7 Νοε 2012

Ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής γίνεται χορηγός σε σχολείο. Τι λέει ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας


Ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής γίνεται χορηγός σε σχολείο
ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ 3.000 ΕΥΡΩ
Ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής γίνεται χορηγός σε σχολείο
Έθνος 7/11/2012
Χορηγία σε σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου της Πάτρας, έκανε ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Η χορηγία φθάνει το ποσό των 3.000 ευρώ και έγινε ύστερα από αίτημα των μελών του συλλόγου, επειδή δεν μπορούσαν να καλύψουν τα λειτουργικά του έξοδα.
Τα μέλη του συλλόγου, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είχαν απευθυνθεί σε φορείς της πόλης, χωρίς όμως να βρουν ανταπόκριση. Έτσι απευθύνθηκαν στην ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής η οποία απάντησε θετικά και το χρηματικό ποσό θα δοθεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, για την αγορά φωτοτυπικού μηχανήματος.

Μιλώντας για τη χορηγία ο πρόεδρος του συλλόγου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είχαμε εκφράσει επιθυμία να κάνουμε παρεμβάσεις, αλλά επειδή το ταμείο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δεν είχε χρήματα, αποφασίσαμε να κάνουμε κρούση για δωρεές. Η μόνη που δέχτηκε να μας βοηθήσει ήταν η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής».
Όσον αφορά το γιατί η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής επέλεξε σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου της Πάτρας για να τον βοηθήσει οικονομικά, η απάντηση είναι ότι συνδέεται με την πόλη, αφού διατηρεί εδώ και χρόνια οίκο ανοχής στην Πάτρα.
Τέλος, ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής έχει κάνει χορηγία και σε αθλητική ομάδα της Λάρισας.
Παναγιωτόπουλος: Έδωσε εντολή να επιστραφεί η χορηγία του οίκου ανοχής
pelop 7/11/2012
Σε σχέση με δημοσιεύματα τα οποία αφορούν τη χορηγία φωτοτυπικού μηχανήματος σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας από οίκο ανοχής ο οποίος απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα τη δημοσιότητα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος δηλώνει: «Οι χορηγίες αποτυπώνουν το βαθμό ευαισθησίας της κοινωνίας μας διαμορφώνοντας συνεκτικές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της. Σ' αυτό το πλαίσιο, οι σχολικές μονάδες νομιμοποιούνται να αποδέχονται χορηγίες και μάλιστα όταν αυτές προέρχονται από τον οικείο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.
Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δημοτικό σχολείο διαπαιδαγωγεί τα νέα μέλη της κοινωνίας μας, υπαγορεύει το αξιακό τους σύστημα και διαμορφώνει τις στάσεις ζωής τους.
Θεωρώ συνεπώς αδιανόητο να επιτρέπεται να προσεγγίζεται η σχολική μονάδα αποκλειστικά για τη χρησιμοποίησή της ως όχημα και μέσο διαφήμισης για επιχειρήσεις οποιουδήποτε είδους.
Η εκμετάλλευση του σχολείου και κατ' επέκταση των ίδιων των μαθητών από διάφορες επιχειρήσεις δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και καταδικάζεται με τον πιο έντονο τρόπο, πολύ δε περισσότερο όταν το είδος και οι αρχές λειτουργίας της επιχείρησης η οποία φέρεται να έχει προχωρήσει στη χορηγία, δε συνάδει με τις παιδαγωγικές αρχές και τη δεοντολογία του εκπαιδευτικού χώρου.
Αντιλαμβάνομαι ότι οι συνθήκες της γενικευμένης κρίσης την οποία όλοι βιώνουμε δυσχεραίνουν την ικανότητά μας να διαχωρίσουμε το «σωστό» από το «λάθος». Το αποτέλεσμα είναι μέσα από κάποιες πρωτόγνωρες και παράδοξες για την κοινωνία μας ενέργειες να εγείρονται ζητήματα ηθικών αξιών, ειδικά όταν το πεδίο αναφοράς είναι η εκπαίδευση.
Θεωρώ λοιπόν σκόπιμο να σας υπενθυμίσω, από την ιστορία, το παράδειγμα της Φρύνης, της διάσημης και πάμπλουτης εταίρας της αρχαιότητας, η οποία αντιμετώπισε την άρνηση των αρχών της πόλης της Θήβας όταν προσφέρθηκε να ανοικοδομήσει τα κατεστραμμένα τείχη της με την προϋπόθεση να τοποθετηθεί επιγραφή με το όνομά της. Η μη αποδοχή της συγκεκριμένης συναλλαγής μας υπενθυμίζει ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να αποτελεί αιτία εκφυλισμού των ηθικών αξιών.
Είναι λοιπόν καθήκον όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και, βεβαίως, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων της σχολικής μονάδας, να διαφυλάττουν τις παιδαγωγικές αρχές και τα ιδεώδη της και να προφυλάσσουν τους μαθητές από παρόμοιες ενέργειες, αφού το αποτέλεσμα τους είναι η έκθεση της σχολικής μονάδας και του θεσμού του σχολείου.
Αποδεχόμενος την παιδαγωγική ευθύνη μου ως περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης έδωσα εντολή να επιστραφεί το φωτοτυπικό μηχάνημα το οποίο χορηγήθηκε στη σχολική μονάδα ελπίζοντας ότι συγχρόνως δίνω το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι κανένας δε νομιμοποιείται να εκθέτει το θεσμό του σχολείου και να αποκομίζει κέρδη εις βάρος των μαθητών. Ό, τι είναι νόμιμο δεν είναι κατ' ανάγκη και ηθικό. Ας προστατέψουμε τα παιδιά μας.»

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να επιστραφεί; Αυτό τους πείραξε; Πόρναι και τελώναι προάγουσιν υμάς εις την βασιλείαν των ουρανών.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΕΥ. ΓΕ. είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΑΓΑΠΟΛΟΓΟΥ ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΗΜΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΑΛΛΑ Η ΠΟΡΝΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΑΓΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΑΡΚΟΒΟΡΩΝ ΜΜΕ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΝ Η ΤΣΑΤΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ. ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Εισαι χυδαιος ανώνυμε 7 Νοεμβρίου 2012 7:52 μ.μ.
γι αυτό δεν πειραζει εσενα

Ανώνυμος είπε...

Eπειδή κάποιοι δεν αντέχουν και πολύ αν κάτι δεν εκφράζεται όπως το έχουν στο μυαλό τους - έστω και αν ο σχολιασμός γίνεται σαν ένα έναυσμα για διάλογο και προβληματισμό-, συμφωνώ με τον κ. Στέλιο, ότι θα έπρεπε η κυρία δωρήτρια να βοηθήσει ανώνυμα. Δεν αντιλαμβάνομαι, βέβαια,για ποιό λόγο με αποκαλεί "αγαπολόγο"!!!;;; Δεν έκανα καμμία αναφορά περί αγάπης. Όσο για αυτόν/αυτήν που με χαρακτηρίζει "χυδαίο", τον ευχαριστώ πολύ για τα καλά του λόγια.Όμως, πού με ξέρεις;Τί χυδαίο διάβασες;Πού να με είχες και μπροστά σου!!Ποιός με γλύτωνε...Ο σχολιαστής των 7;52

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος των 7:52 μ.μ. με σοφιστείες προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστη των 7,52 αν δεν ανατριχιάζεις για την χυδαιότητα και δεν βλέπεις την χυδαιότητα, τί άλλο μπορεί να είσαι παρά χυδαίος;
Όταν λες αυτό τους πειραξε λες και πρόκειται για ασήμαντο θέμα τότε τί άλλο είσαι;

Ανώνυμος είπε...

Παρατράβηξε ο διάλογος και ο εκατέρωθεν σχολιασμός. Τέλος πάντων, ως έσχατο σχόλιο, προσυπογράφω το σχόλιο του κ. Στέλιου ΕΥ.ΓΕ. των 10:01.
Απορώ όμως και παρακαλώ να προβληματισθείτε λιγάκι,πώς μπορείτε εσείς μέσω οθόνης και πληκτρολογίου να αναγνωρίζετε την χυδαιότητά μου, να με καταδικάζετε, να κάνετε συλλογισμούς και ευθείς χαρακτηρισμούς περί χυδαιότητός μου και (!!! πάλι από οθόνης!!!) να είστε βέβαιοι ότι δεν ανατριχιάζω ή δεν αντιλαμβάνομαι την χυδαιότητα.Σαν να με ξέρετε εμένα ή την ηθική μου υπόσταση.Και βέβαια κακώς ίσως κάποιοι παρανόησαν ότι "σιγοντάρω" την πορνεία ... Πράγματι θλιβερό.
Αποτόλμησα πρώτη φορά να σχολιάσω σ' αυτό το μπλοκ που παρακολουθώ στενά, με ενδιαφέρον, αγάπη και ελπίδα, διότι υπάρχουν πάντοτε ψυχωφελείς και άκρως ενδιαφέρουσες αναρτήσεις.Πιθανώς αυτό που έγραψα να ήταν "μπούρδα" -να το πω χύδην (αφού χυδαίο με λέτε κι είσθε βέβαιοι περί τούτου). Μπορεί να σκανδάλισα κάποιον ή κάποιους, που είναι πιο ενάρετοι ή πιο αγνοί από εμένα. Τους ζητώ συγχώρηση. Με έκπληξη διαπίστωσα, όμως, και δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο, ότι υπήρξαν σχολιαστές έτοιμοι να με κακοχαρακτηρίσουν.Αν δεν μπορούμε να μιλήσουμε μεταξύ μας με προσήνεια και προσπάθεια κατανοήσεως αυτού το οποίο θέλει να πει ο άλλος, ή -στη δική μου περίπτωση- με ειλικρινή εν αγάπη θέληση να του υποδείξουμε το άτοπο, πού αλλού θα στηριχθούμε και σε ποιούς θα θαρρήσουμε να πούμε μια κουβέντα, ακόμη και βλακεία νά ΄ναι αυτή;;;Σε αλιβάνιστους, μήπως, που δεν κατανοούν την εκκλησιαστική έννοια της πορνείας και λοιδωρούν όταν τους μιλάμε περί αγνότητος;Δόξα τω Θεώ, όμως,πιστεύω ότι μέσα στην αγία Εκκλησία μας υπάρχουν και άνθρωποι πιο διακριτικοί.
Και πάλι, ο χυδαίος ανώνυμος των 7:52. Χαίρετε.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΕΥ. ΓΕ. είπε...

ΟΝΤΩΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΤΑΚΡΙΝΑΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΕΔΕΙΞΕ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΩΤΕΡΩΤΗΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ. ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com