Ρώμη- Ο Πάπας Βενέδικτος ο Δέκατος Έκτος έκανε δεκτό τον νέο πρέσβη της Τουρκίας παρά το Βατικανό, Κενάν Γκιουρσόϊ, ο οποίος του επέδωσε επίσημα τα διαπιστευτήριά του. Ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στη φιλανθρωπική δράση της καθολικής εκκλησίας στην Τουρκία και ειδικότερα στα δυο νοσοκομεία, που διατηρεί στην Κωνσταντινούπολη.
Ο πνευματικός πατέρας των ρωμαιοκαθολικών πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η Καθολική Εκκλησία περιμένει να αναγνωρισθεί στην Τουρκία και το νομικό πλαίσιο. Κάτι που θα βοηθήσει στην επίτευξη της πλήρους θρησκευτικής ελευθερίας». Οι σχολιαστές δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι στη συγκεκριμένη χώρα, οι καθολικοί, μη διαθέτοντας νομική υπόσταση, δεν μπορούν να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία, δεν έχουν τη δυνατότητα να συντηρήσουν εκείνη, που ήδη διαθέτουν, ούτε επίσης να ανανεώσουν το προσωπικό τους.Η εφημερίδα της Ρώμης «Ιλ Μεσσατζέρο», προσθέτει ακόμη ότι, σχετικά πάντα με το θέμα της ελλειμματικής θρησκευτικής ελευθερίας, «είναι σαφώς σημαντικό ότι ο Πάπας αναφέρθηκε απευθυνόμενος στον νέο πρέσβη της Τουρκίας, στη συνάντηση που είχε στο Φανάρι, το 2006, με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο».
Ο ιταλικός Τύπος υπενθυμίζει ότι ο τίτλος του Πατριάρχη δεν αναγνωρίζεται από το τουρκικό κράτος. Χρησιμοποιήθηκε, όμως, από τον Ποντίφικα έστω και αν δεν συνοδευόταν από το επίθετο «Οικουμενικός».
Ο πρέσβης Κενάν Γκιουρσόϊ, από την πλευρά του, υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις της χώρας του με το Βατικανό, στάθηκε στον ρόλο της Τουρκίας «ως γέφυρας μεταξύ Ανατολής και Δύσης» και κατέληξε τονίζοντας ότι «η Τουρκία επιθυμεί να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Πηγή:greekinsight
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ
Πάπας Βενέδικτος: Η Τουρκία «γέφυρα ανάμεσα στο Ισλάμ και τη Δύση»
Μπανάνες
-
*Οι δημοπρασίες έργων ‘τέχνης’ και άλλων παραδόξων αντικειμένων μας έχουν
δώσει κατά καιρούς τροφή για σχολιασμό και περίσκεψη σχετικά με το
αισθητικό γο...
Πριν από 1 ώρα
4 σχόλια:
Αυτά να τα δουν όσοι ελπίζουν ότι ο Πάπας θα βοηθήσει την ομογένειά και το Πατριαρχείο.
Ελπίζουμε και στην Κύπρο να βγάλουν κάποια συμπεράσματα, επειδή και εκεί τρέφουν πολλοί ιεράρχες την ίδια ψευδαίσθηση.
ΣΕ ΠΛΑΝΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΕΧΘΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Μ.
Ήταν αναμενόμενο να μην αποκαλέσει τον Πατριάρχη "Οικουμενικό" αφού αυτός θεωρεί ότι έχει το Πρωτείο. Αλλά το θέμα βρίσκεται εκεί; Θέλω να πω δηλαδή και αν αποκαλούσε τον Πατριάρχη "Οικουμενικό", θα ήταν όλα ορθά; Ποιο το όφελος αναγνωρίσεως από αιρετικό; Και τελικά το ζήτημα είναι η αναγνώριση των ανθρώπων ή του Θεού;
Το ότι κάποιος αποκαλείται και τον αποκαλούν "Οικουμενικό Πατριάρχη" σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και Ορθόδοξος;
"Και γαρ οι της του Χριστού εκκλησίας της αληθείας εισί και οι μη της αληθείας όντες, ουδέ της του Χριστού εκκλησίας εισί, και τοσούτο μάλλον, όσον αν και σφών αυτών καταψεύδοιντο, ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΠΟΙΜΕΝΑΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝΤΕΣ και υπ' αλλήλων καλούμενοι ΜΗΔΕ ΓΑΡ ΠΡΟΣΩΠΟΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΝ, ΑΛΛ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΣΘΑΙ ΜΕΜΥΗΜΕΘΑ"
(ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ,
ΕΠΕ 3, σελ 608)
"Ευλογία του πάπα και έλεος αυτού, έλθη επί πάντας τους προσκυνούντας αυτόν."
Τι; Φαντασιοκοπήματα περί Θεού και αγίων θα προσκυνάμε; Αυτά όλα είναι ιδεολογήματα και εγωκεντρικές αυτάρκειες. Ψυχαναγκαστικές βεβαιότητες και νοσηρά σύνδρομα οριακής ψύχωσης, είναι μεταξύ των διαγνώσεων της "ψυχολογίας του βάθους", που οι άριστοι θεολόγοι της νεοορθοδοξίας καλώς τη γνωρίζουν και όλους μας θέλουν να περάσουμε από Ψυχίατρο.
Έκαναν και οι ίδιοι τη βόλτα τους από τον Ασκητή και έμαθαν. Ο πάπας αντικατέστησε τα τοτέμ και τα ταμπού και η Vassula τη νύμφη Χριστού. Ζωντανά πράγματα λέμε, όχι φανασιοπληξίες, ιδεοληψίες κλπ. κουλουπού.
Δημοσίευση σχολίου