Η Εταιρεία Βιβλικών Σπουδών έχει ιδρύσει από χρόνια στο Πικέρμι την Ελληνική Βιβλική Σχολή.
Οι σπουδαστές της Ε.Β.Σ ανήκουν στην ευρύτερη ομάδα των προτεσταντικών ομολογιών.
Ανάμεσα στα κολέγια που το ΥΠΕΠΘ έδωσε άδεια ιδρύσεως, και μάλλον θέλουν να γίνουν ΑΕΙ, είναι και η Ελληνική Βιβλική Σχολή, ένα εκπαιδευτικό Ίδρυμα που ανήκει στην οικογένεια του Ευρωπαϊκού Ευαγγελικού Συνδέσμου Αναγνώρισης Θεολογικών Τίτλων – ΕΕΑΑ [European Evangelical Accrediting Association] με πλήρη αναγνώριση από το 2004
Το ΥΠΕΠΘ έδωσε την άδεια, με κριτήριο τη διασύνδεσή τους με τα ξένα πανεπιστήμια αλλά και τον χώρο προέλευσης των διαφόρων κέντρων που αιτήθηκαν την κολεγιακή αναβάθμιση και αναγνώριση.
Στόχος της Σχολής όπως λένε είναι η «εκπαίδευση ευαγγελικών στην ευαγγελική Θεολογία με ενδεχόμενη επαγγελματική δραστηριοποίηση σε καθήκοντα ποιμένων εκκλησιών, ιεραποστόλων, λειτουργών της Εκκλησίας αλλά και θεολόγων ερευνητών με προοπτική ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας».
Διευκρινίζουν μάλιστα ότι «δεν υπάρχει ενδεχόμενο διεκδικήσεως θέσεων καθηγητών- θεολόγων στη μέση εκπαίδευση, δεδομένου ότι αυτή εκ του νόμου περιορίζεται στο πλαίσιο της ορθόδοξης θεολογίας».
ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ;
=== ===== ===== ====== ====== =
Και ιδιωτικό κολέγιο για πάστορες
ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
Υποψήφιοι ιεροκήρυκες, πάστορες, ιεραπόστολοι, ερευνητές και θεολόγοι που θα υπηρετήσουν στις Ευαγγελικές Εκκλησίες της Ελλάδος θα αποφοιτούν από το Κολέγιο της Εταιρείας Βιβλικών Σπουδών, το οποίο ήταν μεταξύ των 33 σχολών που έλαβαν την περασμένη εβδομάδα άδεια ιδρύσεως από το υπουργείο Παιδείας και αναμένουν την άδεια λειτουργίας τους.
Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε αίσθηση μεταξύ των κληρικών και των μητροπολιτών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος και ορισμένοι έσπευδαν να ζητήσουν εξηγήσεις.
«Στόχος της Σχολής είναι η εκπαίδευση ευαγγελικών στην ευαγγελική Θεολογία με ενδεχόμενη επαγγελματική δραστηριοποίηση σε καθήκοντα ποιμένων εκκλησιών, ιεραποστόλων, λειτουργών της Εκκλησίας αλλά και θεολόγων ερευνητών με προοπτική ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας» επισημαίνει προς «Το Βήμα» ο κ. Δημοσθένης Κατσάρκας, γιατρός και από τα πλέον γνωστά ηγετικά στελέχη της Ευαγγελικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.
Όπως σπεύδει να διευκρινίσει ο ίδιος, ό,τι και αν γίνει με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του κολεγίου «δεν υπάρχει ενδεχόμενο διεκδικήσεως θέσεων καθηγητών- θεολόγων στη μέση εκπαίδευση, δεδομένου ότι αυτή εκ του νόμου περιορίζεται στο πλαίσιο της ορθόδοξης θεολογίας».
Σημειώνεται ότι οι σχολές των Ευαγγελικών Εκκλησιών λειτουργούν τα τελευταία 30 χρόνια και από αυτές συνολικά έχουν αποφοιτήσει περισσότερα από 200 άτομα. Αρχικά οι σχολές ήταν τριετούς φοιτήσεως και τα κτίριά τους βρίσκονταν στο Καστρί. Σήμερα 25 Ελληνες ευαγγελικοί φοιτούν στη σχολή, που βρίσκεται στο Πικέρμι, η μετατροπή της οποίας σε κολέγιο αυξάνει σε τέσσερα τα έτη φοίτησης.
Με την αποφοίτησή τους, εκτιμούν ότι η άδεια του υπουργείου θα τους δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν καλύτερες μεταπτυχιακές σπουδές, αν και ορισμένοι απόφοιτοι της σχολής βρίσκονται ήδη στην Οξφόρδη και στο Σικάγο προκειμένου να ειδικευθούν σε κάποιον κλάδο της Θεολογίας.
Σημειωτέον ότι στη σχολή φοιτούν και φοιτητές από το εξωτερικό, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μεταξύ των καθηγητών διδάσκουν εκπαιδευτικοί από άλλες χώρες οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει ειδικές σπουδές σε γνωστά πανεπιστήμια των ΗΠΑ.
ΤΟ ΒΗΜΑ - 04/08/2009
Εξαγγελίες προθέσεων
-
*Δεν ξέρω αν τα αποτελέσματα των τελευταίων Αμερικανικών εκλογών θα ήταν
διαφορετικά αν ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει νωρίτερα όσα λέει
τις τε...
Πριν από 1 ημέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου