Σήμερα 20 Ιανουαρίου 2010 είχε προγραμματισθεί ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στην υπόθεση Lautsi κατά Ιταλίας. Για την ψηφοφορία αυτή είχαν κατατεθεί ψηφίσματα από πολιτικές ομάδες. Τελικά, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών αποφάσισε να μη γίνει ψηφοφορία.
Κατά πληροφορίες ένας λόγος της ματαίωσηςήταν η διαπίστωση πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα για αυτό το θέμα όταν υπάρχει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία έχει αρμοδιότητα για το ΕΔΔΑ.
Ένας δεύτερος λόγος φέρεται να είναι ότι υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ ευρωβουλευτών που συμμετέχουν στις ίδιες πολιτικές ομάδες, καθώς μερικοί υποστήριζαν και άλλοι διαφωνούσαν με την παραχώρηση πλήρους ελευθερίας στις χώρες της Ε. Ένωσης να αναρτούν στα δημόσια κτήρια θρησκευτικά σύμβολα.
Πηγή: Θρησκευτικά
ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ της ΕΕ για τα θρησκευτικά σύμβολα! Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ...
Την 18.1.2010 έγινε συζήτηση προ ημερήσιας διαταξης κατά πλειοψηφία η ψηφοφορία για το ψήφισμα ακυρώθηκε.
Επομένως το ψήφισμα για τα θρησκευτικά σύμβολα ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΕ στην ΗΔ της 20.1.2010 και 21.1.2010, όπως αρχικά είχε προαναγγελθεί από το ΕΚ. Ούτε επίσης έγινε, έστω και προφορικά, λόγος για το θέμα αυτό στις άνω συνεδρίες.
Η ενέργεια αυτή είναι ελπιδοφόρα για το μέλλον της Ευρώπης και το πνεύμα που επικρατεί στην μεγαλύτερη μερίδα των ευρωβουλευτών.
Αποδεικνύει όμως και την δύναμη της φωνής των Ευρωπαίων πολιτών με την αναφορά διαμαρτυρίας τους για το ζήτημα αυτό προς τον Αξ. Πρόεδρο του Ευρ.Κοινοβουλίου, που ξεκίνησε την 15η Ιανουαρίου 2009 και είχε τεράστια ανταπόκριση.
Ευχόμαστε η Ευρώπη να βαδίσει πλέον στον δρόμο της Χριστιανικής παράδοσής της, προσφέροντας κάθε υψηλό ιδανικό και κάθε δυνατή συμπαράσταση στους πολίτες των χωρών της καθώς και με θετικές, ειρηνικές και ειλικρινά φιλάθρωπες παρεμβάσεις σε όλο τον κόσμο.
Πηγή: tideon.org
Ὑπέρ βωμῶν καί ἑστιῶν: «Ἡ προσδοκία τῶν Ἐθνῶν»
-
Τίτλος Ἐκπομπῆς: *«Ἡ προσδοκία τῶν Ἐθνῶν»* ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Χαράλαμπος
Ἂνδραλης ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ: Λάμπρος Σκόντζος, Θεολόγος-Καθηγητής
Πριν από 4 ώρες
1 σχόλιο:
Ζητήματα ανθρωπιάς δεν μπαίνουν σε δημοψήφισμα, λένε οι πολιτικοί μας. Δηλαδή, η ανθρωπιά δεν διακυβεύεται με την ψήφο. Εντάξει. Τα θρησκευτικά όμως διακυβεύονται, τίθενται σε ψηφοφορία, όπως αυτή που επρόκειτο να γίνει στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτά, τα θρησκευτικά, δεν αφορούν σε ζητήματα ανθρωπιάς; Τι είναι τέλος πάντων τα θρησκευτικά; Καννιβαλικά και ανθρωποφαγικά, για τα οποία πρέπει να ρίξουμε ψήφο, να δούμε αν μπορούμε να τρώμε ο ένας τον άλλο ή όχι; Να ξεσκίζουμε ο ένας τον άλλο; Αν έχουμε αυτή τη γνώμη, επειδή κάποιοι στο παρελθόν το έκαναν (Σταυροφορίες), θα πρέπει να το συνεχίσουμε; Μυαλό δεν έβαλαν, τέλος πάντων;
Δημοσίευση σχολίου