13 Μαρ 2023

Ουκρανία - Αρχιεπίσκοπος Ποιμήν σε πιστούς: ''Υπερασπιστείτε την Λαύρα του Κιέβου''

Έκκληση στους πιστούς να υπερασπιστούν την Λαύρα του Κιέβου, έκανε μέσω άμβωνος ο Αρχιεπίσκοπος Ρίβνε κ. Ποιμήν της Ορθοδόξου Εκκλησία της Ουκρανίας του Μητροπολίτη Ονουφρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ποιμήν υπενθύμισε στους πιστούς την επιστολή του Υπουργείου Πολιτισμού, λέγοντας ότι τέτοιες ενέργειες θυμίζουν τους μαχητές των Σοβιετικών χρόνων.

"Οι άθεοι του κράτους μας έχουν έναν στόχο, και αυτός είναι να καταστρέψουν την Λαύρα του Κιέβου. Οδεύουν πεισματικά προς τον στόχο αυτό, γι΄ αυτό ζητώ από όλους εσάς να ενωθείτε και να στηρίξετε τον Ηγούμενο και την Αδελφότητα που βιώνουν δύσκολες ώρες" - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός Αρχιεπίσκοπος.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ποιμήν ζήτησε τις προσευχές όλων, τονίζοντας ότι ο Θεός στο τέλος θα βοηθήσει τους πατέρες της Λαύρας.

"Εκδιώκουν τους 300 μοναχούς της Λαύρας, ενώ θέλουν να αφήσουν τους πιστούς ορφανούς, χωρίς εκκλησιασμό και πνευματική παρηγοριά" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ποιμήν.

Κλείνοντας ο Ουκρανός Ιεράρχης τόνισε: "Θέλω να ρωτήσω τους αξιωματούχους του κράτους που έχουν φτάσει σε τέτοια κατάσταση: που ήσασταν όταν οι μοναχοί πετραδάκι πετραδάκι αναστήλωναν την Λαύρα μετά την εποχή του σοβιετικού αθεϊστικού καθεστώτος; Που ήσασταν όταν οι μοναχοί νυχθημερόν έδιναν την ψυχή τους για να ζωντανέψει και πάλι η Λαύρα; Που ήσασταν όταν οι μοναχοί διακονούσαν χιλιάδες πιστούς;"

Γραφείο ρεπορτάζ: romfea.gr

Διαβάστε επίσης:

-ΑΙΣΧΟΣ. Τους πετάνε έξω από ολόκληρη την Λαύρα. Μέχρι το τέλος του Μαρτίου η κανονική Ουκρανική Εκκλησία θα πρέπει να έχει αποχωρήσει από ολόκληρη την Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου.

-Ουκρανία: Το Υπουργείο Πολιτισμού διακόπτει την συμφωνία με την Λαύρα του Κιέβου

-Αδελφότητα Λαύρας Σπηλαίων: ''Παραμένουμε πιστοί στον Κιέβου Ονούφριο''

-Οι Σχισματικοί του Επιφάνιου θα κάνουν Χριστούγεννα στην Άνω Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου μετά την εκδίωξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

-Στην τελευταία Θ. Λειτουργία στην Άνω Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου οι πιστοί της διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας ψάλλουν «Χριστός Ανέστη» τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς! (Βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου