31 Αυγ 2012

Μποτσουάνας Γεννάδιος:«Δε μπορεί στη Μποτσουάνα να υπάρξει Ιεραποστολή, δε γίνεται, δε νοείται να υπάρξει.... Δε μπορούμε να απευθυνθούμε σε ήδη Χριστιανούς»


Προσκεκλημένος των Εξοχ. Πρέσβεων Ρωσίας, Βραζιλίας, Ιαπωνίας, και Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ο Σεβ. Επίσκοπος Γεννάδιος, συμμετείχε σε κοινή συνάντηση εργασίας αλλά και γνωριμίας, προκειμένου να ενημερώσει και να ενημερωθεί για την πορεία πολλών θεμάτων, στη φιλοπρόοδη χώρα.
Με τον Εξοχ. Gerard McGovern, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σε 17 Αφρικανικά Κράτη, είχε την ευκαιρία να συζητήσει τον τρόπο εφαρμογής Ιατρικών Προγραμμάτων, με τη στήριξη του κέντρου των Βρυξελλών.
Ο Πρέσβυς προσκάλεσε το Σεβασμιώτατο, να επισκεφθούν μαζί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να έχει μία πρώτη επικοινωνία με τα αρμόδια Γραφεία, τα οποία εγκρίνουν και στηρίζουν παρόμοια Προγράμματα.
Ως γνωστόν η Μποτσουάνα έχει μεγάλο ενδιαφέρον περί τούτων.
Μετά το τέλος της συναντήσεως με τον Ιάπωνα Πρέσβυ Hiroyasu KOBAYASHI, ο Σεβ. Γεννάδιος δήλωσε σε δημοσιογράφους της “Botswana T.V.” και του Τηλ.Σταθμού SABC της Νοτίου Αφρικής:
«Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πολλά να πει και να προτείνει στα διεθνή ζητήματα που θέτουν οι εκπρόσωποι των Κρατών και είναι πολύ ενθαρρυντικό για εμάς, τους εκπροσώπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας, να μας καλούν όχι μόνον Ορθόδοξοι διπλωμάτες αλλά και άλλων ομολογιών και θρησκειών (όπως ο Ιάπωνας Πρέσβυς), και να θέλουν να ακούσουν τη θέση και την άποψη ενός Ορθοδόξου Επισκόπου.
Πρέπει να καθίσουμε σε ένα κοινό τραπέζι, εκπρόσωποι Εκκλησιών, Θρησκειών, Ιδεολογιών και να προσπαθήσουμε να βρούμε όλα εκείνα που μας ενώνουν και όχι εκείνα που μας χωρίζουν. Η Ορθοδοξία στην Αφρική έχει μέλλον και αυτό αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα. (Aπαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων διευκρίνησε...) δήλωσε :
Θα πρέπει βεβαίως να σας ξεκαθαρίσω, μιας και με ρωτάτε, ότι για την Ελληνορθόδοξη Επισκοπή μας, δεν υπάρχει καμία απολύτως προοπτική Ιεραποστολικού έργου και δράσεως (με τη στενή έννοια που το εννοούμε...), αφού ζούμε σε μία Χώρα κατ’ εξοχήν Χριστιανική (98%), όμως μπορούμε σε επίπεδο καλών σχέσεων να προβάλλουμε, μία αξιοπρεπή και σοβαρή εικόνα της Ορθοδοξίας.
Η παρουσία μας εδώ είναι μόνον μία- θα έλεγε κανείς- «διπλωματική παρουσία» και τίποτε περισσότερο. Δε μπορεί στη Μποτσουάνα να υπάρξει Ιεραποστολή, δε γίνεται, δε νοείται να υπάρξει.... Δε μπορούμε να απευθυνθούμε σε ήδη Χριστιανούς, επί δύο περίπου αιώνες τώρα. Διατηρούμε αδελφικές σχέσεις με τους πέντε (5) Επισκόπους των άλλων αδελφών Εκκλησιών και συνεργαζόμασθε σε Ιατρικά και Ανθρωπιστικά Προγράμματα».
-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Ο Σεβ. Επίσκοπος Μποτσουάνας Γεννάδιος σπούδασε στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana της Ρώμης, στους τομείς της Ιεραποστολικής, του Οικουμενικού Διαλόγου, και εφαρμογής ανθρωπιστικών προγραμμάτων από την Εκκλησία.(εδώ)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφου λέει ο Σεβ. ότι «Δε μπορεί στη Μποτσουάνα να υπάρξει Ιεραποστολή» το μόνο που μένει είναι η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Ζ.

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες, 200 χρόνια δεχόμενοι πλύσι εγκεφάλου απ' τα ευρωπαϊκά αφεντικά τους, είναι πλέον χαλασμένοι. Μήπως οι Ρώσοι μπορούν κάτι να κάνουν; Θεός οίδεν.

Φωνή Βοών Εν Τη Ερήμω είπε...

Πω πω, γέμισε και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας οικουμενιστές... είναι πιο πολύ φιλόσοφοι παρά θεολόγοι! Γεννάδιε, η αλήθεια είναι μία, ενώ τα ψέματα είναι πολλά!

Αγιαντωνίτης είπε...

Εγώ πάντως τον καταλαβαίνω απόλυτα... Διότι αν πρέπει να ξεκινήσει από κάπου η ιεραποστολή, είναι ...από αυτόν τον ίδιο τον (λέμε τώρα) Επίσκοπο !

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com