Πολιτική υπόσταση έλαβε το ζήτημα των καταγγελιών της επαναλαμβανόμενης υποστολής της ελληνικής σημαίας από στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και πεδία βολής. Ακόμα, άλλες καταγγελίες αφορούν την αφαίρεση των διακριτικών εθνικών συμβόλων από τα σακίδια ασκήσεων των ΛΟΚ. Το θέμα ηγέρθη κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας.
Από ανάληψης της εξουσίας Χριστόφια, οι κυβερνώντες τρέμουν κάθε τί προάγει την ελληνική εθνική ταυτότητα των Κυπρίων, μεθοδικά δε, δρουν στο στράτευμα με την αφαίρεση των εθνικών συμβόλων, την απαγόρευση αντικατοχικών συνθημάτων (με το χαρακτηρισμό ως «ρατσιστικά») και την κατάπτωση του εθνικού και ηθικού φρονήματος των κληρωτών στρατιωτών και μόνιμων στελεχών της Εθνικής Φρουράς.
Αλήθεια, πού πάμε; Από την Παιδεία, μέχρι τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και την Άμυνα της πατρίδας μας, το ΑΚΕΛ εδραιώθηκε τόσο, που περνά τα ψευδοεπαναπροσεγγιστικά του ιδεολογήματα. Με ποιο φρόνημα θα πολεμήσουν οι φαντάροι μας, όταν το κατεστημένο έχει επιβάλει στη συνείδησή τους το βόλεμα, τις πελατειακές σχέσεις και την καθίζηση των εθνικών ιδεών;
Η κυβέρνηση δε σέβεται ούτε τους αγώνες της Εθνικής Φρουράς, ούτε το ρόλο που επιτελεί.
Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Ε. Φ, την οποία το ΑΚΕΛ καθυβρίζει με την καθημερινή του πολιτική πρακτική, ιδρύθηκε το 1964, κατά την περίοδο της στρατιωτικής τουρκανταρσίας των «αδελφών» Τουρκοκυπρίων και στα πλαίσια του Σχέδιου Αμύνης Κύπρου υπό τον Αρχηγό της ΑΣΔΑΚ (Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Αμύνης Κύπρου), Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα.
Η μαχητές της Εθνικής Φρουράς και της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Κύπρου, τόσο στις μάχες του 1964, όσο και στην τουρκική εισβολή του 1974. Η Ιδέα της Ελλάδος και της Ενώσεως ήταν ο καθοδηγητικός φάρος των σύγχρονων ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού, απέναντι στα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας.
Ντροπή στο ΑΚΕΛ και σε όσους ανέχονται την υποστολή της σημαίας μας από τα στρατόπεδα. Γι΄αυτούς, έχει έτοιμη και διαχρονική απάντηση ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας:
«Θέλωμεν την Ένωσιν, διότι είμεθα Έλληνες την συνείδησιν και την καταγωγήν. Θέλωμεν την Ένωσιν, διότι αυτό ήτο το όραμα ολοκλήρων γενεών. Αυτό όμως δεν είναι απλώς ιδεαλισμός, αλλά κάτι το οποίον εμπίπτει και εις τον ρεαλισμόν. Διότι οι λαοί, οι οποίοι λησμονούν τα εθνικάς υποθήκας, λησμονούν την καταγωγήν των, σιγά σιγά φθίνουν, μαραίνονται και υποκύπτουν εις την δύναμιν του ισχυροτέρου, του κατακτητού...» (ομιλία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, 06 Ιουλίου 1964).
Πιέσεις
-
*Ο εκλεγμένος, αλλά όχι ακόμη ορκισμένος, πρόεδρος των ΗΠΑ σπεύδει να
δείξει τις προθέσεις του πριν ακόμη αναλάβει το αξίωμα, επωφελούμενος από
το ‘κενό...
Πριν από 18 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου