19 Αυγ 2024

Ουκρανία: Προς ψήφιση το νομοσχέδιο για δεσμούς της Εκκλησίας με την Ρωσία

rouslan stefantsouk 

Ο Πρόεδρος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου Ρουσλάν Στεφαντσούκ

Ουκρανία: Προς ψήφιση το νομοσχέδιο για δεσμούς της Εκκλησίας με την Ρωσία

Εξελίξεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα στην Ουκρανία, σχετικά με την νέα εκδοχή του υπ΄αριθμ. 8371 νομοσχεδίου της Κυβέρνησης της Ουκρανίας σχετικά με την έμπρακτη απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου (Βερχόβνα Ράντα) Ρουσλάν Στεφαντσούκ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία σύντομα θα τεθεί εκτός νόμου λόγω των δεσμών της με τη Ρωσία.

«Το νέο νομοσχέδιο Θα έρθει προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση της Βερχόβνα Ράντα. Προσωπικά, δεν έχω δικαίωμα να πω πότε θα γίνει, αλλά πιστέψτε με, τις επόμενες μέρες» - τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφαντσούκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νομοσχέδιο έχει βελτιωθεί σημαντικά, τονίζοντας ότι σήμερα το πρωί Σήμερα η ειδική επιτροπή εξέτασε και ενέκρινε την αναθεωρημένη έκδοση.

«Η Ρωσική Εκκλησία στην Ουκρανία θα απαγορευτεί!Αυτή είναι μια σαφής διάταξη, η οποία προβλέπεται στο άρθ. 3 του παρόντος νόμου. Επιπλέον, σε όσες θρησκευτικές οργανώσεις υπάρχουν στην Ουκρανία και σε σχέση με τις οποίες υπάρχει υποψία οποιασδήποτε σχέσης ή συνεργασίας με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, θα δίνεται προθεσμία εννέα μηνών για διακοπή των σχέσεων με την Ρωσία» - ανέφερε κλείνοντας ο κ. Στεφαντσούκ.

Να αναφερθεί ότι η αντίδραση της Ρωσίας ήταν άμεση, με την εκπρόσωπο του Ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα να κάνει λόγο για "βλάσφημο πόλεμο".

«Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι πεπεισμένη ότι οι αρχές του Κιέβου δεν θα μπορέσουν να καταστρέψουν την Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας, που έχει με το μέρος της την πλειοψηφία του ουκρανικού λαού» - υπογράμμισε κ. Ζαχάροβα.

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com