9 Δεκ 2010

Συμμετοχή του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου και του επισκόπου Μπάτσκας Ειρηναίου Μπούλοβιτς σε εβραϊκή γιορτή(Φωτό & Βίντεο)

Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος επισκέφτηκε στο Βελιγράδι (8-12-2010) , την εβραϊκή συναγωγή Sukat salom για την εβραϊκή εορτή Hanuka –εβραϊκή γιορτή ελευθερίας και φωτός
Κατά την τελετή ο Πατριάρχης Ειρηναίος έλαβε ενεργό µέρος ανάβοντας τελετουργικά ένα από τα οχτώ κεριά. Εκτός από τον Πατριάρχη τα κεριά άναψαν ακόμη και : ο Πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, ο επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος Μπούλοβιτς, ο Μουφτής της Σερβίας Хаџи Мухамед Ефендија, ο Αποστολικός Νούντσιος Orlando Antonini, ο Υπουργός Θρησκευµάτων της Σερβίας Bogoljub Sijakovic, ο πρόεδρος της Εβραϊκής νεολαίας Σερβίας Danijel Bogunović και επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εβραϊκών Κοινοτήτων στη Σερβία ο κ. ACA Singer. ‘

Прослава Хануке у Јеврејској општини Београд


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΡΤΕΜΙΟ;

Ανώνυμος είπε...

Είναι εντελώς αναίσχυντοι αυτοί οι επίσκοποι. Δεν υπολογίζουν τίποτα, ούτε Ιερούς Κανόνες ούτε Ορθόδοξη Πίστη και πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν απο τους θρόνους που κατέχουν.

Φαίδων

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό Όντως Αγαπητέ. Δεν Φαίνεται? Νομίζω Κάνει Μπάμ αυτό.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Συγχαίρω εκ καρδίας την πρωτοβουλία του Πατριάρχου Σερβίας. Η επικοινωνία δεν είναι αμαρτία. Καλά έκανε και πήγε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έκανε ο Ειρηναίος δεν ήταν επικοινωνία με συνανθρώπους μας άλλου θρησκεύματος με την ευκαιρία θρησκευτικής γιορτής τους. Αυτό δεν θα ήταν μεμπτό.
Εδώ συμμετείχε ενεργά σε θρησκευτική τελετή άλλου θρησκεύματος. Όσοι θεολογούντες το θεωρούν αυτό "επικοινωνία" μάλλον δεν κατέχουν το νόημα της λέξης ή απλά ακολουθούν την οικουμενιστική ατζέντα τους και όπου τους βγάλει (είναι βέβαια ενδιαφέρον ότι η υπερεκχείλιση αγάπης απευθύνεται μόνο προς τους ετεροδόξους και όχι προς τους ομοδόξους ζηλωτές, έστω και υπερορθοδόξους...).
Προφανώς, οι άνθρωποι αυτοί, πάσχουν από παντελή απουσία κριτηρίων, όσο και να θέλουν να αποφαίνονται μετά βεβαιότητας περί του τί ειναι και δεν είναι αμαρτία (το τεκμηριώνουν πού άραγε;).

Λυπούμαι βαθύτατα για τον διάδοχο του μακαριστού πατριάρχη Παύλου και λυπούμαι βαθύτατα για τον μητροπολίτη Ειρηναίο Μπούλοβιτς, που φαίνεται ότι έχει απεμπολήσει την πνευματική κληρονομιά του μακαριστού γέροντά του οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς.
Νομίζω ότι στο μέλλον, ίσως και στο εγγύς μέλλον, το πού θα βρίσκεται πράγματι η Εκκλησία του Χριστού θα πρέπει να το αναζητούμε πάρα πολύ επίπονα και τίποτα δεν θα είναι αυτονόητο.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com