Ρεπορτάζ: «esos»
Θέμα υποχρεωτικότητας ή μη της πρωινής προσευχής και του εκκλησιασμού στα σχολεία έθεσε η Συνήγορος του Πολίτη μόλις η Αννα Διαμαντοπούλου ανέλαβε υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων.
Ο Συνήγορος με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου απέστειλε στην κ. Διαμαντοπούλου σειρά εγγράφων με τα οποία , μεταξύ άλλων , ζητά:"Τα θέματα της πρωινής προσευχής και του εκκλησιασμού πρέπει να συζητούνται με σεβασμό στις θρησκευτικές ανάγκες αλλά και πεποιθήσεις των μαθητών. Επίσης, αναφέρει στο έγγραφο ο Συνήγορος, δεδομένου του δικαιώματος κάθε ανηλίκου να έχει τις δικές του θρησκευτικές πεποιθήσεις και να επιλέγει σε ποιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα συμμετέχει, πρέπει να αποφασίζεται με προσοχή και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του σχολείου και τη διαπολιτισμική σύνθεση του συγκεκριμένου μαθητικού πληθυσμού, η υποχρεωτικότητα ή μη της πρωινής προσευχής και του εκκλησιασμού".
===== ====== ===== =====
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ
-ΣΥΝΟΨΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΚΗ (ΜΑΡΤΗΣ 2009)
Ο Συνήγορος του Πολίτη με διάφορα προσχήματα περί «διαπολιτισμικής σύνθεσης του μαθητικού πληθυσμού» ουσιαστικά μιλάει για προαιρετική πρωινή προσευχή και εκκλησιασμό στα σχολεία.
Ὑπέρ βωμῶν καί ἑστιῶν: «Ἡ προσδοκία τῶν Ἐθνῶν»
-
Τίτλος Ἐκπομπῆς: *«Ἡ προσδοκία τῶν Ἐθνῶν»* ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Χαράλαμπος
Ἂνδραλης ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ: Λάμπρος Σκόντζος, Θεολόγος-Καθηγητής
Πριν από 8 ώρες
1 σχόλιο:
Μάλιστα! Τώρα το μάθαμε κι αυτό. Λέγεται "υποχρεωτικότητα!!" (όσα θαυμαστικά θέλετε, μπορείτε να τα βάλετε).
Ο κύριος βλαξ, συνήγορος του πολίτη, θεωρεί την "υποχρεωτικότητα" αναγκαστικότητα (:με σεβασμό στις θρησκευτικές ανάγκες) βάσει της διαπολιτισμικής σύνθεσης του μαθητικού πληθυσμού (sic). Λησμονεί όμως τη συνταγματικότητα, η οποία αναφέρεται σε κράτος του Ορθόδοξου Ανατολικού Δόγματος (ή θρησκευτικότητα, αφού τους αρέσουν τα λήγοντα σε -οτητα). Το Σύνταγμα δεν έχει, ακόμη, αλλάξει.
Άρα, η υποχρεωτικότητα δεν απευθύνεται στη μειοψηφούσα ... ιδιαιτερότητα. Αφορά στην πλειοψηφία, που εισέτι υπάρχει.
΄Οταν με το καλό η μειοψηφία πάρει "το πάνω χέρι" και καταργήσει τη λέξη κράτος και κρατική υπόσταση, τότε να εφαρμόσει την "υποχρεωτικότητα" με τον ορισμό που αυτή θέλει (:με σεβασμό στις θρησκευτικές ανάγκες). Όσο υπάρχει κράτος, αυτό θα διέπεται από το Σύνταγμα που έχει, προασπίζοντας και σεβόμενο το θρησκευτικό του Δόγμα.
Αν τώρα ο κύριος συνήγορος έχει υπερ αυτού και τη συνηγορία κάποιων άλλων βλακών, που βρίσκονται "εκτός έδρας" και αυτοδιαφημίζονται σαν θρησκευτικοί ηγέτες των απανταχού Ορθοδόξων, ας έχει υπόψη του ότι ο λαός αγρυπνεί και τέτοιους "ηγέτες" δεν τους αναγνωρίζει. Υπομένει "άχρι καιρού" και η στιγμή που θα αδειάσει τις εκκλησίες των ψευτοεπισκόπων του θα γίνει πραγματικότης. Η υποχρεωτικότητα της σωτηρίας των ψυχών, παύει να είναι αναγκαστικότητα, όταν οι ποιμένες κηρύττουν μια αλλότρια σε Δόγμα εκκλησιαστικότητα. Οι ίδιοι ακυρώνουν τη σεβασμιότητα που φέρουν και συγγνώμη για τα πολλά και βλακώδη λήγοντα σε -οτητα.
Δημοσίευση σχολίου