4 Μαΐ 2010

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Αθήνα, 4 Μαΐου 2010

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο.

Στην αρχή της συνάντησής τους ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μακαριότατε, σας καλωσορίζω. Βρισκόμαστε και πάλι, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας. Δίνουμε μια πολύ σκληρή μάχη. Πιστεύω όμως στις δυνάμεις της πατρίδας, του λαού μας, των πολιτών μας. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Θα αποδείξουμε, όχι μόνο στους εαυτούς μας, αλλά και στη Διεθνή Κοινότητα, που αμφισβητεί ότι η Ελλάδα μπορεί, θα αποδείξουμε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μπορούμε.

Παράλληλα, όμως, μέσα σε αυτή την κρίση, χρειάζεται να φροντίζουμε ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους της κοινωνίας μας. Ξέρω ότι και εσείς το πιστεύετε αυτό, αλλά και το πράττετε με τη δράση σας, της Εκκλησίας της Ελλάδας. Και θέλω να σας ευχαριστήσω για όλη τη συμπαράσταση σε αυτές τις πολύ σημαντικές προσπάθειες, που όλοι μας κάνουμε, για να περάσει η Ελλάδα, όσο γίνεται με λιγότερο πόνο, από την κρίση και να ανοίξουμε νέες προοπτικές αισιοδοξίας και ανάπτυξης για τη χώρα.

κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να είμαι σήμερα κοντά σας. Πράγματι, ζούμε όλοι τις δύσκολες αυτές ώρες, παρακολουθούμε με αγωνία τα προβλήματα του λαού μας και τις δυσκολίες της πατρίδας μας και ευχόμαστε γρήγορα να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες.

Ωστόσο, νιώθουμε την ανάγκη να πούμε και εμείς, ως Εκκλησία, ότι όλοι ενωμένοι πρέπει να συνεργαστούμε, για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες.

Σήμερα έρχομαι κοντά σας για δύο θέματα, τα οποία άπτονται της Αρχιεπισκοπής και της Πολιτείας. Το πρώτο θέμα, μέσα σε αυτή την κρίση, όπου πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε και να εργαστούμε, είναι το θέμα των εθνικών κληροδοτημάτων. Είμαι Πρόεδρος σε πολλά εθνικά κληροδοτήματα και βλέπω και την αταξία και την αδυναμία, αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν.

Και το δεύτερο είναι ότι, μέσα σε αυτές τις δυσκολίες, είμαστε ήδη έτοιμοι, πέρα από το έργο που γίνεται, να αναπτύξουμε ένα προνοιακό έργο, για να βοηθήσουμε τον τόπο μας, την πατρίδα μας, ως Αρχιεπισκοπή. Θα ήθελα να σας το θέσω υπόψη και να σας παρακαλέσω, επειδή συναντάμε πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα, να δούμε πώς θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε, ώστε οι δυνάμεις της Εκκλησίας, και αυτή τη φορά, όπως πάντα, να βοηθήσουν όσο μπορούν περισσότερο.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μακαριότατε, είναι ευπρόσδεκτες αυτές οι προτάσεις σας για συνεργασία και, είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε, και οι δυο μας, αλλά και η Κυβέρνηση με την Εκκλησία, να συνεργαστούμε σε αυτή την προσπάθεια ανάταξης της κοινωνίας, αλλά και της οικονομίας.

Μιλήσατε για τη γραφειοκρατία. Είναι ο μεγάλος ασθενής ο δημόσιος τομέας – ένας λόγος, για τον οποίο βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση. Νομίζω όμως ότι, αν όλοι συνεργαστούμε, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις αδυναμίες, να αλλάξουμε και το Δημόσιο βεβαίως, προοπτικά, αλλά τώρα, άμεσα, να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά. Και πάλι σας ευχαριστώ.

κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Σας ευχαριστώ κι εγώ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Αρχιεπίσκοπος την στιγμή αυτή που έχει το πάνω χέρι αφού ζητάει η κυβέρνηση βοήθεια απο την Εκκλησία, είναι αναγκαίο να θέσει τα πνευματικά ζητήματα επι τάπητος (μάθημα Θρησκευτικών ορθόδοξο, σύνδεση Γένους-Ορθοδοξίας κ.α.)και όχι τα υλικά μόνο.

Ξενοφώντας

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ακριβώς! Ευστοχότατο το σχόλιο του Ξενοφώντα.

Ανώνυμος είπε...

Μα τί πνευματικά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος σαν τον Αρχιεπίσκοπο που έχει διαλύσει τον ορθόδοξο χαρακτήρα του Ρ/Σ της Εκκλ.της Ελλάδος;

Αυτός ενδιαφέρεται μόνο για να θρέψει τους λαθρομετανάστες υλικό φαϊ!

Φαίδων

Παναής είπε...

'Aραγε έχει πραγματικά το πάνω χέρι ο Αρχιεπίσκοπος;Θα δείξει στην πορεία το κατα πόσο έχει το πάνω η το κάτω χέρι.Και αν το έχει γιατί δεν θέτει επι τάπητος τα θέματα να βγεί στην αντεπίθεση τουλάχιστον;Πότε θα το κάνει;Όταν το μάθημα των θρησκευτικών είδη γίνει συγγριτιστικό,ή όταν αφαιρέση ο κ.υπουρ.Βρούτσας τον σταυρο απο την σημαία άτε να δούμε άς κάνει την έκπληξει πάλι να τον χαρούμε ρε παιδια.

Ανώνυμος είπε...

panais το "έκπληξη" δεν γράφεται "έκπληξει".
Το "συγκρητιστικό" δεν γράφεται "συγγριτιστικό".
Το "ήδη" δεν γράφεται "είδη".
Άντε να μάθεις ορθογραφία και μετα να μας κάνεις παρατηρήσεις ώστε να είσαι καλύτερος συνήγορος του Τελεβάντου.

ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Στην κατάσταση που βρισκόμαστε είναι φανερό ότι έχει το πάνω χέρι.
Αν ξεσηκώσει τον ήδη δυσαρεστημένο λαό κατα των κυβερνώντων, τους πήρε και τους σήκωσε...

Μην εθελοτυφλείς panais. Μην δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα.

Αλλά ο Ιερώνυμος περι άλλα μεριμνά, όχι για τα μεγάλα πάντως.

Φαίδων

ΠΑΝΑΗΣ είπε...

τελικά αδελφέ το πάνω χέρι το έχει το ΔΝΤ που για να μας δανίσουνε οι αρχισιωνιστές θέλουνε να καταργήσουνε θρησκευτικές αργίες,εδώ σε θέλω κάβουρα για να πηδάς στα κάρβουνα.

ΠΑΝΑΗΣ είπε...

Ανώνυμε νεοημερορογίτη ,συγνώμη που δεν ξέρω καλη ορθογραφία,αλλα νιώθω την ανάγκη να γράψω,εσύ είσαι αρμόδειος να μας λές ανορθόγραφους;Ολοι κάνουμε λάθοι,το ξαναλέω χωρίς ντροπη τώρα μαθαίνω γράμματα στα 30 μου και λέω αλήθεια.Να μην γράφω γιατί δεν ξέρω ορθογραφία;Συγχωράτεμε πατερες και αδελφοί,θα προσπαθήσω να διωρθωθώ.Δεν νομίζω όμως ότι χρειάζετε συνήγορους ο κ.Τελεβάντος ιδίως εμένα τον αγράμματο αδελφέ μου.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com