5 Ιουν 2012

Μάξιμος Χαρακόπουλος, "Όσοι απεργάζονται τον αποχριστιανισμό και αξιώνουν την κατάργηση της διδασκαλίας των θρησκευτικών, ματαιοπονούν"


Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος από την πανηγυρίζουσα ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στο Λιβάδι Ελασσόνος, απ’ όπου ξεκίνησε η επανάσταση του Ολύμπου το 1822, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για εμάς τους Έλληνες η Ορθοδοξία δεν είναι μόνο θρησκεία. Είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τις δοκιμασίες και τους αγώνες του έθνους. Είναι βίωμα και τρόπος ζωής. Όσοι, λοιπόν, απεργάζονται τον αποχριστιανισμό της Ελλάδας, αξιώνοντας πότε την κατάργηση της διδασκαλίας των θρησκευτικών και της πρωινής προσευχής στα σχολεία και πότε την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων απο τις σχολικές αίθουσες...ή την απαγόρευση του εκκλησιασμού των μαθητών στις εθνικές επετείους και του αγιασμού στην έναρξη του σχολικού έτους ή των εργασιών της βουλής, ματαιοπονούν.

Η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, πιστή στις παραδόσεις της πατρίδας μας, τιμά την ορθόδοξη εκκλησία για τη διαχρονική της προσφορά στο Γένος, αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα. Με τη βοήθεια του Θεού και τη συστράτευση όλων των υγειών δυνάμεων η Ελλάδα θα σταθεί και πάλι στα πόδια της».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

φτάσαμε λοιπόν στην εποχή που απαξιώθηκαν ή απαξιώνονται θεσμικά
κεντρικοί πυλώνες της πατρίδας μας.
Πράγματι έτσι συμβαίνει, κάποιοι που συνδέονται με αλλότριες δυνάμεις, εντεταλμένα προσπαθούν να φέρουν εις πέρας αυτό το έργο.
Γιατί όμως όλα αυτά δεν είναι στο επίκεντρο της σκέψεις των Ελλήνων πολιτών;
Μιλάνε για κατάργηση των θρησκευτικών από τα σχολεία, εντάξει, όλοι ας κατακρίνουμε το ενχειρημά τους, ας αναλογιστούμε όμως τι ειδους θρησκευτικά διδασκόμασταν στο σχολείο; Μήπως η απαξίωση ξεκίνησε πολλά χρονια πριν;
Θυμάμαι τη γιορτή των τριών Ιεραρχών στο σχολείο, θυμάμαι κάποιους λόγους επισήμων, θυμάμαι ότι δεν κάναμε μάθημα, δεν θυμάμαι όμως να έχουμε διδαχθεί τιποτα για αυτούς, να μην έχουμε διαβάσει στα θρησκευτικά που διδασκόμασταν ούτε ένα λόγο του Ιωάννη του Χρυσόστομου. Πάντα είχα την αποροία γιατί τον ονόμαζαν Χρυσόστομο, μέχρι που στο στρατό σε μια έξοδο πέρασα τυχαία έξω από ένα βιβλιοπωελείο που στη βιτρίνα είχε ένα βιβλίο με τους λόγους του Ιωάννη Χρυσοστόμου, το αγόρασα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα.
12 χρόνια διδασκόμασταν θρησκευτικά στο σχολείο χωρίς να έχουμε ανοίξει ούτε μια φορά την αγία γραφή.Θυμάμαι δε στην τετέρτη τάξη του δημοτικού να μας εξηγους τους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς βασηλική με τρούλο κ.τ.λ. τέτοιου είδους θρησκευτικά μας δίδαξαν.
Διάβασα την παλαιά διαθήκη από το πρωτότυπο, ( με την ερμηνεία το έργο είναι πολύτομο και κοστίζει), λίγα πράγματα κατάλαβα. Τους πατέρες μεγάλο Αντώνιο κ.τ.λ. λίγα πράγματα από κείμενα που κατέβασα από το internet, την ομιλία του Μεγάλου Βασιλείου για την εξαήμερο την βρήκα επίσης στο διαδύκτιο στο πρωτότυπο χωρίς ερμηνεία και απορρώ και οργίζομαι, γιατί αυτά δεν μας τα έδωσαν στο σχολείο; Γιατί τα παιδιά μετά από 12 χρόνια διδασκαλίας θρησκευτικών ξερουν ελάχιστα από την αγία γραφή και τους πατέρες; Τέτοιο είδος μαθήματος θρησκευτικών εννοούσε Ο Άγιος Κωσμάς ο Αιτωλός;
Αφού λοιπόν μόνοι μας απαξιώσαμε τον τόπο μας, την παράδωσή μας, ας τα βάλουμε τώρα υποκριτικά με αυτούς που βάζουν την τελειωτική πινελιά!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com