κοπέλες κάτω των 18 ετών.
 Η Suhaila Zein el-Abedin από τον Οργανισμό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας αποδίδει ευθύνες στους γονείς που «πούλησαν την ανήλικη κόρη τους σε κάποιον με τον οποίο τους χώριζαν 75 χρόνια».
 Στη χώρα όπου οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και οι απαγορεύσεις δεν βασίζονται σε νόμους αλλά σε θρησκευτικά διατάγματα, τελικά οι συνηθέστεροι θύτες είναι οι ίδιοι οι γεννήτορες των «θυγατέρων δίχως πρόσωπο και φωνή», ίσως ακόμα περισσότερο και από τους ίδιους τους βιαστές - αγοραστές των νεαρών κοριτσιών, τα οποία υπόκεινται σε «σεξουαλική δουλεία».
 Δήμητρα Αθανασοπούλου - Δημοκρατία,8/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com