Τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου, που θα αποφασίζει αν ένας ασθενής που πάσχει από ανίατη ασθένεια έχει δικαίωμα να βάλει τέλος στη ζωή του, πρότεινε ο Βρετανός συγγραφέας, Τέρι Πράτσετ. Στον Τέρι Πράτσετ απενεμήθη ο τίτλος του "σερ", το 2009.
Ο Σερ Τέρι Πράτσετ, ο οποίος έχει γράψει μια ιδιαίτερα δημοφιλή σειρά χιουμοριστικών βιβλίων φαντασίας, πάσχει από αλτσχάιμερ. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, δήλωσε ότι θα ήταν ο πρώτος που θα προσέφευγε στο δικαστήριο. ""Εάν ήξερα ότι μπορώ να πεθάνω όποτε θέλω, τότε η κάθε μέρα που ζω θα άξιζε όσο ένα εκατομμύριο βιβλία. Εάν ήξερα ότι μπορώ να πεθάνω, θα ζούσα. Είναι δική μου η ζωή, δικός μου ο θάνατος, δική μου η επιλογή", είπε. Ο Τέρι Πράτσετ χαρακτήρισε λογικό το αίτημα, η ιατρική να βοηθήσει όσους υποφέρουν, να πεθάνουν σπίτι τους, εν ειρήνη και περιστοιχισμένοι από τους δικούς τους ανθρώπους, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν μία μακρά παραμονή στην "αίθουσα αναμονής του Θεού".
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» - 1/01/2010
Αδιέξοδο
-
*Σε δυο μήνες θα κλείσουν τρία χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην
Ουκρανία και την έναρξη του Ρωσοδυτικού (για να τον λέμε με το πραγματικό
όνομά το...
Πριν από 1 ημέρα
1 σχόλιο:
Το ρεπορτάζ : Ο Τέρι Πράτσετ χαρακτήρισε λογικό το αίτημα, η ιατρική να βοηθήσει όσους υποφέρουν, να πεθάνουν σπίτι τους, εν ειρήνη και περιστοιχισμένοι από τους δικούς τους ανθρώπους, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν μία μακρά παραμονή στην "αίθουσα αναμονής του Θεού".
Ο σχολιαστής : Αφού έχουμε την Ιατρική, σε τί μας χρειάζεται η μακρά παραμονή μας στην αίθουσα αναμονής του Θεού; Αλλά και σε τί χρειαζόμαστε τον Θεό; Όταν μας πει η Επιστήμη, δηλαδή οι άνθρωποι, ότι σε λίγο το καντηλάκι θα σβύσει, ένα "σάλτο" από το παράθυρο και όλα τέρμα.
Αντιαισθητικό βέβαια το "σαλτάρισμα", γι΄ αυτό καλύτερα το χαπάκι, που θα μας πάει κατευθείαν στον αιώνιο ύπνο της συμπαντικής σκόνης.
Λίγοι το ζητούν, αλλά η εποχή μας είναι η εποχή που μας κάνουν ό,τι θέλουν οι μειονότητες και οι μειοψηφίες.
Εμπρός λοιπόν "καλό μου πεζοδρόμιο". Όλοι έξω για να γκρεμίσουμε την "αίθουσα αναμονής" του Θεού. Τα ανθρώπινα δικαιώματα οφείλουν να σέβονται - και το σέβονται - το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του εαυτού μας, όπως σέβονται και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας. Υπάρχει καμιά διαφορά;
Δημοσίευση σχολίου