27 Ιαν 2010

Θρησκευτικά σύμβολα: Ο Πρωθυπουργός δεν απέκλεισε να αφαιρεθούν στο μέλλον από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες


Δεν έχει τεθεί θέμα στην Ελλάδα για τη διατήρηση ή την απομάκρυνση θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους, όπως τα σχολεία, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, από το βήμα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο το θέμα αυτό να τεθεί «κάποια στιγμή», όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς οι κοινωνίες γίνονται πολυεθνικές.
Απαντώντας σε ερώτηση πολωνού βουλευτή για τη διατήρηση ή μη των θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους, ο Πρωθυπουργός είπε ότι είναι ένα θέμα που προκαλεί διαμάχες, αλλά, όπως σημείωσε, «επί του παρόντος στην Ελλάδα δεν έχει τεθεί». Αναφερόμενος στο θέμα της μετανάστευσης είπε ότι η Ελλάδα αναμορφώνει τη νομοθεσία της και ανέφερε ως παράδειγμα το νομοσχέδιο που προωθείται για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός επέμεινε κυρίως σε δύο ζητήματα, όσον αφορά το Μεταναστευτικό: πρώτον, ότι η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και, δεύτερον, ότι πρέπει να μπορεί να χορηγεί πολιτικό άσυλο σε όσους το έχουν ανάγκη. Παρέθεσε μάλιστα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, και κάποια στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο μέσος όρος μεταναστών στους οποίους χορηγείται πολιτικό άσυλο στην Ευρώπη είναι 30%. Στην Ελλάδα είναι μόλις 0,1%. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, το Μεταναστευτικό έχει πλήξει και αυτό την εικόνα της χώρας και θα πρέπει, όπως ανέφερε, να εφαρμοσθεί και στην περίπτωση αυτή η λογική της ευνομίας.
Για την Ελλάδα το θέμα αυτό έχει, πρόσθεσε, υψηλή προτεραιότητα, καθώς η χώρα βρίσκεται σε μια περιοχή που δέχεται μεγάλα κύματα μεταναστών, λόγω των εκτεταμένων ακτών της και των χιλιάδων νησιών της, που δίνουν τη δυνατότητα σε λαθρεμπόρους από την Τουρκία αλλά και από άλλες χώρες να μεταφέρουν μετανάστες στην Ελλάδα. Δεν παρέλειψε να επισημάνει και την έλλειψη διμερών συμφωνιών και την ανάγκη να υπάρξουν συμφωνίες που θα αφορούν τον επαναπατρισμό των μεταναστών. Τέλος, ζήτησε να υπάρξουν παράλληλα και αναπτυξιακές πολιτικές προς τις τρίτες χώρες, ώστε να δημιουργηθεί εκεί η ανάπτυξη και να μη μεταναστεύουν οι πολίτες, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα ενισχύσει το κράτος δικαίου αλλά και τα σύνορά της.
Από: «ΤΟ ΒΗΜΑ» - 27/01/2010

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Δεν ξέρουμε τι αποκλείει ο πρωθυπουργός.

Ενα είναι το σίγουρο.

Οι πιστοί δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια για να παρακολουθούν αμέτοχοι τον αποχριστιανισμό του έθνους μας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com