Η θύελλα αντιδράσεων για την πρόταση να διδάσκεται ως προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας ανάγκασε την ειδική γραμματέα σε παραίτηση
Την διακοπή της «ιστορίας» της στο υπουργείο Παιδείας σηματοδοτεί η παραίτηση της κυρίας Θάλειας Δραγώνα από την ειδική γραμματεία, εξέλιξη που είχε σχεδόν... προαναγγελθεί.
Το τελευταίο «επεισόδιο» στην αλυσίδα προστέθηκε μόλις προχθές, και όπως φαίνεται ήταν το καθοριστικό για την παραίτηση της κυρίας Δραγώνα την οποία και υπέβαλε στην υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ειδική γραμματέας στο Παιδείας αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή της μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή της να διδάσκεται στα σχολεία ως προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας, αλλά και λόγω διαφωνιών για την «προσέγγιση» άλλων κορυφαίων ζητημάτων. Είναι σαφές ότι η άποψη για την προαιρετική διδασκαλία της Ιστορίας στα σχολεία απασχόλησε ιδιαίτερα κυβερνητικές συσκέψεις και εκτός του υπουργείου Παιδείας, καθώς προκάλεσε την αυτόματη αντίδραση και την αποστολή έως και «καυστικών» μηνυμάτων με τελικό αποδέκτη το Μέγαρο Μαξίμου.
Συζήτηση
Ωστόσο, άλλες πληροφορίες επιμένουν ότι η κυρία Δραγώνα υπέβαλε την παραίτησή της για προσωπικούς λόγους, ενώ σχετική συζήτηση θα γίνει αύριο με την κυρία Διαμαντοπούλου. Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η συνάντηση της υπουργού Παιδείας με την κυρία Δραγώνα θα γίνει την επομένη της διακαναλικής συνέντευξης του πρωθυπουργού και «εκεί θα αποσαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες».
Οι γνωρίζοντες λένε επίσης ότι η παραίτηση στην πραγματικότητα έχει ήδη γίνει αποδεκτή, αλλά εκ της κυβερνήσεως δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει την κυρία Δραγώνα στο άκρως σημαντικό και «ευαίσθητο» πόστο.
Οπως είναι γνωστό, το όνομα της υπό παραίτηση ειδικής γραμματέως έχει αναφερθεί σε αρκετά δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με θέσεις που έχει εκφράσει, ενώ κατά του διορισμού της στο υπουργείο είχαν ταχθεί κόμματα όπως ο ΛΑΟΣ.
Το πρώτο «κρούσμα» καταγράφηκε με αφορμή τη συζήτηση που ξεκίνησε για το βιβλίο της «Τι είναι η πατρίδα μας;», το οποίο δημοσιεύτηκε το 1997 και διαπραγματευόταν θέματα όπως η εθνική μας ταυτότητα, η ελληνικότητα, αλλά και οι μετανάστες στην Ελλάδα. Η κυρία Δραγώνα έγινε στόχος και κατηγορήθηκε από τον ΛΑΟΣ για «ανθελληνικές θέσεις».
Τότε, η ίδια είχε απαντήσει με τη χαρακτηριστική δήλωσή της «δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να μου χορηγήσει πιστοποιητικό πατριωτισμού». Και απευθυνόμενη στην ηγεσία του ΛΑΟΣ μίλησε για επίθεση (εναντίον της) που είναι βαθιά πολιτική.
Έθνος25/10/2010 Φώφη Γιωτάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου