Η κόρη ενός Βρετανού ιμάμη ζει με το φόβο για τη ζωή της και υπό αστυνομική προστασία αφότου δέχτηκε απειλές από την οικογένειά της επειδή ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.
Η 32-χρονη της οποίας ο πατέρας είναι Μουσουλμάνος ιμάμης στη Βόρεια Αγγλία, έχει μετακομίσει 45 φορές (!!) προσπαθώντας να ξεφύγει από την παρακολούθηση της οικογένειάς της από τότε που έγινε Χριστιανή, πριν από 15 χρόνια
Η Hannah, που χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο για να κρύψει την ταυτότητά της, είπε στους Times πώς έγινε Χριστιανή όταν έφυγε από το σπίτι της στα 16 της χρόνια, για να αποφύγει έναν αναγκαστικό γάμο.
Οι απειλές εναντίον της έγιναν σοβαρότερες πριν από ένα μήνα αναγκάζοντας την αστυνομία να της προσφέρει προστασία για το ενδεχόμενο που θα αντιμετωπίσει κάποια απόπειρα κατά της ζωής της
Μίλησε τελευταία σε μια νέα φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο με στόχο την αύξηση της θρησκευτικής επαγρύπνησης.
Οι Μουσουλμάνοι στη Βρετανία που επιθυμούν να ασπαστούν το Χριστιανισμό ζουν με φόβο για τις ζωή τους εξαιτίας των Ισλαμικών νόμων για την αποστασία, όπως προειδοποίησε Επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας κατά τη διάρκεια γεύματος στο Δυτικό Λονδίνο.
Ο πακιστανικής καταγωγής Επίσκοπος του Rochester, Καθ. Michael Nazir-Ali, λέει ότι η «ελευθερία στην πίστη» είναι υπό απειλή λόγω της Ισλαμικής εχθρότητας απέναντι στην αλλαγή της πίστης.
Η Hannah η οποία τώρα ασχολείται σε ένα έργο που αφορά νέους με διάφορες θρησκευτικές πεποιθήσεις και δίνει ομιλίες σε εκκλησίες σχετικά με το Ισλάμ, είναι κόρη ενός ιμάμη της περιφέρειας του Lancashire, και του οποίου τα υπόλοιπα επτά παιδιά απαιτούν από την αδερφή τους να επιστρέψει στο Ισλάμ.
Εκείνη ως επί το πλείστον κρύβεται, από τότε που το σπίτι της δέχτηκε επίθεση με μαχαίρια, τσεκούρια και σφυριά το 1994.
Η ίδια περιγράφοντας σήμερα το φόβο που βιώνει για τη ζωή της, έπειτα και από τις πρόσφατες επαναλήψεις των απειλών εναντίον της, λέει: «εγκατέλειψα το σπίτι μου και δεν είχα πουθενά να πάω. Η καθηγήτριά μου των θρησκευτικών, μου έδωσε ένα μέρος να μείνω.
Παρ’ ό,τι εκείνη προσπαθούσε να πείσει να μένω στο σπίτι τις Κυριακές, εγώ από αντίδραση και περιέργεια άρχισα να πηγαίνω μαζί της στη εκκλησία»
Από τότε κρύβεται κατά καιρούς και τώρα της δόθηκε ένας αριθμός τηλεφώνου που μπορεί να καλέσει για άμεση επέμβαση από την αστυνομία, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη.
Η πιο πρόσφατη απειλή ήταν ένα μήνυμα στο κινητό της από τον αδελφό της που προειδοποιούσε ότι δεν θα ήταν υπεύθυνος για τις πράξεις του αν εκείνη δεν επέστρεφε στο Ισλάμ.
Η Hannah είπε ότι προσδοκούσε να παντρευτεί ώστε να αλλάξει όνομα και γλυτώσει από την παρακολούθηση από την οικογένεια της. Η ίδια πάντως πιστεύει ότι δεν είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι στη Βρετανία τόσο ακραίοι.
«Ξέρω ότι το Κοράνι λέει ότι όποιος φεύγει από το Ισλάμ θα έπρεπε να θανατώνεται ως αποστάτης και έτσι η οικογένειά μου ακολουθεί το Κοράνι κατά τα γράμμα. Ακολουθούν το Ισλάμ κατά γράμμα. Δεν νομίζω όμως ότι κάθε Μουσουλμάνος θα αντιδρούσε με αυτόν τον τρόπο.»
Νωρίτερα μέσα τη φετινή χρονιά, μελέτη έδειξε ότι το 36% των Βρετανών ηλικίας 16 έως 24 πίστευαν ότι όσοι ασπάζονται άλλη θρησκεία πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο.
Ο Καθ. Michael Nazir-Ali, στο αποψινό δείπνο του Lapido Media, φιλανθρωπικού ιδρύματος για την προώθηση της «θρησκευτικής παιδείας» στις σχέσεις του κόσμου, θα μιλήσει για λογαριασμό της Hannah και άλλων που υποφέρουν διωγμό για τα «πιστεύω» τους στη Βρετανία.
Ο Επίσκοπος αναμένεται να περιγράψει πώς ο Ισλαμικός θρησκευτικός νόμος (sharia) σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, τιμωρεί την αποστασία με θάνατο και οι κυβερνήσεις θεοκρατικών χωρών την αντιμετωπίζουν ως προδοσία.
Ο Καθ. Nazir, θα απευθύνει έκκληση στην κοινωνία για παροχή μεγαλύτερης προστασίας μέσα από την κατανόηση του τι καθιστά τους ανθρώπους ευαίσθητους
Ο Καθ. Michael Nazir-Ali, ο οποίος έχει Χριστιανικές αλλά και Μουσουλμανικές καταβολές είναι ο ιδρυτής του Lapido Media το οποίο χρηματοδοτείται από εισφορές και δωρεές θρησκευτικών ομάδων και συλλόγων, συμπεριλαμβανομένου και του Jerusalem Trust.
Η λέξη «lapido» σημαίνει «υπερασπίζομαι» στη γλώσσα των Acholi της Βόρειας Ουγκάντας.
Το φιλανθρωπικό ίδρυμα ονομάστηκε έτσι προς τιμή του θάρρους που έδειξαν οι ηγέτες της εκκλησίας του Acholi, όταν οργάνωσαν εκστρατεία για τη λήξη ενός 20-χρονου πολέμου, που εμπλέκει και απαγωγές 25,000 παιδιών.
Το άρθρο στα αγγλικά από τους TimesOnline ΕΔΩ και MailOnline ΕΔΩ
Πηγή:Κόκκινος Ουρανός
Μπανάνες
-
*Οι δημοπρασίες έργων ‘τέχνης’ και άλλων παραδόξων αντικειμένων μας έχουν
δώσει κατά καιρούς τροφή για σχολιασμό και περίσκεψη σχετικά με το
αισθητικό γο...
Πριν από 13 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου