13 Αυγ 2013

Τα κριτήρια για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών


Τα κριτήρια για τις 8.000 μετατάξεις

ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΑΣΙΚΑ κριτήρια θα συνεκτιμηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών.
Το πρώτο αφορά τη συνολική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών, η οποία εκφράζεται σε έτη και μήνες. Σύμφωνα με το σχετικό ΠΔ, χρόνος ίσος ή μεγαλύτερος των 15 ημερών υπολογίζεται ως πλήρης μήνας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν λαμβάνεται υπόψη. Οι μονάδες μετάθεσης από τη συνολική υπηρεσία προσδιορίζονται με συντελεστή δύο για κάθε χρόνο υπηρεσίας.

Όσον αφορά τους μονάδες μετάθεσης για οικογενειακούς λόγους υπολογίζονται ως εξής:
Οι έγγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες μετάθεσης, ίδιο αριθμό μονάδων λαμβάνουν και οι σε χηρεία εκπαιδευτικοί που έχουν άγαμα ανήλικα ή σπουδάζοντα παιδιά (φυσικά, θετά ή αναγνωρισμένα).
Οι εκπαιδευτικοί που έχουν άγαμα ανήλικα ή σπουδάζοντα παιδιά (φυσικά, θετά ή αναγνωρισμένα) λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες μετάθεσης για το πρώτο παιδί, τέσσερις (4) για το δεύτερο, έξι (6) για το τρίτο και επτά (7) μονάδες για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά. Ως ανήλικα θεωρούνται τα παιδιά που δεν έχουν υπερβεί το 18o έτος τους ηλικίας τους και ως σπουδάζοντα όσα φοιτούν σε ανώτερες ή ανώτατες δημόσιες σχολές του εσωτερικού ή ισότιμες του εξωτερικού, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος τους ηλικίας τους, δεν βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο ή έτος σπουδών ή δεν φοιτούν για απόκτηση δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου.
Σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στις  έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν οι εκπαιδευτικοί επισημαίνονται τα εξής:
Οι εκπαιδευτικοί που προέρχονται από μετάταξη από την A θμια ή Β θμια Εκπαίδευση ή από την εκκλησιαστικό εκπαίδευση λαμβάνουν τους μονάδες μετάθεσης τους πλησιέστερης σχολικής μονάδας που υπηρετούσαν μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης τους απόφασης μετάταξής τους. Οι μονάδες μετάθεσης για το κριτήριο αυτό υπολογίζονται με βάση τα εξής:
Οι σχολικές μονάδες A θμιας και Β θμιας Εκπαίδευσης κατατάσσονται σε 10 (δέκα) κατηγορίες, με απόφαση του υπουργού Παιδείας, ύστερα από πρόταση των αρμοδίων κεντρικών υπηρεσιακών συμβουλίων, τα οποία λαμβάνουν υπόψη και τη γνώμη των δευτεροβαθμίων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών και τους εισηγήσεις των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων αυτών, οι οποίες διαμορφώνονται σε συνεργασία με τα αρμόδια πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα και με βάση τα παρακάτω κριτήρια:
-Τον πληθυσμό τους έδρας των σχολείων.
-Τις συνθήκες διαβίωσης εκεί των εκπαιδευτικών.
-Την οργανικότητα.
-Την απόστασή τους από την έδρα του νομού.
-Τις συγκοινωνιακές συνθήκες.
-Το υψόμετρο.
Τέλος, για το κριτήριο που αφορά τους τίτλους σπουδών επισημαίνεται ότι η κατοχή κόθε επιπλέον πτυχίου ΑΕΙ αποτιμάται με 5 μονάδες, κάθε μεταπτυχιακού με 7 μονάδες και κάθε διδακτορικού με 14 μονάδες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα μόρια
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδαhttp://teachers.exams.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας, ενώ παράλληλα με την αίτηση προτίμησης οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν και τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για τη μοριοδότησή τους.


Τα μόρια που δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί αφορούν:
• τη συνολική τους προϋπηρεσία
• τους οικογενειακούς λόγους
• τις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν
• την κατοχή επιπλέον πτυχίων
• την κατοχή μεταπτυχιακών
• την κατοχή διδακτορικών
Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να γνωρίζουν ότι η δήλωση των ανωτέρω στοιχείων επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανακρίβεια ή αναλήθεια, ο εκπαιδευτικός θα διώκεται πειθαρχικά.
Οι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλουν αίτηση προτίμησης έχουν την υποχρέωση να επισκεφθούν τη διεύθυνση εκπαίδευσης της οργανικής τους θέσης για να δηλώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής αίτησης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ,14/08/2013

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com