Δήλωση-βόμβα του Προκαθημένου για την αστυνομική επιχείρηση στην Πάφο.
Ποινική και πειθαρχική έρευνα εις βάρος των αστυνομικών διέταξε ο Αρχηγός.
Δονήσεις για τα επεισόδια
Αιχμές κομμάτων κατά Αστυνομίας
ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Σε αυτεπάγγελτη διερεύνηση των επεισοδίων και των καταγγελιών για άσκηση βίας αστυνομικών κατά ιερομένων στο περιθώριο του εκκλησιαστικού συνεδρίου στην Πάφο για το διάλογο των χριστιανικών Εκκλησιών, ανακοίνωσε χθες η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.
Τα διαδραματισθέντα προκάλεσαν επίσης παρεμβάσεις κομμάτων καθώς και εκπροσώπων της Εκκλησίας της Κύπρου. Παράλληλα, τα έξι πρόσωπα που είχαν συλληφθεί προχθές κατηγορήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερα. Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος απέρριψε τις σε βάρος του καταγγελίες για χειροδικία.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, έκανε λόγο για συμπεριφορές «ταλιμπάν» αναφερόμενος στους διαμαρτυρόμενους, ενώ επέκρινε και την άσκηση σωματικής βίας εναντίον τους. Διαχωρίζοντας τη θέση του από τις ακραίες συμπεριφορές κάποιων ιερωμένων και λαϊκών, ο κ. Τάσος Μητρόπουλος, εκ μέρους του ΔΗΣΥ, επέρριψε ευθύνες στην Αστυνομία για την εικόνα που δόθηκε, επισημαίνοντας ότι αυτή δεν έχει ανάγκη από οποιονδήποτε τρίτο κακόπιστο να τη δυσφημίσει ή να την υπονομεύσει. Το ΔΗΚΟ τόνισε την αντίθεσή του προς κάθε ακρότητα και υπερβολή. Τόνισε επίσης τη διαφωνία του σε πράξεις βίας προς υποστήριξη της μιας ή της άλλης άποψης.
Το ΑΚΕΛ διά του εκπροσώπου του Σταύρου Ευαγόρου ανέφερε ότι κανένας δεν νομιμοποιείται να παίρνει το νόμο στα χέρια του. Παράλληλα, στήριξε το δικαίωμα στην έκφραση της αντίθετης άποψης χωρίς να παραβιάζεται οποιοσδήποτε από τους νόμους της Πολιτείας.
ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ
Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, αναφερόμενος στη συμπεριφορά αστυνομικών κατά τη προχθεσινή διαδήλωση μοναχών στην Πάφο, είπε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να είναι αποδεκτές, αλλά πρέπει να είναι και καταδικαστέες.
Ο κ. Λουκά είπε ότι ήδη η ηγεσία της Αστυνομίας έχει διατάξει πειθαρχική και ποινική έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες, ενώ θα ακολουθηθεί διαδικασία που προβλέπεται στους κανονισμούς της Αστυνομίας και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.
Δήλωση-βόμβα από αρχιεπίσκοπο
ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣκαι από την Αστυνομία εμφανίστηκε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο ΡΙΚ, λέγοντας ότι η Αστυνομία έπρεπε να ήταν πιο αυστηρή. «Η συμπεριφορά τους ήταν απαράδεχτη και έπρεπε να είμαστε πιο αυστηροί, τόσον εμείς όσον και η Αστυνομία», είπε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφερόμενος στους κληρικούς και στους μοναχούς που έλαβαν μέρος στις διαμαρτυρίες κατά του θεολογικού συνεδρίου στην Πάφο.
Όπως ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος, ο μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας τον επεσκέφθη ζητώντας συγγνώμη, αλλά ο ίδιος ζήτησε να τον επισκεφθούν οι ίδιοι. Μάλιστα έδωσε διορία μέχρι το τέλος της βδομάδας να του ζητήσουν συγγνώμη διαφορετικά προειδοποίησε ότι θα επιβληθούν ποινές αργίας και στέρησης μισθού για τους κληρικούς ενώ για τους μοναχούς δεν απέκλεισε να διωχθούν από το μοναστήρι.
Εξάλλου ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, σχολιάζοντας τα προχθεσινά επεισόδια στο εκκλησάκι στη Χλώρακα, μίλησε για «ξενόφερτο φανατισμό άλλης μορφής».
Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο μητροπολίτης Γεώργιος ανέφερε ότι φαίνεται πως ο υποκινητής είναι κάποιος καθολικός πρώην ιερέας, που ήλθε από την Ελλάδα και με «το σύνδρομο του γενιτσαρισμού» παρακινεί άλλους ανθρώπους.
«Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009
Δύο (2) θέσεις αναπληρωτών Θεολόγων στην ειδική προκήρυξη κάλυψης
λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες
-
*23-12-24 Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες
της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης [άρθρο 86 του ν. 4547/2018
(Α’ ...
Πριν από 1 λεπτό
1 σχόλιο:
"Όπως ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος (σ.σ. Κύπρου Χρυσόστομος Β΄), ο μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας (σ.σ. της Κύπρου)τον επεσκέφθη ζητώντας συγγνώμη, αλλά ο ίδιος ζήτησε να τον επισκεφθούν οι ίδιοι. Μάλιστα έδωσε διορία μέχρι το τέλος της βδομάδας να του ζητήσουν συγγνώμη διαφορετικά προειδοποίησε ότι θα επιβληθούν ποινές αργίας και στέρησης μισθού για τους κληρικούς ενώ για τους μοναχούς δεν απέκλεισε να διωχθούν από το μοναστήρι."
Κι αυτό το ξέρουμε. Όπου δεν πίπτει λόγος, ούτε η ποιμαντορική ράβδος, πίπτουν τα οικονομικά μέτρα. Να το προχωρήσουμε ακόμη λίγο; Γιατί όχι;
Αν τολμούσε κανείς των επισκόπων να φέρει αντίρρηση στον Χρυσόστομο Β΄ και να του ζητήσει, πρώτα να συσκεφθεί η Σύνοδος για το θέμα του Διαλόγου και μετά να δώσει την έγκριση συμμετοχής με προϋποθέσεις Συνόδου και όχι συνοδικότητας, τι μέτρα θα έπερνε εναντίον του; Προφανώς κανένα, διότι ουδείς θα τολμούσε να ορθώσει ανάστημα. Οι εκλογές επισκόπων γνωρίζουμε πώς γίνονται ή εν πάση περιπτώσει, δεν είναι δύσκολο να το υποψιαστούμε. Κοινό μυστικό είναι άλλωστε: Καλές δημόσιες σχέσεις, υψηλού επιπέδου γνωριμίες και διασυνδέσεις που άπτονται πολιτικών προσώπων.
Το μάθημα το πήραμε από το 1924, για να μην πάμε κάπως μακρύτερα, τότε που η φαναριώτικη ρωμαίικη αριστοκρατία και διπλωματία, επέβαλε το μνημόσυνο με τα "σαπροκόλλυβα" τις Κυριακές και έβαλε του μοναχούς να σφάζονται μεταξύ τους.
Ποιός θυμάται τώρα αυτά τα πράγματα;
Δημοσίευση σχολίου