31 Αυγ 2009

Γεύση από Λονδίνο. Ο χριστιανισμός και το ευαγγέλιο στο περιθώριο


Η κατάσταση στους κόλπους της Αγγλικανικής «εκκλησίας» έχει φθάσει στο απροχώρητο.
Μέχρι τώρα έχουμε ακούσει για πολιτικούς γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων αλλά για γάμο σε «εκκλησία» μεταξύ gay ιερέων, πρώτη φορά ακούμε. Πρωτοπόροι είναι ένα ζευγάρι Βρετανών παπάδων, που παντρεύτηκαν σε Αγγλικανική «εκκλησία» και μάλιστα αντάλλαξαν όρκους και βέρες, όπως συμβαίνει στους γάμους μεταξύ ετερόφυλων.
Το θέμα που έφερε στη δημοσιότητα η αγγλική εφημερίδα, The Sunday Telegraph, έχει διχάσει και προκάλεσε πολλές διαμάχες.
Αυτό που εξόργισε τους Αγγλικανούς «ιερείς», δεν είναι τόσο ο ίδιος ο γάμος μεταξύ των συναδέλφων τους, όσο το γεγονός ότι έκαναν κανονική θρησκευτική τελετή, κατά την οποία διαβάστηκε το Ευαγγέλιο, ακούστηκαν ύμνοι, ανταλλάχθηκαν βέρες και όρκοι αιώνιας αγάπης.
Η τελετή έγινε στο ναό του Αγίου Βαρθολομαίου στο Λονδίνο, σε μία από τις παλιότερες «εκκλησίες» της πόλης.
Μάλιστα σαν να μην έφτανε η αδιαφορία που επιδεικνύει για τα θεία μεγάλο ποσοστό των Βρετανών και το σχίσμα που απειλεί τα ανώτερα κλιμάκιά της Αγγλικανικής «εκκλησίας» (λόγω των διαφωνιών σε σχέση με την αντιμετώπιση του ζητήματος της ομοφυλοφιλίας), πρόσφατες στατιστικές προβλέπουν ότι μέσα σε μια γενιά οι μουσουλμάνοι που πηγαίνουν τακτικά σε τζαμιά στη Βρετανία θα είναι περισσότεροι από τους χριστιανούς που πηγαίνουν στις "εκκλησίες", απειλώντας την ίδια τη βιωσιμότητά της.
Η έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σε χριστιανικό περιοδικό προβλέπει ότι εάν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις, μέχρι το 2050 οι χριστιανοί θα αποτελούν μειονότητα στη Βρετανία.
Συγκεκριμένα, οι χριστιανοί που πηγαίνουν τουλάχιστον μια φορά το μήνα στην "εκκλησία", από τέσσερα εκατομμύρια που είναι σήμερα, θα έχουν μειωθεί σε 900.000. Αντίθετα, οι μουσουλμάνοι θα έχουν υπερδιπλασιαστεί· από ένα εκατομμύριο που είναι σήμερα σε 2.660.000 το 2050.
Ακόμα και οι ινδουιστές θα φτάσουν πολύ κοντά στον αριθμό των χριστιανών - από 400.000 θα έχουν αυξηθεί σε 855.000.
Εντυπωσιακά είναι και τα ποσοστά αθεΐας. Παρ' όλο που τέτοιου είδους ζητήματα είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθούν σε στατιστικές, δημοσκόπηση που έγινε πριν από τρία χρόνια έδειχνε ότι μόλις το 40% των Βρετανών πιστεύει στον Θεό, ενώ το 35% αρνείται την ύπαρξή του. Εξάλλου, τους τελευταίους μήνες τα βιβλία που επιτίθενται στη θρησκεία (και τα οποία, σύμφωνα με τους επικριτές τους, προωθούν την αθεΐα ως μία μορφή θρησκείας) φιγουράρουν στις λίστες με τα μπεστ σέλερ.
Όλη αυτή η κατάσταση λέγεται ότι ξεκίνησε κατά τη δεκαετία του '60 όταν «μαρξιστές φοιτητές προώθησαν μια σεξουαλική και κοινωνική επανάσταση», στην οποία οι εκκλησιαστικοί ηγέτες δεν αντιστάθηκαν.
Η κυριαρχία μιας κουλτούρας ηδονισμού, έχει δημιουργήσει «ηθικό κενό», το οποίο, προσπαθεί να αναπληρώσει το ακραίο Ισλάμ. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/05/2008)
Δείτε που έφθασε η κατάσταση όταν η δήθεν «εκκλησία» κατάντησε ξέφραγο αμπέλι.
Στην Κορνουάλλη της Μ. Βρετανίας στον Αγγλικανικό ναό του St Michael Penkivel έγινε μεγάλη βλασφημία από κάποιον φωτογράφο. Μάλιστα ο εν λόγω «καλλιτέχνης» ισχυρίζεται: «ότι είναι παράλογο να ενοχλείται η "εκκλησία"…». (Πατήστε πάνω στην υπερσύνδεση για να δείτε αναλυτικά την είδηση)

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Άλλα έχετε εσείς στο μυαλό σας και άλλα οι πολιτικοί.Και τι θα γίνουν όλα αυτά τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων gays αν η βρετανική κυβέρνηση δεν πει στους παπάδες της να τα καλύπτουν και να τα εξαγιάζουν όλα; Θα ξαναθυμηθουν το "Buggery Act" του Ερρίκου Η΄,θα μαζευτούν όλοι αυτοί και θα γίνουν κάτι σαν τους χούλιγκαν των γηπέδων και κάποτε,μπορεί να βλέπαμε το Λονδίνο στις φλόγες,
όπως έγινε εδώ.Λοιπόν,ναι σε όλα,γιατί πάνω από όλα η ψήφος μετρά.

Το ίδιο έγινε και με τον Δαρβίνο.Οι ριζοσπάστες της εποχής τον είχαν αγκαλιάσει - ήταν και ο ίδιος - και η εντονότατη κριτική που του ασκείτο (Σάμιουελ Ουίλμπερφορς) κατέπαυσε.Οι ριζοσπάστες ζητούσαν την κατάργηση του Θρόνου και η καταδίκη του Δαρβίνου θα σήμαινε έντονη κοινωνική αναστάτωση.Άλλωστε,ας θυμόμαστε ότι η γαλλική Επανάσταση ήταν σε απόσταση αναπνοής. Φρονίμως ποιών ο βρετανικός Θρόνος έδωσε τελικά την έγκριση στις θεωρίες του Δαρβίνου.Κι από εκεί που κανείς δεν θα τον ήξερε,τώρα όλοι τον δοξάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρόουαν Ουΐλλιαμς τα έχει ανακατέψει όλα.
Ας διαλέξει επιτέλους τι θέλει να είναι . Απορώ με τους αγγλικανούς τα δέχονται όλα αδιαμαρτύρητα;
ΧΡΗΣΤΟΣ – (ΑΘΗΝΑ)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Να μην ξεχνάμε ότι η κεφαλή της αγγλικανικής "εκκλησίας" είναι ο βασιλεύς της Αγγλίας,και στο ιστορικό,υπάρχουν μερικοί θεοστυγείς και αδίστακτοι,που έπαιρναν κεφάλια όποτε ήθελαν.Προσπαθούν τώρα να σβήσουν το κακό παρελθόν τους διαπράττοντας ακόμη μεγαλύτερα εγκλήματα.Γυναίκα είναι στο Θρόνο,γυναικεία η κεφαλή της "εκκλησίας" τους,άρα,ναι στις επισκοπίνες,ναι στις λεσβίες,ναι σε όλα. Και ο Θεός όλα δεν τα ανέχεται;Γιατί λοιπόν αυτοί να κάνουν διαφορετικά;Τόσο τους κόβει.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com