13 Νοε 2010

Κύπρος- Συνάντηση εκπροσώπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ανατολικών “Εκκλησιών” με την ηγεσία των Ενωμένων Βιβλικών Εταιριών

Από 2-5 Νοεμβρίου 2010 στην Αγία Νάπα της Κύπρου συνήλθε σε τακτική συνεδρία η Προπαρασκευαστική Επιτροπή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, των Ανατολικών Εκκλησιών και των Ενωμένων Βιβλικών Εταιριών. Την Επιτροπή απαρτίζουν από τη μια πλευρά, εκπρόσωποι των ορισμένων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών και των βασικών Εκκλησιών Ανατολής, και από την άλλη στελέχη του Κεντρικού Γραφείου των Ενωμένων Βιβλικών Εταιριών. Τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Επιτροπή εκπροσωπεί ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Γκοβορούν.

Η συνεδρία απέβλεπε στην οριστική συζήτηση του «Μνημονίου για την κατανόηση και τη συνεργασία ανάμεσα στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, τις Προχαλκηδόνιες Εκκλησίες και τις Ενωμένες Βιβλικές Εταιρίες». Η κατάρτιση του κειμένου του Μνημονίου άρχισε ακόμα κατά την προηγούμενη συνεδρία της Επιτροπής το 2007 στη Μόσχα.

Μεταξύ άλλων το Μνημόνιο θέλει ώστε στη δράση τους στο έδαφος των χωρών με πλειοψηφία των κατοίκων να είναι μέλη των ανατολικών Εκκλησιών οι Βιβλικές Εταιρείες να έχουν ως γνώμονα την ορθόδοξη προσέγγιση της θέσης της Αγίας Γραφής στα πλαίσια της εκκλησιαστικής παράδοσης και του βίου της Εκκλησίας, καθώς και να συνεργάζονται ενεργά με αυτές τις Εκκλησίες στη μετάφραση και τη διάδοση της Αγίας Γραφής. Αυτές οι Εκκλησίες πρέπει να εκπροσωπούνται δεόντως στην ηγεσία των εθνικών Βιβλικών Εταιριών. Επίσης το Μνημόνιο καταδικάζει τον προσηλυτισμό, που εξασκούν μερικές προτεσταντικές εκκλησίες ανάμεσα στον παραδοσιακά ορθόδοξο πληθυσμό.

Τέλος, στη συνεδρία της Κύπρου η επεξεργασία του κειμένου ολοκληρώθηκε ώστε εν συνεχεία θα υπογραφεί από τους συμπροέδρους της Επιτροπής Μητροπολίτη Σασίμων Γεννάδιο (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Μητροπολίτη Νταμιέττας Μπισοϊ (Κοπτική Εκκλησία) και Γενικό Γραμματέα των Ενωμένων Βιβλικών Εταιριών δόκτορα Μίλλερ Μιλλοϊ. Η παρουσίαση του Μνημονίου θα πραγματοποιηθεί στο Ετσμιαντζίν της Αρμενίας το Νοέμβριο 2011.

bogoslov.ru/

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Κύπρος- Συνάντηση εκπροσώπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ανατολικών “Εκκλησιών” με την ηγεσία των Ενωμένων Βιβλικών Εταιριών "

Κυπριανός Χ : Με όλους αυτούς τους συμφυρμούς "εκκλησιών" θα γίνουν - αν δεν έγιναν - και οι Ορθόδοξοι, πιστοί σε "εκκλησία". Τι πάει να πει "εκκλησία" και εκκλησία; Δεν είναι προτιμότερο να την κάνουμε κι αυτή μια εταιρεία μέσα στο σύνολο των Ενωμένων Βιβλικών Εταιριών; Εδώ, άλλωστε, δεν χρειάζονται και τα εισαγωγικά. Η εταιρεία είναι εταιρεία - Co, Care οf αγγλιστί - ή Εταιρεία με μεγάλο το έψιλον και ουδέποτε μπορεί να γίνει "εταιρεία". Υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν το brand name και δεν κινδυνεύουμε. Έτσι;

Προτείνω λοιπόν, να αλλάξουμε το "ποιμαίνειν τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Κυρίου καὶ Θεοῦ, ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ ἰδίου αἵματος".

Το σωστό είναι "την εταιρία ην περιεποιήσατο" ποιμαίνειν οι κατά τόπους αντιπρόσωποι με εξουσιοδότηση από ...

Αλήθεια, ποιος είναι ο επενδυτής που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό του κατατεθέντος Κεφαλαίου αυτής της εταιρείας; Ο πάπας ή μήπως οι Μυστικές Υπηρεσίες επί βρετανικού εδάφους;

Ανώνυμος είπε...

Προδοσιών συνέχεια...

Μνάσων

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com