27 Μαΐ 2013

Η ΚΕΝΕ έκρινε ότι είναι επαρκές το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τα φαινόμενα ρατσισμού και μισαλλοδοξίας

Νέες τριβές για το αντιρατσιστικό - ΝΔ: Η Ελλάδα έχει νομικό πλαίσιο από το '79

Μάλιστα σημειώνει ότι το κείμενο Ρουπακιώτη περιέχει αρκετές αντισυνταγματικές προτάσεις και αοριστίες - ΠαΣοΚ: κακή υπηρεσία όποιος το έδωσε στη δημοσιότητα - Ολόκληρο το πόρισμα
Μερικές ώρες πριν τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Δευτέρας και ενώ πραγματοπείται η συνάντηση του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Βενιζέλου με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη για το ίδιο θέμα η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιστροπή (ΚΕΝΕ)  έκρινε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο, δηλαδή ο νόμος του 1979, είναι επαρκές για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, ενώ σημειώνει ότι το κείμενο Ρουπακιώτη περιέχει αρκετές αντισυνταγματικές προτάσεις και αοριστίες.

Παράλληλα, σημειώνει ότι και τα άρθρα του Συντάγματος παρέχουν προστασία απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.
ΠαΣοΚ: κακή υπηρεσία όποιος το έδωσε στη δημοσιότητα
Σε σχέση με το πρακτικό της ΚΕΝΕ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Κακή υπηρεσία προσφέρει στην Κυβέρνηση και την αναγκαία συνεννόηση των κυβερνητικών εταίρων όποιος είχε την έμπνευση να επισπευσθεί η διατύπωση και άμεση δημοσιοποίηση του πρακτικού της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λίγες μόνον ώρες πριν από τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών σήμερα το απόγευμα.
Είναι, κατόπιν αυτού, επιβεβλημένες οι ακόλουθες επισημάνσεις:
1.     Η ΚΕΝΕ δεν είναι επιτροπή της Βουλής ή ανεξάρτητη αρχή, αλλά βοηθητικό όργανο της Κυβέρνησης.
2.     Αρμοδιότητα της ΚΕΝΕ δεν είναι η αξιολόγηση της σκοπιμότητας των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης, αλλά η νομοτεχνική επεξεργασία των σχεδίων νόμου.
3.     Η κυβερνητική πολιτική, βασική παράμετρος της οποίας είναι η νομοθετική πολιτική, δεν διαμορφώνεται από βοηθητικού χαρακτήρα επιτροπές, αλλά από την ίδια την Κυβέρνηση ως πολιτικό όργανο και από τα κόμματα που συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από την εμπιστοσύνη της οποίας εξαρτάται η ύπαρξη της Κυβέρνησης.
4.     Το πρακτικό υπ’ αριθμόν 1153/17-10-2011 της ΚΕΝΕ, υπό την τότε σύνθεσή της, επεξεργάστηκε το αρχικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και προέβη σε νομοτεχνικού χαρακτήρα επισημάνσεις. Η σύγκριση των δύο πρακτικών, του σημερινού και αυτού του 2011, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργεί η ΚΕΝΕ και ποιο είναι το πλαίσιο της αρμοδιότητάς της.
5.     Αντίστοιχου περιεχομένου με το πρακτικό της ΚΕΝΕ του 2011 είναι και η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για το αρχικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που υποβλήθηκε στις 13-1-2012.
Τα υπόλοιπα στη συνάντηση των τριών αρχηγών».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ξύδι" στα γκρουπούσκουλα του νεοταξισμού! Περαστικά τους!

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ!

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟ!

ΤΟ ΠΙΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ -ΠΛΗΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ-

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com