Τον σχηματισμό αγγλόφωνων Τμημάτων και την καθιέρωση της αγγλικής, ως επίσημης γλώσσας, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, επιδιώκει ομάδα καθηγητών, με την απόφαση της Συγκλήτου να αποδεχθεί από την ερχόμενη σχολική χρονιά 2009-2010, φοιτητές με διεθνείς εξετάσεις, τα λεγόμενα GCE, σε ποσοστό 3%.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου υπάρχουν καθηγητές που δεν γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και συναντούν έτσι αντικειμενικές δυσκολίες στην παράδοση του μαθήματος.
Όπως κατήγγειλαν φοιτητές, καθηγητές που δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική, κατά την ώρα του μαθήματος χρησιμοποιούν την αγγλική, προκειμένου να εξηγήσουν επιστημονικούς όρους.
Προς τους πιο πάνω επιδιωκόμενους σκοπούς του Πανεπιστημίου Κύπρου συγκλίνει και η επιμονή της Συγκλήτου για να χρησιμοποιεί το 3% των φοιτητών «κατά το δοκούν».
Η ίδια η Σύγκλητος έχει ήδη ζητήσει, όπως το 3% των νεοεισαγομένων φοιτητών, να έχει τη δυνατότητα να το τοποθετεί σε ένα Τμήμα και να μην το διανέμει σε διαφορετικά Τμήματα. Με τον τρόπο αυτό, η Σύγκλητος επιδιώκει, σε ένα πρώτο στάδιο, τον σχηματισμό αγγλόφωνων Τμημάτων, όπου οι καθηγητές που δεν κατέχουν πολύ καλά την ελληνική, θα διδάσκουν στην αγγλική γλώσσα.
Ενώ, σε ένα δεύτερο στάδιο, η Σύγκλητος θα προχωρήσει στην καθιέρωση της αγγλικής, ως επίσημης γλώσσας του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Του Μ. Μιχαήλ
ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ- 04-07--2009
Ὑπέρ βωμῶν καί ἑστιῶν: «Ἡ προσδοκία τῶν Ἐθνῶν»
-
Τίτλος Ἐκπομπῆς: *«Ἡ προσδοκία τῶν Ἐθνῶν»* ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ: Χαράλαμπος
Ἂνδραλης ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ: Λάμπρος Σκόντζος, Θεολόγος-Καθηγητής
Πριν από 2 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου