9 Οκτ 2011

Οικουμενικός Πατριάρχης:«ο πρωθυπουργός εκτιμά το έργο του Πατριαρχείου για την προώθηση των χριστιανικών αρχών, τον διάλογο των θρησκειών, τη παγκόσμια ειρήνη και το περιβάλλον»


Η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και σύντομα θα βρεθεί στην άλλη όχθη, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησης που είχε την Κυριακή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Άγιον Όρος για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την ανάληψη των πατριαρχικών καθηκόντων του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Πριν τη συνάντηση ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης παρέστησαν στην πατριαρχική θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, απ' όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλε μήνυμα σύμπνοιας και ομοψυχίας για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους στις Καρυές του Αγίου Όρους, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να ξεπεραστεί η κρίση, χαρακτήρισε «παράδειγμα, που εμπνέει» τον αγώνα του Οικουμενικού Πατριάρχη για την ανάδειξη των αξιών της Ορθοδοξίας, την παγκόσμια ειρήνη και το περιβάλλον.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο αγώνας του κ. Βαρθολομαίου είναι ένα παράδειγμα «που μας εμπνέει και μας δίνει και μας δύναμη, σε μια εποχή δύσκολων καιρών για τη χώρα μας, που έχουμε επωμιστεί όλοι μας, όχι μόνο προσωπικά εγώ, αλλά και ο ελληνικός λαός και βάρη και ευθύνες».
«Μας δίνεται με το παράδειγμά σας κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε και να ξεπεράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτές τις δυσκολίες, ώστε η χώρα μας να βρεθεί στην άλλη όχθη του ποταμού, πιο δυνατή, με μεγαλύτερη βιωσιμότητα και ευημερία».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παρακολουθεί το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, αυτά τα είκοσι χρόνια, και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο του.
«Είμαι εντυπωσιασμένος από τη δύναμή σας, την επιμονή σας, την αφοσίωσή σας στον αγώνα σας να αναδείξετε το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και τις πνευματικές αξίες που συμβολίζει για την Ορθοδοξία, βεβαίως για τον Ελληνισμό και θέλω να ξέρετε ότι θα έχετε πάντα τη στήριξή μου. Από κάθε θέση στήριξα και θα στηρίζω τη δική σας προσπάθεια».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία θα βρίσκεται πάντοτε κοντά στα προβλήματα του Αγίου Όρους και των μοναχών.
Απαντώντας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επεσήμανε ότι γνωρίζει ότι η ανάληψη «μεθ' υμών των καθηκόντων της διαχειρίσεως των κοινών» συνέπεσε «μετά δυσχερειών και κρίσεων», κορύφωση των οποίων αποτελεί «η μαστίζουσαν τον ελληνικόν λαό οικονομική κρίσις» και πρόσθεσε:
«Καίτοι ιστάμεθα μακράν της πολιτικής δεν δυνάμεθα παρά να είδωμεν μετά συμπαθείας και μετ' ευχών τας προσπαθείας της ελληνικής κυβερνήσεως διά την υπέρβαση της τελευταίας μεγάλης κρίσεως, ως και την οργανωμένη πρόνοια και τας εν γένει ενεργείας αυτής δια την κάλυψιν αναγκών αμέσου προτεραιότητας και την επεξεργασία σχεδίων για την αποτελεσματικήν επούλωσιν των πληγών και ανάδειξη θετικής προοπτικής για το ορατόν μέλλον της χώρας».
Ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο της Εκκλησίας στην ανάδειξη αξιών όπως εγκράτεια, σεμνότητα, ταπεινότητα, ολιγάρκεια, μέριμνα για την πνευματική ζωή, αγάπη προς τον πλησίον, αλτρουισμό, «της εξόδου από το εγώ και της εισόδου στο εσύ και εις το ημείς», τα οποία όπως είπε μπορούν να αποτελέσουν «μοχλούς εξόδου» από την κρίση «της οποίας τα αίτια είναι μάλλον ηθικά παρά υλικά».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός εκτιμά το έργο του Πατριαρχείου για την προώθηση των χριστιανικών αρχών, τον διάλογο των θρησκειών, τη παγκόσμια ειρήνη και το περιβάλλον και τόνισε ότι και ο ίδιος και η σύνοδος στο Φανάρι προσεύχεται «υπέρ ευωδόσεως» του δικού του έργου.
Ζήτησε τέλος από τον πρωθυπουργό να περιβάλλει με «στοργικό ενδιαφέρον και έμπρακτη αγάπη» τον Άγιο Όρος και «άνευ γραφειοκρατικών καθυστερήσεων» να προσεγγίζει τα εκάστοτε προβλήματά του και τόνισε ότι και ο ίδιος και η σύνοδος στο Φανάρι προσεύχεται «υπέρ ευωδόσεως» του δικού του έργου.

 in.gr  Στο Άγιον Όρος ο πρωθυπουργός - (Φωγραφία από Amen

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Οικουμενικός Πατριάρχης:«ο πρωθυπουργός εκτιμά το έργο του Πατριαρχείου για την προώθηση των χριστιανικών αρχών, τον διάλογο των θρησκειών, τη παγκόσμια ειρήνη και το περιβάλλον»"

- Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι!! Ο διάλογος των θρησκειών δεν είναι χριστιανική αλλά θεοσοφική - μασονική αρχή.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αδέλφια μου μην πιστεύετε στα παχία λόγια του "οικουμενικού" μας πατριάρχη! Ο "διάλογος" γίνεται μόνο για να πειστούν οι Ορθόδοξοι ότι ο παπισμός δεν έχει καμιά διαφορά από την Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία! Σας ερωτώ αγαπητοί μου αδελφοί: ο διάλογος μεταξύ παπικών και Ορθοδόξων ξεκίνησε το 1980. Από τότε παρατηρήσατε κάποια μεταβολή, κάποια υποχώρηση στον παπισμό; Ποιος προβαίνει σε διαρκείς υποχωρήσεις και εκπτώσεις; Μόνον η πλευρά των Ορθοδόξων. Συζητούν για το πρωτείο του πάπα και βγήκε ο αρχιμάγειρας Ζηζιούλας και μας είπε ότι η ενορία έχει τον πρώτο, η επισκοπή τον πρώτο, η μητρόπολη τον πρώτο, άρα και η εκκλησία έχει τον πρώτο της δηλαδή τον πάπα! Πως δεν γνώριζαν αυτήν την επαγωγική συλλογιστική ο Άγιος Μέγας Φώτιος, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο Γεώργιος Σχολάριος - Γεννάδιος και χιλιάδες επίσκοποι - μητροπολίτες από τον 8ο αιώνα και έπειτα και το σκέφτηκε τόσο απλά και αβίαστα ο Ζηζιούλας; Η θέση του αυτή είναι ακριβώς η θέση των παπικών για το πρωτείο του πάπα! Αγαπητοί μου αδελφοί σήμερα ζούμε ένα νέο 1438 - 1439. Ο ίδιος λαός οι Φράγκοι - σήμερα ονομάζεται Γαλλογερμανικός άξονας, Ε.Ε. κ.λπ. ζητά όπως και στην Φερράρα - Φλωρεντία την υλική και πνευματική μας υποδούλωση. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί της απειλής της οθωμανικής σπάθης σήμερα υπάρχει η σπάθη της χρεοκοπίας. Στην Φερράρα και στην Φλωρεντία για να στείλουν στρατιωτική βοήθεια ζήτησαν την απόλυτη ταπείνωση και εξευτελισμό της Ορθοδοξίας, αφού εξανάγκασαν τους Ορθόδοξους εκπροσώπους να υπογράψουν ότι όρο ήθελαν οι παπικοί. Σήμερα αντίστοιχα οι κυβερνώντες υπογράφουν ότι όρο ζητήσει η τρόικα. Ποια βοήθεια έστειλαν τότε οι δυτικοί; Τίποτα. Ποια βοήθεια στέλνουν σήμερα οι δυτικοί; 110 δις ευρώ από ταμεία συνοχής (κοινής συμμετοχής όλων των κρατών δηλαδή) - τίποτα μπροστά στα 3 τρις ευρώ που θα χάσουν αν καταρρεύσει η Ελλάδα.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αγαπητοί μου δεν είναι τυχαίο ότι σε περιόδους ακραίας παρακμής κάποιοι ημέτεροι σκαλίζουν το θέμα του σχίσματος. Η ιστορία μας δίδαξε, αλλά και μας διδάσκει ότι οι συμφορές που ακολούθησαν της όποιας απόπειρας "ενώσεως" είναι ανυπολόγιστες. Το σχίσμα είναι μια υπόθεση που ξεκίνησε προσωπικά ο πάπας και η δυτική "χριστιανοσύνη" αφού πάπας αφόρισε τον Άγιο Μέγα Φώτιο και παπικοί αντιπρόσωποι αφήσανε στην Αγία Τράπεζα της Αγιασοφιάς τον αφορισμό του Πατριάρχου και των Ορθοδόξων, χώρια οι νεωτερισμοί, οι εκτροπές και τα εγκλήματα που διέπραξαν στα 1000 χρόνια που μεσολάβησαν του σχίσματος. Ας μετανοήσουν ειλικρινά για την πτώση τους, τις αιρέσεις και τα εγκλήματα που διέπραξαν και που δυστυχώς διαπράττουν ως και σήμερα και η Ορθοδοξία εδώ είναι! Η υποταγή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον πάπα είναι ένα σχέδιο το οποίο για τη νεότερη ιστορία ξεκίνησε εντατικά από την εποχή του Ελ. Βενιζέλου με τον Μεταξάκη και την δυτικοευρωπαϊκή λαγνεία του Βενιζέλου, συνεχίστηκε με Αθηναγόρα, με "εθνάρχη" Καραμανλή και συνεχίζεται ως τα σήμερα. Ακόμα και οι "αντιευρωπαϊστές" απριλιανοί δικτάτορες επέβαλαν για αρχιεπίσκοπο Αθηνών τον πλέον δυτικόφιλο τήνιο Ιερώνυμο Κοτσώνη, ο οποίος ισχυρίζονταν - αυτό που οι νεοταξίτες θεολόγοι έχουν ονομάσει λειτουργική αναγέννηση - ότι τις ακολουθίες του εσπερινού και του όρθρου η εκκλησία πρέπει να τις βάλει στο χρονοντούλαπο, κατά τα πρότυπα της λειτουργικής αναγέννησης που επινόησε η β'Βατικανή ψευδοσύνοδος. Ο νυν πατριάρχης Βαρθολομαίος πιστεύει για τον εαυτό του ότι στο πρόσωπό του η ιστορία έχει βρει τον άνθρωπο που θα επιτύχει την ένωση των "εκκλησιών". Για αυτό σπεύδει την σύγκληση της καλουμένης "πανορθοδόξου συνόδου" ώστε να φέρει την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία προ τετελεσμένων γεγονότων. Αν τα πράγματα οδηγηθούν κατά αυτόν τον τρόπο το σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αναπόφευκτο. Οι παπικοί θα έχουν επιτύχει τότε διπλό στόχο: την οικονομική εξαθλίωση της πατρίδας μας μέσω της οικονομικής μας υποδούλωσης και χρεοκοπίας και την πνευματική μας καταρράκωση, αφού η Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία θα κατακερματισθεί σε κόμματα και παρατάξεις. Τη λύση μπορεί να την δώσει ο Ορθόδοξος Φιλόχριστος λαός αν: 1. επιβάλει το διώξιμο της τρόικας, 2. απαιτήσει την έξοδο της Πατρίδας μας από οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή Υποδούλωση/Ένωση, 3.αρνηθεί την πληρωμή οποιουδήποτε χρέους (με εξαίρεση την πληρωμή ομολόγων που διαθέτουν η Κύπρος ή άλλες Ορθόδοξες χώρες, ή χώρες φίλα προσκείμενες στην πατρίδα μας), 4.δεν επιτρέψει, πάσει θυσία, καμία έκπτωση, έστω και την ελαχίστη από τα δόγματα και την λειτουργική της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο μας το απαιτεί ο πατριάρχης. Τότε ως λαός πιθανόν να δεινοπαθήσουμε, αλλά όπως λέει και ο Προφητάναξ Δαυίδ: "καρδίαν συντετριμμένην και τεταπεινωμένην ο Θεός ούκ εξουδενώσει. Αμήν!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com